banner460
banner128

Küçükçekmece'de zabıtadan gramaj ve etiket denetimi

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı, Küçükçekmece Belediyesi Zabıta ekiplerini harekete geçirdi. Zabıtalar ilçede bulunan market ve pazarlarda etiket,gramaj denetimi yaparak, reyon ve kasa arasındaki fiyat farkını denetledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Alışılmadık, görülmedik şekilde ürünlerde fiyat farkları varsa bunları hemen belediye zabıtalarına iletin" açıklamasından sonra zabıta ekiplerini denetim çalışmalarına hız verdi. Marketlerdeki etiketleri tek tek inceleyen zabıtalar, "usulsüz fiyat artışlarına" ve gramaj farkına savaş açtı.

USULSÜZLÜĞE TUTANAK TUTULUYOR

Marketlerde yapılan denetimlerde, ürünlerin reyon etiket fiyatlarıyla kasadaki fiyatları karşılaştırılıyor. Ekipler ayrıca pazarlarda yaptıkları denetimde vatandaşın aldığı ürünün kilosunda hile olup olmadığını anlamak için pazar girişlerine kurulan terazilerde alınan ürünleri yeniden tartıyor. Reyon fiyatıyla kasa fiyatı farkına ya da gramaj tutarsızlığına denk gelen ekipler, Tüketici Kanunu gereği, tespit tutanağı tutarak, cezai işlem yapılması amacıyla Ticaret İl Müdürlüğüne gönderiyor.

VATANDAŞ MEMNUN

Pazar alışverişi yapan Küçükçekmeceli vatandaşlar da zabıtanın denetiminden memnun olduklarını dile getirdi. İlçede,  vatandaşların mağduriyetinin önüne geçmek amacıyla zabıta ekipleri denetim çalışmalarına tüm hızıyla devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.