banner460
banner128

CHP 5 büyükşehiri kazanmasaydı korku iklimi devam eder  konuşamazlardı

Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı CHP’li  Dr. Gürbüz Çapan,”Eğer CHP İstanbul gibi 5 büyükşehirde seçimleri kazanmasaydı, bu korku iklimi devam ederdi. Yeni partiler gündeme gelmezdi. Babacan da çıkıp televizyonda konuşamazdı" dedi.

Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı CHP’li Dr.Gurbuz Çapan, twitterda yaptığı paylaşımda  “Ali Babacan’a televizyonda söz hakkı veriyorlarsa biz yerel seçimlerde mücadele ederek kazandığımız için veriyorlar. Davutoğlu yeni partisi için binayı CHP’li belediye sınırlarında kiralayabiliyor. Biz insanların nefes almalarına yardımcı oluyoruz, bazılarına dert olmamız doğal.” Dedi

Demokrasi cephesinde toplanmak gerekiyor

Dr. Gürbüz Çapan,  bu tweet’inin ardından Babıali Tv’de Suat Toktaş tarafından telefonla canlı yayına alınarak soruları yanıtladı. Çapan şöyle konuştu:

Demokrasi cephesinde toplanaırsanız herkese alan çıkar.  Toplanmazsanız; binanımızı taşlarlar, camınınızı kararlar, hayat hakkı tanımazlar.  Sizi daha ana rahminde iken boğarak öldürmeye çalışırlar. Kimsenin ses çıkarmasına imkan vermezler.  Ötekinin itiraz etmesine  karşı çıkarlar. Bizim sınıf onun gibi. Herkes korku halinde. Bu korku düzenini yıkmak gerekiyor. Demokrasi derdi olanların ortak cephede birleşmesi gerekiyor.    Beş benzemez bir araya geldik. Biz; İstanbul’u Ankara’ya, Antalya’yı  Adana’yı alırken beş benzemez bir araya geldik. Değerli arkadaşların konuşma hakkı burdan çıkıyor.

Erdoğan vazgeçmeden Babacan ve Davutoğlu bu oyları alamaz

Az önce anketleri okudum. Bunlar bu kadar oy alıyorsa AKP  bitmiş demektir. Böyle bir şey yok. Böyle bir şey görmüyorum. Anketçiler kendilerin işi ayarladıklarını zannediyorlar.  Tayypip Erdoğan bu işten vazgeçmeden ne Babacan’ın o oyu olabilir. Ne Davutoğlu alabilir. Bence yapılan manipülasyonlarla  bir adım sonraki düzlügü ayarlamaya çalışıyorlar. Yapamazlar.  Bir adım sonraki düzlük parlamento seçimi ve cumhurbaşkanlığı seçimi.

Babacan ne yapacak?

Babacan ile ilgili benim endişelerim var. Ne yapacak?  Neyi nayı yapacak.? Söylemiyor. Ülkede kürt sorunu var. “Hallederiz” diyor. Nasıl halledeceksin?  Ee siz bakandınız neyi hallettiniz? Yıllarca Maliye bakanlığı yaptınız. Kimin mallarını geri verdiniz?  Hangi demokratik kısıtlama da karşı çıktınız? Biri bakan olmuş, diğeri başbakan.  Yani artık soğuk savaş bitti. Soğuk savaş döneminden çıkmak gerekiyor.

Bloklaşmanın tebebi Tayyip bey’in kendisidir

Bu bloklaşmanın sebebi Tayyip Erdoğan’ın kendisidir. Herkesi döve döve bir araya topladı. CHP de yumuşak davrandı. Kemal bey bir başarı gösterdi. Bir becerisi oldu. Yine başarılabilir. Tayyip bey’in bu işi bu şekilde götürmesi mümkün değil. İstanbul seçimleri herkese ders olsun. Tayyip bey halleder deniyordu. Tayyip bey’in yeteneklerini gördük. Burası Uganda değil, Afrika ülkesi değil.

Kürdün sesi çıkmıyor. El koydular belediyelerine. kimsenin sesi çıkmıyor. İstanbu’da Anakent e el koymasa bile boğaza kanun çıkarmaya çalışıyor. Kartal’a kadar hepsini başkanlığına bağlayın. Gerisi Esenyurt, Sultanbeyli olur gider.

Herkesle işbirliği yapılabilir

-Herkesle işbirliği yapılabilir. Bu seçimde beş benzemez bir araya geldi. Ana kumanda bmerkezi, amiral gemisi,  Kemal bey herkesle bir arada olmayı denedi büyük bir şey becerdi. Yine yapılabilir. Türkiye’nin sorunları var.  Demokrasi, hukuk, güçler ayrılığı sorunu var.  Bunları ortaya koymadan bir adım atmak mümkün değildir.

Siyasi parti kanunu , seçim sistemi değişmeli diyebilirdi. Türkiye tarihiyle yüzleşmelidir. Türkiye yeni ekonomik rol model kazanmadan sorunları çözemez. Bizim dünyada bir ekonomik rol modelimiz yok. Madem Asya ve Avrupa nın ortasındayız. Burda bir şey üretmemiz lazım. İşe yararlı bir şey üretmemiz lazım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.