banner460
banner128

CHP ALMANYA FEDERASYONU KURULUYOR

Almanya’da bir çok şehirde temsilcilikleri bulunan CHP’nin, bu temsilciliklerini aynı çatı altında buluşturacak “CHP Almanya Federasyonu’nun” kurulması için ilk adım atıldı.

CHP Köln Birliği Başkanı Günay Çapan, sosyal medyadan yaptığı duyuru ile federasyonun tüzüğünün hazırlandığını ve notere tescil sürecinin başlatıldığını açıkladı.

*

Amaç ve kurucular

Çapan’ın yaptığı ve ‘Günay Çapan Doğa ve Nihat Yazıcı’ imzalı açıklamaya göre; “Almanya'da var olan CHP birliklerine katılımların koordine edilmesi, yeni birliklerinin kurulması, bunlardan oluşacak ülke birliğinin örgütlenmesi, birliklerin sorun ve ihtiyaçlarının yerinde çözülmesi ve düzenli işleyişin korunması” amacıyla kurulan “CHP Almanya Federasyonu’nun” kurucuları şu isimlerden oluşuyor:  Günay Çapan, Nihat Yazıcı, Muharrem Tüzer, Özgür Uçma, Sait Çelik, Dilek Dursun Demircan, Emsalettin Temel, Muzaffer Güneş, İbrahim Çelik, İlhan Yıldırım, Uğur Madak ve Ömer Akkuş.

*

Almanya’da CHP şehir örgütleri kuruluyor

Günay Çapan, Federasyonun kurulması yanında;  CHP Şehir örgütlenmeleri kapsamında;

CHP Köln

CHP Münster,

CHP Düsseldorf,

CHP Essen,

CHP Stuttgart

şehir örgütlerinin kurulması için gerekli yasal işlemlerin gerçekleştirilerek Noter’e iletileceğini açıkladı.

*

Genel Kurulun 1 ay içinde toplanması hedefleniyor

CHP Köln Birliği Başkanı Günay Çapan, Önümüzdeki 1 ay içinde planlandığı şekilde diğer şehirlerin kurucu kurul üyeleriyle birlikte yasal işlemleri yerine getirip, tüm şehirlerde tüzel kişiliklerin tescilini takiben geniş kapsamlı üye kayıtları yapmayı, şehir örgütlerinin genel kurullarını tamamlamayı, güçlü bir katılım ile “CHP Almanya Federasyonu” genel kurulunu toplamayı amaçladıklarını açıkladı.

Capan, “Bizlere verilen görevleri, Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminin üstün desteğinin yanında, partimize bağlılık anlayışı içinde, katılımcı, kapsayıcı ve demokratik bir tarzda, her türlü kişisel beklentiden uzak bir şekilde gerçekleştirmeye söz verdik.

Ülkemizin içinde bulunduğu zor koşullarda, yediden yetmişe tüm yurttaşlarımızın en küçük katkısı dahi önem taşımaktadır.

Birlikte Başaracağız.”dedi.   ERHAN KIZILYAR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.