banner128

Adalet herkesi eşitlemelidir!

İBB Başkanı İmamoğlu, “Kazalar ve facialar ihmal üzerinden gerçekleşmişse sorumluların partisine bakılmadan cezası verilmelidir. Bu gereklilik iktidar mensupları için ne ise benim parti CHP için de aynı şekilde uygulanmalıdır ve eşit olmalıdır. Adalet herkesi eşitlemelidir.  Soma’da  Çorlu’daki facialarda bazıları korunurken, Antalya'da yaşanan kazada Kepez Belediye Başkanımızın tutuklanması, hızlı tutuklanması akıl ve vicdanlarda soru işaretleri bırakmıştır.”dedi.

İBB Meclisi'nde İmamoğlu'ndan 'Kepez' mesajı

CHP’nin yerel seçimlerde İBB Meclisi’nde çoğunluğu kazanmasının ardından ilk encümen bugün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında toplandı.31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ilk encümen toplantısı bugün yapıldı.

İmamoğlu, yerel seçimlere değindiği açıklamasında, "31 Mart yerel seçimlerinde halkımız demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul'u 5 yıl daha yönetmemiz için bize sorumluluk yüklemiştir. 5 yıl boyunca gösterdiğimiz gayret ve hizmetin halkımız nezdinde takdirle karşılanması bizi ziyadesiyle memnun etmiştir" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, yeni döneme ilişkin, "İkinci dönemimizde de İstanbul'un atılım ve yatırım dönemi daha da büyüyerek devam edecektir" mesajını verdi.

"Milletimiz 31 Mart seçimlerinde çok değerli mesajlar vermiştir" diyen İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Her birimiz o mesajları iyi anlamak ve gereğini yapmakla yükümlüdür. Her şart altında ortak akıl, istişare ve uzlaşma kültürüyle hareket eden, İstanbulluların menfaatlerini en üst seviyede önceleyen, tam anlamıyla demokratik Meclis tecrübesini tam anlamıyla hemşehrilerimize yaşatacağız."

31 Mart vicdanlı siyaset talebi

İmamoğlu, şöyle devam etti: "31 Mart seçim sonuçları adaletli, dürüst, sorun çözme odaklı bir siyaset talebinin net ifadesidir. 31 Mart, insanları kutuplaşmayan, ortak akla dayanmayan ve vicdanlı bir siyaset talebinin net ifadesidir. Bizim hizmet anlayışımızda hiçbir kesim bir diğerinin düşmanı ve hasmı değildir, olamaz ve olmamalıdır. Partizanlık bizim yönetim anlayışımızda yoktur. Önümüzdeki 5 yıl boyunca bunu göstermek için adımlar atmaya devam edeceğiz."

İmamoğlu’ndan hükümete çağrı

Seçilen mecli üyelerine, belediye başkanlarına ve hükümete çağrı yapan İmamoğlu, şunları söyledi:

"Gelin, İstanbul'umuzu ve ülkemizi güzel ve müreffeh günlere hep birlikte taşıyalım. Gelin, 31 Mart'ı demokrasiyle taçlandıralım. Gelin, bu sonucu hukuk devletine dönüşmemiz için gerekli sinerjiye dönüştürelim. Gelin, hukuk devletini demokrasimizi ve kardeşlik iklimimizi yeniden tesis edelim. Gelin, akılcı, şeffaf ve hesap verebilir politikalarla ekonomimizin ayağa kalkmasına hep birlikte el verelim. Gelin, hep birlikte İstanbul'umuzu ve ülkemizi hep birlikte depreme hazırlayalım."

Kepez Belediye Başkanının tutuklanmasına tepki

İmamoğlu, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün Antalya’daki teleferik kazasıyla ilgili soruşturmada tutuklanmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Yıllar boyunca Soma faciasından Pamukova'ya, benim de çok sevdiğim insanları kaybettiğim Çorlu Tren Faciası'na kadar pek çok olay süreç içerisinde ortadadır. Yıllar geçmesine rağmen mahkemeleri sürüyor. Kazalar ve facialar ihmal üzerinden gerçekleşmişse sorumluların partisine bakılmadan cezası verilmelidir. Bu gereklilik iktidar mensupları için ne ise benim parti CHP için de aynı şekilde uygulanmalıdır ve eşit olmalıdır. Adalet herkesi eşitlemelidir. Bu bahsi geçen işlerde yıllardır birileri korunurken Antalya'da yaşanan kazada Kepez Belediye Başkanımızın tutuklanması, hızlı tutuklanması akıl ve vicdanlarda soru işaretleri bırakmıştır. Bunun nedeni adaletin adamına göre tecelli etmiş olması duygusunu yaşatmıştır. Bu duygunun gözetilmesinin önemli olduğunu duyurmak isterim. Kamuoyuna bu anlamda bir vicdan çağrısı yapmak isterim."

İstanbul’da çok güçlü bir dönemin eşiğindeyiz. Bugünden itibaren adatacağımız her doğru adım, İstanbul’umuzu çok daha güzel günlere taşıyacaktır. Hep birlikte, uzlaşıyla atacağımız her doğruadım, şehrimizin ve ülkemizin bütünlüğünü, kareşliğini pekiştirecektir."

İmamoğlu’nun ardından MHP adına Orkun Ayhan, Ak Parti adına Zeynel Abidin Okul, CHP adına Ülkü Sakalar birer konuşma yaptı.

Nuri Aslan başkan 1. Başkanvekili seçildi.

Toplantıda daha sonra meclis komisyonları, başkan vekilleri, Encümen üyeleri seçimi yapıldı. Yapılan oylamada Meclis 1. Başkan Vekilliğine Nuri Aslan, İkinci Başkan Vekilliğine ise Gökhan Gümüşdağ seçildi.

Meclis Divan katipliklerine ise; Ugur Dağ, Ozan Özçelik, Erdin Akaş, Utku Akbulut, Furkan Ak, Cansel Karataş, Esin Güneş Erkonak, Özge Beğenmiş Olca, Ezgi Akgül, Rıza Can Özdemir seçildi.

Encümen üyeleri ise CHP’li  şu isimlerden oluştu: Kazım Akşahin, Seyfettin Yıldırım, Ahmet Şahin, Tuğçe Çalık Karademir ve Ali Alıç

Yine meclisin önemli komisyonlarından olan Plan Bütçe Komisyonuna CHP’den; Ahmet Oğuz Demir, Emre Alageyik, Ali Rıza Yakupluoğlu  Ediz Zeyrek ve Sinan Kılıç, Ak Parti’den ise; Hasan Sahin, Ercan Alioğlu ve Nejat Öztürk seçildi.

İmar ve Bayındırlı Komisyonu ise şu isimlerden oluştu. CHP’den; Mahmut Sedat Özkan, Sabahattin Öztürk, Erkan Erdoğan, Önder Turmuş ve Elif Fındıkoğlu, Ak Parti’den ise; Adnan Zeki Boztan, Abdülnaser Şimşek ve Eyüp Dursun seçildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.