banner460
banner128

Ecocrete ile daha yüksek kalite

Akçansa iklim hedefleri doğrultusundaki sorumlu yaklaşımını sürdürülebilir ürün hareketi girişimiyle destekliyor. Şirketin yeni inisiyatifi kapamında ‘Green For Concrete’ başlığı altında yer verdiği Ecocrete ürünü, düşük karbon ayak izini hedefleyen çevreci yapısı ve sunduğu yüksek kalite ile farklılaşıyor.    

Akçansa’nın alternatif hammaddeleri kullanarak düşük klinkerli ve düşük karbonlu yeni ürünler geliştirme yönünde hayata geçirdiği ‘Sürdürülebilir Ürün Hareketi’, üretim ve kalitenin temel performans parametrelerinden ödün vermeden, iklim dostu ürünlerle daha sürdürülebilir bir geleceği destekliyor.

En az yüzde 15 daha düşük karbon emisyonu

Bu kapsamda yeni nesil hazır beton ailesinin bir ürünü olan Ecocrete, karbon emisyonunu en az yüzde 15 azaltırken, sunduğu dayanıklılık ve yüksek performans ile öne çıkıyor.

Ürünün tasarımında geleneksel CEM I tipi çimento yerine daha çevreci ve düşük karbonlu çimentolar kullanılırken, uçucu kül ve öğütülmüş yüksek fırın cürufu gibi mineral katkılardan da yararlanılıyor. Böylece sürdürülebilir teknolojilerin kullanıldığı yenilikçi ürün yapısı ile klinker kullanım oranının düşürülmesi hedefleniyor.

“Sürdürülebilir Ürün Hareketi ile doğa dostu yaklaşımımızı güçlendiriyoruz”

Akçansa Genel Müdürü Vecih Yılmaz sürdürülebilirlik stratejileri kapsamında yeni ürün hareketlerinin daha yeşil bir geleceğe sağladıkları katkı açısından çok önemli bir noktada konumlandığını belirtti. Yılmaz şöyle devam etti; “Yeni nesil ürünlerimiz ile sürdürülebilirliğe odaklanırken, ürünlerimizin dayanıklılığından ve performansından da ödün vermiyoruz. Ecocrete hem iklim dostu yapısı hem de müşteri memnuniyetinde sunduğu yüksek kalite ile farklılaşıyor. Müşterilerimize projelerinde çevresel hedeflerine uygun malzemeler kullanabilmeleri için önemli bir seçenek oluştururken, sürdürülebilirlik hedeflerimizi destekliyoruz”.      

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.