banner128

Başkan Ahmet Özer’e aba altından sopa!

Erhan KIZILYAR 

Esenyurt Belediye Meclisi’nin yeni dönem ilk toplantısına; Ak Parti Grup Başkanı Togay Çoban’ın sözleri damga vurdu.  Çoban’ın ilk toplantıda ‘Mahkemeden’ bahsetmesi Başkan Özer’in tepkisine neden oldu. Özer, ‘Biz ilk meclisin suhulet içinde geçmesini isteriz. Ortada fol yok yumurta yok. Biz uyumdan bahsediyoruz. Siz daha ilk toplantıda mahkemeden bahsedip aba altından sopa gösteriyorsunuz. Birbirimizi bir tanıyalım. Bir ölçelim biçelim. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır.“ dedi.

Esenyurt Belediye Meclisi’nin ilk toplantısı meclis salonunda Belediye Başkanı Ahmet Özer  başkanlığında yapıldı. Toplantı; Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı.

Özer: Barış içinde bir seçim sevindirdi

Daha sonra Belediye Başkanlığına seçilen Prof. Ahmet Özer açış konuşması yaptı. Özer’in konuşması özetle şöyle:

“Zorlu bir süren ardından bir seçim igeride bıraktık. Bu süreçte halk sözünü söyledi. Ve terichini bizden yana kullandı . Kırk gün aşağı yukarı Esenyurtun hemen hemen bütün sokaklarını bütün caddelerin iarşınladık, evlere gittik, günde 18 saatten az olmamak üzere bir çalışma yürüttük. Halkımızla hemhal olduk. Halkımız bizi biz halkımızı sevdik. Nihayetinde de tercihini bu şekilde ortaya koydu. Bir şölen içerisinde seçim gerçekleşti. Kimsenin burnu kanamadı. Sonuçların herhangibir sıkıntı yaratılmadan ilan edilmesi bizleri sevindirmiştir. Sizde biliyorzunuz ki hemen hemen nerdeyse Türkiye’nin göze Esenyurt’un üzerineydi. Bizim ile ilgili de zaman zaman tartımalar oldu. Esenyurt bazsit bir ilçe seçiminden iziyade adeta Türkiye’nin kaderinin gelip mühürlendi bir yer olmuştu. B ukadar güzel seçim atmosferi içinde gerçekleşince demokrasiye inanan partilerin için sevindirici bir tablo oldu. Demokrasinin en temel esaslarından biriside serbest, özgür, eşit koşullar içerisinde yarışın olmasıdır.

Kamu yararına yapılacak işin gizli kapaklı yanı olmaz

Ben mazbatamı aldıkktan sonra halkla buluştuğum ilk toplantıda rozetimi çıkarıyorum dedim. Bütün Esenyurt’un  belediye başkanımıyım dedim. Bu  sözümün arkasında olacağım buna göre yol yürüyeceğim. Geldiğimiz süreçten sonra, devraldığmız belediye ile ilgili meclis üyeleriyle paylaşmak istediğim bir iki husus var. Demokratik, katılımcı, şeffaf bir anlayışla yöneteceğiz. Kamu yararı gözetilerek  yapılacak işin gizli kapaklı yanı olmaz. Bunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

İşe alacaktın atama yapacaktın  5 yıl niye bekledin?

Geçmiş dönemdeki arkadaşımız bana göre etik olmayan bir şekilde insanı işe almış. Öyleki biz seçildikten sonra da bu işe alımlar devam etmiş. Nisan’ın birinde kazandığımız ilan edildi. Ama birinde de sonasında da işe alımlar devam etmiş. Bunlar ihtiyaç değil, adeta yeni gelenin zora sokulması amacıyla yapıldığını gördüm. Bu kumpası bozmak için harekete geçtik. Seçim sonrasında işe alımlar hukuki de değil. Ya bunu görmezden gelip üstünü örtecektik. Ya da Esenyurt halkının çıkarını düşünecektik. Biz Esenyurt halkının çıkarını koruduk. Biz kimsenin ekmeğiyle oymayacağız dedik. Ama bu farklı bir şey.

Son bir hafta bir takım atamalar yapılmış, başkan yardımcılıklarına atamalar yapılmış. Bu da doğru. İlgili kişi belediye başkan adayı değil. Beş yıldır neden atama yapmadım. İşe alınanların bazıları da dışarıdan getirilmiş. Bir yerde bir müdür çalışan var ise; bu ak partilidir, bu chp lidir ben bunların üzerinde durmayacağım. Benim üzerinde duracağım liyakat ve adalet. Uyum içinde çalışmak. Disiplinli olmak.

