banner460
banner128

  Fransa’dan ülkemin güzel insanlarına merhaba. Dünyada yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen güne güzel başlamak bizim de hakkımız olsa gerek. Fakat Filistin’de yaşanan İnsanlık dramı güne güzel başlamamızı dahi engelliyor ve içimizi acıtıyor.Bu savaşa bir dur diyen yok

Emperyalist ülkeler çıkarları uğruna fakir Filistin halkını görmezlikten geliyor ve her türlü baskı ve  zulümü onlara hak sayıyor. Lanet olası bu savaşa dur diyecek Bir gücün olmaması da daha acı verici bir durum.

 Gelelim cumhurbaşkanı Macron’un ve Fransa’nın durumuna. Ne yazık ki kendini demokrasinin beşiği kabul eden Fransa, Filistin’deki bu zulüme göz yumuyor ve İsrail’in arkasında olduğunu ifade ediyor. Hatta Cumhurbaşkanı Macron İsrail’e gidip Netanyahu ile görüşüyor. Yıllardır yaşadığım ve emek verdiğim, Demokrasisini her platformda övdüğüm Fransa’nın bu tutumu içimi acıtıyor.

 Fransız kamuoyunun da durumu zaten içler acısı öyle bir insanlık dramında sokaklara dökülmesi sesini duyurması gerekirken sessiz sedasız.Paris sokaklarını boş bırakıyorlar,Buda ayrı bir dert. Bugün cumhuriyetimizin 100 yılı.29 Ekim 1923’te başlayan Anadolu halklarının emperyalistlere karşı verdiği mücadelenin sonucu 100 yıllık bir cumhuriyeti kutluyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bugün 100. yılını yaşadığımız cumhuriyetimizin Bazı aksaklıklarına rağmen dimdik ayakta olması bizlere ayrı bir gurur kaynağı. Ülkemizde bu durumu içine sindiremeyen bazı gruplara rağmen cumhuriyetimizin 100. yılında dimdik ayakta. 1923 yılında Büyük savaşlardan çıkmış Türkiye cumhuriyeti inanıyorum;Atatürk’ün dediği gibi ilelebet payidar kalacak. Fransa’dan emekten yana Cumhuriyetten yana olan tüm dostlara selam olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.