banner460
banner128

İran Khuzestan susuzluktan kırılıyor

İran’ın Khuzestan Eyaleti susuzluktan kavruluyor. 15 Temumz’dan bu yana sürdürülen su talebiyle yapılan protestolara silahla müdahale edildiği ve 8 kişinin yaşamını kaybettiği iddia edildi.

Dünyamız; sel, yangın, deprem, kuraklık, kasırgı gibi doğal afetlerle sarsılıyor. Bir çok yerde seller ve yangınlar sürerken İran’ın khuzestan eyaletinde ciddi bir su krizi yaşandığı bildiriliyor.  İranlı Sanatçı Azam Ali,  15 Temmuz’dan bu yana Khuzestan’da halkın su talebiyle barışçıl gösteriler yaptığını, bu gösterilere yapılan silahlı müdahale ile 8 kişinin yaşamını kaybettiğinin iddia edildiğini öne sürdü.  Konuya batı medyasının da ilgi göstermediğinden yakınan Azam Ali,  “ Bu sadece susamış bir halkın ayaklanmasıdır. Kılıcın bir tarafında molla bozguncu rejiminin keskin merhametsiz kılıcıyla karşı karşıya kalıyorlar ve diğer tarafında dünyanın kayıtsızlığı^” şeklinde yorumda bulundu.

"Susamış halkın ayaklanması"

Azam Ali’nin konuyla ilgili sosyal medya hesabıonda bir kaç gün önce yaptığı paylaşım şöyle:

“15 Temmuz ' dan bu yana, eyaletteki onlarca şehirdeki insanlar, silahlı güvenlik görevlileriyle yasadışı bir şekilde gözyaşı, kuş ateşi ve mühimmat kullanılarak bu temel insan hakkının suya ulaşma hakkının barışçıl bir şekilde protesto edilmesi için her gün sokaklara döküldü

İran 'ın Khuzestan Eyaleti' nde şu anda büyük oranda Arap nüfusu olan insanoğlunun on yıllarca uzun süren hükümet su kaynaklarının yanlış yönetilmesi ve petrol zengini bölgesindeki petrol gelişimi kirliliği nedeniyle ciddi bir su sıkıntısı ile karşı karşıya olduğunu biliyor muydunuz?

En az 700 köyün ne sabit su kaynağı ne taşınabilir su sistemi var ve daha büyük şehirlerde su içilmez hale geldi?

Kadınlar ailelerine bir kova su götürmek için saatlerce uzun kuyruklarda bekliyorlar mı?

15 Temmuz ' dan bu yana, eyaletteki onlarca şehirdeki insanlar, silahlı güvenlik görevlileriyle yasadışı bir şekilde gözyaşı, kuş ateşi ve mühimmat kullanılarak bu temel insan hakkının suya ulaşma hakkının barışçıl bir şekilde protesto edilmesi için her gün sokaklara döküldü Doğrudan silahsız protestocularda mı?

Şu ana kadar bir ergen çocuk dahil 8 protestocu ve seyirci öldürüldü mü?

Hayır, bunların hiçbirini umursamadığın için değil, Batı medyası yapmamaya karar verdiği için bilmiyordun.

Ahvaz ' da 29 yaşındaki sokak satıcısı Muhammed:

′′ Bağırıp durduk, su istiyoruz, sadece su istiyoruz, suyumuz yok."

′′ Bize şiddet ve kurşunlarla cevap verdiler."

Bu sadece susamış bir halkın ayaklanmasıdır. Kılıcın bir tarafında molla bozguncu rejiminin keskin merhametsiz kılıcıyla karşı karşıya kalıyorlar ve diğer tarafında dünyanın kayıtsızlığı” Erhan KIZILYAR

Anahtar Kelimeler:
Azam AliIranda Susuzluk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.