banner460
banner128

Oruç Oymak CHP'den istifa etti

CHP Küçükçekmece Belediye Başkan Aday adaylarından Oruç Oymak partiden istifa etti.

Yaklaşık 30 yıldır CHP saflarında siyasi yaşamını sürdüren, Eski İstanbul İl Başkan Yardımcılarından Oruç Oymak CHP’den istifa etti. Oymak sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile istifasını duyurdu. Oymak’ın açıklaması şöyle:

“Sevgili basın mensubu dostlarım 30 yıldır emek verdiğim mücadele ettiğim Cumhuriyet Halk partisi üyeliğinden bugün itibariyle istifa etmiş bulunmaktayım bu istifanın sebebi özellikle Cumhuriyet Halk partisi'nin son 5 yılında Küçükçekmece belediyesi'nde temsil ettiğimiz kitlelerin karşılık bulmaması mücadele ettiğimiz arkadaşlarımızın bu kadrolarda yer almaması yeteri kadar halk nezdinde başarılı çalışmaların yapılmamasını  sayabilirim. Aynı zamanda aday adaylığı sürecinde sayın genel başkan Özgür Özel'in kurultay konuşmasında söz verdiği ön seçimin yapılmaması bunun yanında alan anketleri yapılacağını temayül yoklamasının yapılabileceğini söyleyip bunların hiçbirini yapmamaları ve bu süreçte şahsımla ve diğer aday adayı arkadaşlarında aynı şeyleri hepimiz yaşadık. Aday adaylarının bilgi birikim tecrübe ve liyakatına değer verilmemiştir. Hiçbir şekilde il başkanıyla genel merkez yöneticileriyle ve  İBB başkanı sayın Ekrem İmamoğlu ile gerçek anlamda olması gereken görüşmeler yapılamamıştır( 5 saat genel merkez koridorlarında bekledikten sonra zoraki yaptığım görüşme hariç).Bu görüşmelerin olmamasını hem şahsım hemde  temsil ettiğimiz topluma adına değer vermemek önemsememek hiçe sayılmak olarak yorumluyorum. Bu kadronun bizimle yol yürümek istemediklerini dar alanda dar bir kadroyla kendilerine yakın kişilere özellikle torpil geçerek adaylıklar verildiğini ve bu sürecin doğru yönetilmediğini görerek ve üzülerek partiden istifa ettim. Bütün bu yaşananlardan sonra beni anlayışla karşılamanızı beni benimle anlamanızı rica ediyorum çok büyük umutlarımız çok büyük hayallerimiz vardı çok önemli projeleriniz vardı bunları anlatma fırsatını dahi bize tanımayan yöneticilerle aynı kurum içerisinde artık kalmamın mümkün olmayacağını gördüm. Dolayısıyla da bu kararı almam da bütün bu konular etkili oldu kararı asla tek başıma almadım birkaç gündür yoğun bir şekilde kanat önderlerimizle önemli şahsiyetlerle kurum ve kuruluşlarla yakın çalışma arkadaşlarımızla ailemle akrabalarımla görüşerek bu kararı hep birlikte almış bulunmaktayız, 30 yıllık süreçte herkese bana göstermiş oldukları ilgi alaka ve desteklerden kaynaklı çok teşekkür ediyorum, Allah herkesin yolunu açık etsin. Bizler Küçükçekmece'ye İstanbul'a hizmet etmek için bu adaylığı istemiştik.  Hiçbir ön yargım egom ve hırsım olmadan tevazu gösterilmiş olsaydı değer verilip dinleme lütfunda bulunmuş olsalardı belki böyle bir kararı almayacaktım. Parti içinde pasif değer verilmeyen bir parti üyesi olmaktansa partiden bağımı kopararak daha özgür bir şekilde yine çevreme ilçeme İstanbul'a hizmet etmek gayreti ve çabası içerisinde olacağım.

İstifa kararımı duyururken, CHP yönetimine şu soruları da sormak istiyorum:

-Zoraki yaptığım bir kaç ayak üstü görüşmeler haricinde ne doğru düzgün Genel Merkez yöneticileriyle, ne İl Başkanı ile, ne de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşemedim. Peki aday adayı olarak sizlerle görüşemeyecek ve sürece dair kendimi, yapmak istediklerimi vs. ifade edemeyeceksem neden adaylık başvurumu aldınız?

-Adaletli bir ölçüm yapın inanalım ve güvenelim dedik. Şimdi vicdanınız rahat mı?

- Adayları hangi ölçüme göre belirlediniz?

-Çok net ifade edeyim, yanlış adaylarınız  hırslarınız ve egonuz nedeniyle kaybedeceksiniz. 

-Tüm kamuoyuna saygılarımla”

Anahtar Kelimeler:
Oruç Oymak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.