banner460
banner128

Kerimoğlu’ndan Brütüs'e destek geldi

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Roma Tarihi’nin en önemli simalarından Jül Sezar’ın kendisini bıçaklayanlar arasında olduğu için  söylediği dillendirilen ve tarihe mal olan ‘ Sen de mi Bürütüs!’ sözü için ilginç bir açıklama yaptı.  Brütüs’ün Cumhuriyetçi olduğu, Diktatör Sezar’a da bu nedenle karşı oludğunu ancak Sezar’ı öldürenler arasında olmadığını belirtti.   Kerimoğlu’nun Roma Tarihi ile ilgili yorumu şöyle:

“Roma tarihinin en etkili ve tarihe geçen sözü ‘ Sen de mi Brutüs’ dür. Tarih kitaplarında bu söz bize yıllardır ihaneti olarak tasvir etmiştir. Günümüze kadar bu öykü Shakespeare’de bile büyük ihanet öyküsü olarak anlatılmıştır. Tıp litaretüründe bile hastalık sendormu olarak gösterilmeye çalışılan konu , aslında bir hak arama ve doğru olma mücadelesidir.

Asıl gerçek ise şöyledir: Brütüs’ün annesi Servilius Pompei’nin en güzel kadınlarından birisidir. Zampara olan Sezar bunu öğrenince Servilius ile birlikte olmaya başlar. Servilius, Sezardan tek bir şey ister; o da oğlu Brutüs’ün senatoya alınmasıdır. Sezar bunu kabul eder ve Brutüs’ü Roma Senatosuna alır. Fakat zampara olan Sezarın sonrasında başkaları ile ilişkisi olur. Buna tahammül edemeyen Servilius, sorunlar çıkarmaya başlar. Sezar kadını evine hapseder ve odasına zincirler.

Diktatör Sezar, Cumhuriyet savunucusu olan Brutüs’ün hem annesine tecavüz eder hem de halkını eziyetten geçirir. Daha sonra, her diktatörün başına geldiği gibi, ilahi ortadan kaldırılma zamanı geldiğinde, Cumhuriyetçiler tarafından 23 bıçak darbesi ile öldürülür. İlk bıçak darbesini vuran kişi olması gerktiği halde, Brutüs bunların içinde olmamıştır. Buna rağmen , Brutüs’ün Sezar’ı öldürdüğü gibi bir hikaye uydurulur.

Sonuç olarak cumhuriyet savunucuları, diktatörlüğe karşı başarı kazanmıştır. Her dikta rejiminin olduğu gibi diktatör Sezar, özgürlükçü cumhuriyetçilerin darbesi ile, tarihe gömülür.Cumhuriyetimizin yıldönümünde, bütün Brütüs’leri destekliyor ve Sezarların doğal sonuçlarına ulaşması temenni ediyorum.

YAŞASIN 29 EKİM, YAŞASIN CUMHURİYET!”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.