banner460
banner128

‘‘Zevzek’’, Türk Dil Kurumu sözlüğünde ‘‘Geveze. Saçma sapan şeylerle uğraşan’’ diye tanımlanıyor. ‘‘Gerzek’’ argo bir sözcük; ‘‘geri zekalı’’nın harf tasarrufu yapılmış hali.

‘‘Türkçe dersi nereden çıktı’’ derseniz…

Haberlere ve mesajlara bakıyorum. Alanya Kalesi’nin en görkemli burcunda devasa bir CHP bayrağı. CHP’ye hizmet ettiğini sanan ‘‘zevzek’’ ya da ‘‘gerzekler’’ tarafından mı asıldı, provokasyon amacıyla başka birileri mi yaptı bilmiyorum.

Balıkesir’de de benzer bir olay olmuş, CHP’li yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın hem belediye içinde soruşturma başlatmış, hem savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Alanya’daki olay için CHP Antalya İl Başkanlığı’ndan böyle bir adım atılır mı bilmem. Partili biri değilim ama bu ve benzeri olayların soruşturulması gerektiği görüşündeyim. Olay provokasyon amaçlıysa bu ortaya çıkarılmalı. Parti taraftarlığı adına yapıldıysa, yapanlar ciddi eğitimden geçirilmeli…

Bu insanlara işgal ya da fetih kuvveti olmadıkları; daha iyiyi yapmak adına yönetimde bir nöbetin devralındığı anlatılmalı, öğretilmeli; anlamayan, öğrenmeyen de uzaklaştırılmalıdır.

Ayrıca seçim sonucunun bir parti başarısından çok, yoldan çıkmışlığa ‘‘dur, yeter’’ tokadı olduğunu, her şımarıklığa böyle bir tokat inebileceği unutulmamalıdır.

Mahsuni ne diyor?

‘‘Bir elinde kadeh var, ner'den gelirsin, canım?
İçip de ağlamayı derman bilirsin canım
Dünya fâni
bahçedir, bir gün ölürsün, canım

Adam olamadın gitti, zevzek
Beni bilemedin gitti, zevzek

Yürü be, yürü be, yürü be, yürü be, insan değilsin
Kendini bilmeyen, canım, eli ne bilsin?

Halkı, halkı, halkı, halkı, Hakk'ı ne bilsin?..’’

Ne kayıpta ağlamak, ne kazanınca coşup kale burçlarına tırmanmak siyaset yapmak değildir. Olsa olsa ‘‘zevzeklik’’ ya da ‘‘gerzeklik’’ olabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.