banner460
banner128

Plastikte Avrupa'da ikinci Dünya'da altıncıyız

Küpe  FM’de konuşan Lüx Plastik Genel Müdürü Burak Önder, plastik sektöründe Türkiye’nin  10 milyon tonluk üretim kapasitesiyle Avrupa’da ikinci, dünyada altıncı sırada bulunduğunu açıkladı.

Lux Plastik  Genel Müdürü  Burak Önder Küpe FM’de  Tarhun Alyakut tarafından hazırlanan İş Dünyası programına konuk oldu. Burada soruları yanıtlayan Önder,  “Türkiye Plastik üretiminde;  10 milyon ton dolayında üretim hacmimiz var. Avrupanın en büyük ikinci, dünyanın en büyük altıncı büyüğüyüz. Avrupa’da Almanya’dan sonra ikinci durumdayız. 35 milyon dolarlık ciro büyüklüğüne sahibiz.  Çok gelişmiş bir sektör plastik hayatımızın her alanında var. Katma değeri yüksek bir sektör.

Lüx Plastik olarak biz daha çok ev ürünleri üretiyoruz. Limon sıkaçları, süzgeçleri, kağıt havluluklar, birinci sınıf hammadde ile üretiyoruz.  Evimizde kullanmayacağız, marketten satın almayacağımız şeyi üretmiyoruz.  Dünyanın 90 ülkesinden fazla yerde Made İn Turkey olarak satılıyor ürünler. “ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.