banner460
banner128

Dr. Dağdeviren'den insanlığa bir hizmet daha

Bitmeyen kalp pilinin mucidi Dr. Canan Dağdeviren şimdi de meme kanserini teşhis eden sütyen geliştiriyor.

 Dünyanın tanıdığı bilim dünyasının saygın bir ismi Dr. Canan Dağdeviren insanlığın hizmetine bir biri ardına yep yeni  hayati önemde ürünler sunuyor.

 Bitmeyen kalp pilinin mucidi Dağdeviren, şimdi de meme kanserini teşhiş eden sütyen geliştiriyor. Dağdeviren ABD’de yer alan Harvard Üniversitesi’nin Genç Akademi üyeliğine (Junior Fellow of Harvard) seçilen ilk Türk… İcatlarıyla ABD’nin prestijli dergilerinden Forbes’un “30 Yaş Altı Bilim İnsanı” listesine girmeyi başardı. Bunun yanı sıra, MIT (Massachusetts Institute of Technology) yayını Technology Review’ın her yıl açıkladığı ’35 yaş altı Mucitler Listesi’nde de adı var…

Ve o isim bir yeni patente daha imza atıyor.  Meme Kanserini teşhiş eden elektronik sütyen  geliştirerek insanlığın hizmetine sunuyor. Dr. Dağdeviren yeni ürünü önümüzdeki yıl başında tamamlamayı düşündüğünü bildirdi.

                                                                                                                                                  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.