banner460
banner128

'Halkın umudunu boşa çıkarmayacağız'

Erhan KIZILYAR

*

CHP Silivri İlçe Başkanı İbrahim Kömür, seçime sayılı günler kala gazetemizin sorularını yanıtladı. Kömür, seçim güvenliğiyle ilgili tüm çalışmalarını tamamladıklarını belirterek tüm vatandaşları Pazar günü sandık başına gitmeye davet etti.  Seçimi en az yüzde 7-8 oy farkıyla kazanacaklarını öne süren Kömür, ‘Silivri’de taşlar rayına oturdu. Halk umutlarını bizim gerçekleştireceğimizi gördü, bize güvendi. Biz de yapacağımız sosyal ve katılımcı belediyecilikle  halkın bu umudunu boşa çıkarmayacağız.” Dedi.  Kömür’ün sorularımıza verdiği yanıtlar özetle şöyle.

*

Taşlar rayına oturdu

Ben 50 tane seçim geçirmiş ilçe başkanıyım. Her seçimin; köşe taşları mihenk taşları olur. Köşe taşlarını yerine oturtursanız, mihenk taşlarını da idare edersiniz,  taşları rayını oturtur uyumlu bir şekilde devam edersiniz  ve toplum sizi bırakmaz.

.Vatandaşa güven verdik

Bizim toplum;  genel seçimlerde güveni, yerel seçimlerde ise  adayın özelinde umudu besler.  Vatandaşlarımız bizden umutlarını gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğimizi görmek istedi. Yapmış olduğumuz çalışmalarla vatandaşlara, umutlarının gerçekleştirileceğine ilişkin güveni verdik.  Bu güven oluştumu ve inanç oluştumu toplum sana sahip çıkar.  Şu an o noktadayız.

Sevgili adayımız Bora Balcıoğlu, kendisininde ifadesiyle 81 ilden gelmiş vatandaşmızın yerleştiği Silivri’de herkese eşit mesafede bir yönetim anlaşıyla hizmet edecek.  Kent rantından toplumun tüm kesimlerinin faydalanmasına dikkat edeceğiz.  Silivri de hep birlikte mutlu olacağız. Silivri halkı mutlu olmak için 1 Nisan’ı bekliyor.

*

Bu seçimin belirleyicisi ekenomi olacak

Bu seçimin belirleyici faktörü ağırlıklı bir şekilde ekonomi olacak.  İkinci olarak ta Silivri toplumu, egolu olan, topluma tepeden bakan insanları kabul etmez, böylesi eğilimli şahıslara rıza göstermez.  Biz halkın içinde olacağız, adayımızla birlikte halkla içiçe yaşayacağız. Onların;  acısını- sevincini, içimizde hissedip yanlarında olacağız.  

*

Silivri halkının umudunu boşa çıkarmayacağız

Bizim anlayışımızda ; emekliyi hazineye yük görmek yoktur. İşçiyi, emekçiyi sosyal belediyecilik anlaşıyından yoksun bırakmak yoktur.   Çalışan belediye personelini enflasyona ezdirmek yoktur.

 Biz belediyeyi; belediye çalışanlarıyla 35 mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın istek ve talepleri doğrultusunda ortak bir anlayışla yöneteceğiz. Ayda  ayda bir yapılacak halk toplantılarıyla sorunlarımızı masaya yatıracağız, çözüm yöntemlerini hep birlikte belirleyeceğiz.   Üreticimilerimize hem üretim hem pazarlama aşamasında destek olacak bir kooperatif kuracağız. Kooperatifimiz üretim aşamasında  çiftçiye destek olacak, üretimden sonra  garanti alım desteğiyle ürünleri satın alacak, arada;  kabzımal, tüccar veya başka aracılar olmadan bu ürünleri tüketiciye uygun fiyatla ulaştıracak. Hem üreten rahat edecek, hem tüketen sağlıklı ve uygun fiyatla ürünlere kavuşacak. Bilindiği gibi İBB vasıtasıyla çiftçiye; tohum, gübre, fide desteği yapıyoruz. Bunun ihtiyaçlar doğrultusunda da artırılmasını sağlayacağız. Silivri Belediyesi ile İBB işbirliği ile bu destekleri daha da artıracak  Birinci önceliğimiz bu olacak.  Bize umut bağlayan Silivri halkı pişman olmayacak, onların umutlarını boşa çıkarmayacağız.  Bu anlamda örnek bir sosyal belediyecilik yapacağız.

*

Sandıklardaki tüm sorumlular belirlendi

Silivri genelindeki okullarda  408 sandık var. Her okulda;  okul sorumlumuz, kat sorumlumuz, hukukçumuz, bilişimcimiz mevcut.  Her sandıkta iki müşahidimiz, her sandıkta bir asil , bir yedek sandık kurulu üyemiz mevcut. Hepsi isim isim belirlendi. Hangi okulda, hangi sandıkta kim görevli belirlendi. Bütün arkadaşlarımıza gerekli eğitimler verildi, bilgilendirmeler yapıldra.

Seçim bitip sandık sonuçları alınır alınmaz, ıslak imzalı tutanaklar;  bilişimciden- ilçeye, ilçeden ile ve genel merkeze gönderilecek.  

*

En az yüzde  7-8 oy farkıyla kazanacağız

Sandığa mutlaka gitsinler, bize oy versin vermesin mutlaka sandığa gitsinler.

 Seçim sonucuyla ilgili olarak beklemtin en az yedi –sekiz oy  farkıdır. Az olmaz daha da üstü olacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.