banner460
banner128

Washington, Moskova ve Brüksel'de acil toplantılar!

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, acil koduyla Beyaz Saray'a çağrıldı. Bu gelişmeden kısa bir süre sonra Rusya Devlet Başkanı Putin'in tüm randevularını iptal etti.  Aynı saatlerde Avrupa Komisyonu Güvenlik Konseyi de Brüksel'de acil bir toplantıya çağrıldı. ÇKP Merkez Komitesi acil toplandı.

ABD, Rusya, Çin ve Avrupa'da kritik saatler yaşanıyor. Beyaz Saray'da acil durum ilanı sonrası başlayan dünya gündemindeki sıcak saatler, Rusya Devlet Başkanı Putin'in bütün randevularını iptal etmesiyle devam etti.

Avrupa Birliği Güvenlik Konseyi, Brüksel'de acil toplantıya çağrıldı.

Mike Pence'in basın sözcüsü Alyssa Farah, "Acil durum için geri çağırma durumu yok. Başkan Yardımcısı henüz Washington'dan ayrılmamıştı. Burada kalmasını gerektiren bir durum oldu" açıklamasını yaptı.

Çin'de de bir şeyler oluyor

ABD ve Rusya'nın ardından Çin'den de haberler geliyor. Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi'nin de acil olarak toplandığı ileri sürüldü.

Rus denizaltı yanınında nükleer sızıntı iddiası

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Vladimir Putin’in, 14 Rus denizcinin hayatını kaybettiği yangın nedeniyle programını iptal ettiğini, kısa süre içinde Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile bir araya geleceğini belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Rusya Deniz Kuvvetleri için okyanusu inceleyen Rus su altı araştırma gemisinde 1 Temmuz'da yangın çıktığı bildirilmişti.

Açıklamada, biyometrik ölçümlerin yapıldığı sırada çıkan yangında 14 denizcinin öldüğü belirtilmişti.

Rus basınında çıkan bazı haberlerde, yangının "Loşarik"adıyla bilinen ve nükleer enerjiyle çalışan istihbarat denizaltısında çıktığı öne sürülüyor.

Nükleer sızıntı iddiası

14 Rus askerinin öldüğü denizaltı yangını sonucu nükleer bir sızıntının olabileceği iddia ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.