banner460
banner128

YÜCEER'DEN TEKİRDAĞ'A DEV PROJELER

Erhan KIZILYAR 

*

CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  Dr. Candan Yüceer,  Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın hazırladığı ‘ Yeni Bir sabah’ programına katılarak, projelerini açıkladı ve soruları yanıtladı.

Tekirdağ yalnız bırakılıyor

Yüceer; Küçükkaya’nın sorusu üzerine vatandaşların bir çok sorunla boğuştuğunu ve insanların hayatlarından bezmiş duruma geldiğini belirterek özetle şunları söyledi  “ En büyük  sorun gençlerin işsizliği, geçinememek büyük sorun. Tekirdağ; bir tarafıyla tarımı çok güçlü, bir tarafıyla sanayisi çok güçlü bir şehirTürkiye ekonomisine önemli katkısı olan bir şehir.  Ancak İş kamu yatırımına gelince haksızlık var. Çok göç alıyoruz. İstanbul’dan çok ciddi göç alıyoruz. Nüfusumuz 1 milyon 200 bine yaklaştı. Bir yandan sanayileşme, bir yandan göç ve ortaya çıkan sorunlar. Bu insanların yükü Tekirdağ’a biniyor ve Tekirdağ bu ortaya çıkan sorunların çözümünde yalnız bırakılıyor.

Sosyal destekleri hayata geçireceğim

"Ekonomik bir darboğaz var.  Hükümet; emekliye, kadınlara, yaşlısına, engelliye destek programı açıklamıyor. Benim büyükşehir başkanı olduğumda bu eksik  alanı çok iyi doldurmam gerekiyor. Devletin vatandaşa çok gördüğü sosyal destekleri benim hayata geçirmem gerekiyor.

Tekirdağ su sorunu olan bir kent.  Yoğun bir şekilde yer altı suyu kullanıyor. Bizim yer üstü suyu kullanmamız gerekiyor."

7 Bin sosyal konut

Yüceer, Küçükkaya'nın Deprem konusundaki sorusu üzerine , ‘Hiç deprem olmamış ya da olmayacak gibi düşünülüyor. Tekirdağ bu konuda riskli bir bölge. Kentsel dönüşüm ile çalışmalarımızı hazırladık. Bütün yapı stoğu taranarak yapılacak. Afet Koordinasyon Merkezi kurulacak. Sosyal yaşam alanlarının her türlü altyapısıyla hazırlayacağız. Sosyal konutlar yapacağız. 7 bin konut yapacağız. TEKTAŞ isminde bir şirket kuracağız. Bu konut vasatısayla yapacağız." açıklamasını yaptı. 

49 Kilometrelik raylı sistem

Ulaşım ile ilgili bir soru üzerine Yüceer, "Sanayii bölgesiyiz. Yoğun bir işçi hareketliliği var.  49 Kilometroyi bulan raylı sistem projemiz var. Çorlu, Çerkezköy- Kapaklı, Ergene arasında raylı sistem kuracağız. Güzergah sayıları artırılması gerekiyor. Araçlar yenilenmesi gerekiyor. 24 saat çalışan üreten bir ilçeyiz. Ulaşım sorunu üzerinde önemle duracağız "dedi.   

Tekirdağ; umudunu ve heyecanını kaybetmeyen bir şehir

Başkan adayı Yüceer, ‘Tekirdağ nasıl bir yer?’ şeklindeki soru üzerine de şunları söyledi.

“Tekirdağ dediğiniz yer çok güzel bir yer.  Birçok sorununa rağmen, heyecanını umudunu kaybetmeyen bir şehir. Bir yanda tarım çok güçlü, Hayvancılık yapılıyor. Turizm var. Kıyı şeridimiz var. Ticaret limanımız var. Sanayimiz var. Bütün illerden gelen insanımız var. Birlikte güzel bir şekilde yaşıyor. Kentleşmede, toplu taşımada sorunları aştığı, altyapısı daha dirençli hale geldiği, insanların huzurla yaşadığı bir kent hedefimiz var. Doktorum önce doğru teşhis, sonra doğru tedavi. 7 aydır bölgedeyim. Vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik projeleri devreye sokup daha yaşanılası bir kent hedefliyoruz. 

'Tekirdağlılar'a güveniyorum kazanacağım'

Küçükkaya'nın “Kazanacakmısınız.’ Şeklindeki bir soru üzerine ise Yüceer, “ Hemşehrilerimize çok inanıyorum, güveniyorum. Kazanacağım. Anket ortalamaları da öyle gösteriyor. Toplumun nabzını görüyürum.

Tekirdağ büyük ailem. Çocuklarımı büyüttüğüm, yıllarca yaşadığım, adaletli yaklaşım ile, hassasiyetle sorunların üzerine gidip çözmeye çalışacağız.

Candan bir belediyecilikle, ihtiyacı karşılanmamış kimse kalmayacak. Ayağa kalkmamış hane olmayacak.  Hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Beni bağırlarına bastıkları için. Seçimlere de inançla gidip beni Tekirdağ’ımıza hizmet etme onuruna eriştirecekler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.