Değerli meclis üyeleri burada 45 meclis üyesi var.  Hepsi benim yol arkadaşlarım, çalışma arkadaşlarım. Onlarla ilgili de ayrım yapmak istemem. Burada iyi bir hizmet yaptığımızda tüm Esenyurtlular faydalanacak. Kötü hizmet te tüm Esenyurtluları etkileyecek.

Hayalim kardeşçe yaşayan bir Esenyurt

Evet biz çoğunluktayız. Ama biz her şeyi yapacağız, zapturapt içinde olmayacağız. Karşımızdakilerden de aynı niyeti bekleriz.

Hayalim; kardeşçe yaşayan bir Esenyurt, 21 YY’a yakışır bir şehir yaratmak. Evet benim tecrübelerim var. Bütün bunlara sizlerle ve halkımızla birlikte olursak başaracağız. Bu nedenle uyum içinde çalışmak istiyorum. Takdir sizindir. Halk sözünü söyledi. Şimdi sıra bizde. Bizim de sözümüzü söyleme biçimi hizmet olacaktır. Umarım başarılı olacağız. Esenyurt’un da buna ihtiayacı var. “

Çoban:Dayatmayla gelirseniz mahkemeye gideriz iyi olmaz!

Belediye Başkanı Prof.Dr. Ahmet Özer’in ardından Ak Parti Grup Başkanı Togay Çoban konuştu.  Çoban özetle şunları söyledi. Esenyurt un hizmet noktasında bir gün kaybına yok.

Bütçe sizin elinizde, meclis çoğunluğu da sizde. Buyrun çalışın destek olalım. Esenyurt’un yararına gelen her noktada desteği vereceğiz. Yüzde 85’ine evet demişiz. Esenyurt’un hayrına olmayan işlere hayır dedik.  Kararların Oybirliği ile geçecek şekilde gündem maddelerinin meclise gelmesini isteriz.

31 Mart öncesi işçi alındığını söylediniz. Sizin söyleminizle artniyetli bir işçi alımı bunlar. ESBAŞ ta çaışan sayısını bilmiyoruz. Bunu bilmek istiyoruz.

Eğer gerçekten ihtiyaç varsa o müdürlükler tesbit edildikten sonra personel alınır, destek veririz. Yeter ki liyakat olsun.

Personel arasında ayrım olmasın. Geçen dönemde Ak Parti döneminde işe girenlere mobbing uygulandı. Personele eşit davranılmasını istiyoruz. Ayrıca ihalelerin canlı yayınlanmasını isteriz şeffaflık için.

Hukuksuz şekilde işe alımlar olmuş dediniz. Siz bu konuda hukuki işlemler başlatacak mısınız?

Biz beş yıldır belediyenin gerçek bütçesinin ne olduğunu bilmiyoruz. Kasayı boş aldık demişsisiniz. Bu vahim durum. Eğer sıkıntılı bir iş yapılmış ise kasa boşaltılmış ise bunun hukuki sürecinin başlatılmasını istiyoruz. Biz bir türlü belediyenin borcunu öğremedik.

Bizlerde elimizden geldiğince beş yıl boyunca; komisyonlardaki arkadaşlarımızla uyumlu bir şekilde çalışacağız. Ama dayatma ile gelirlerseniz, bizde şerh koyar, gerekirse mahkemeye taşırız. Sonucunda iyi olmayacağını sizlerde bizlerde biliyoruz. “

Ahmet Özer: Ortada fol yok yumurta yok aba altından sopa gösteriyorsunuz

Başkan Prof.Dr. Ahmet Özer  Togay Çoban’ın bu konuşmasına tepki gösterdi.

Çoban’ın sitem dolu konuşması şöyle oldu. “Bir şeyin üstünü örtmediğim ilk icraatlarımızdan belli. Kimsenin yanlışının üstünü örtmeyiz. Kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Bu ilk meclis suhuletle olsun isterim. Biraz aba altından sopa gösterdiniz. Ben uyumdan bahsediyorum. Güzelliklen bahsediyorum. İlk mecliste mahkemeden bahsetmek, hukuka gitmekten bahsetmek hoş değil.  Ortada fol yok yumurta yok. Bir birbirimizi tanıyalım. Ölçelim, biçelim. Herkesin bir yoğurt yiyişi vardır. Böyle yumuşak konuştuğuma bakmayın .”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.