banner460
banner128

Doucem ile daha kaliteli yapılar

Akçansa iklim hedefleri doğrultusundaki sorumlu yaklaşımını sürdürülebilir ürün hareketi girişimiyle destekliyor. Şirketin yeni inisiyatifi kapamında ‘Green For Cement’ başlığı altında yer verdiği Duocem ürün ailesi, içeriğindeki yüzde 25’e varan mineral katkı oranı sayesinde, Portland çimentosuna göre yüzde 15’e kadar daha az karbon ayak izine sahip. Duocem bu özelliği ile hem sera gazı azaltımına destek olan çevreci yapısı hem de yapı dostu tarafıyla farklılaşıyor.    

Akçansa’nın alternatif hammaddeleri kullanarak düşük klinkerli ve düşük karbonlu yeni ürünler geliştirme yönünde hayata geçirdiği ‘Sürdürülebilir Ürün Hareketi’, üretim ve kalitenin temel performans parametrelerinden ödün vermeden, iklim dostu ürünlerle daha sürdürülebilir bir geleceği destekliyor.

Bu kapsamda yeni nesil çimento ailesinin bir ürünü olan Duocem, yüksek incelik, daha iyi işlenebilirlik ve yüksek kıvam koruma performansı sunuyor. Ürün ayrıca Portland çimentosu (CEM I 42.5 R) ile eşdeğer dayanım ve dayanıklılık, düşük hidratasyon ısısı gibi özellikleri ile de sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor.

Bu ürün ailesinde; ayrıca yüksek performans sağlayan Duocem Pro ve üstün çevre performansı ile öne çıkan Duocem Eco çeşitleri de sektörde ilgiyle karşılanıyor. Söz konusu ürünlerin 2023 yılında toplam satış içerisindeki payı yüzde 20 olarak gerçekleşti.     

“Duocem sürdürülebilir geleceğe katkı sağlıyor”

Akçansa Genel Müdürü Vecih Yılmaz sürdürülebilirlik hedeflerini doğa dostu ürünlerle desteklediklerini belirtirken şöyle konuştu; “Küresel iklim krizi ile mücadelede attığımız adımları ve çevre dostu örnek uygulamalarımızı geliştirmeye odaklanıyoruz. Bu kapsamda ‘Green for Cement’ ailemizin öne çıkan ürünlerinden Duocem sera gazı emisyonlarını önemli ölçüde düşürürken, sunduğu yüksek kalite ile yapı sektörü için çevre dostu bir alternatif sunuyor. Daha yeşil bir geleceği destekleyecek çalışmalarımız artarak devam edecek”.

Anahtar Kelimeler:
Akçansa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.