banner460
banner128

AVUSTRALYA YANGINLARLA BOĞUŞUYOR

Avustralya'da yangın kontrol altına alınamıyor! 480 milyon hayvan öldü, 23 kişi hayatını kaybetti

Avustralya’da haftalardır etkisini gösteren yangın büyük felaketlere neden olmaya devam ederken, yeni tehditler de oluşturuyor. Ülkenin güneydoğusunu etkisi altına alan alevler nedeniyle üç eyalette evlerin boşaltılması istendi. Şuana kadar 23 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciası nedeniyle 480 milyon hayvanın yangın faciasındaki çeşitli sebeplerden etkilenerek öldüğü belirtildi.

Avustralya'da yangın! Korkutan görüntü yayınlandı

Avustralya'da geçen hafta başlayan yangınları söndürme çalışmaları devam ediyor. 23 kişinin hayatını kaybettiği yangınlar 1500 evi de küle çevirdi. Artan hava sıcaklığı ve şiddetli rüzgarın çalışmaları olumsuz etkilediği bildirildi. Öte yandan NASA'nın paylaştığı bir görüntü felaketi gözler önüne serdi.

İstanbul’un 11 katı alan yandı

NSW, Victoria ve Güney Avustralya’nın bazı bölgelerinde alarm durumu devam ediyor. Onbinlerce kişi yerlerinden olurken, 23 kişi öldü, 1,500 ev kül oldu ve milyonlarca hayvan da öldü.

Binlerce itfaiyeci, Avustralya’nın güney ve doğu kıyılarını etkisi altına alan yangınları söndürmeye çalışıyor. Şimdiye kadar 23 kişi öldü ve onbinlerce kişi de yerlerinden oldu. Sayısız hayvanın öldüğü bildiriliyor.

Yangın mevsiminin baslamasından beri 6 milyon hektar alan kül oldu.

Bu 60,000 kilometre kareye denk geliyor. Türkiye’nin yüzölçümü en büyük il, 40,838 kilometre-kareyle Konya. Ankara da yaklaşık 25,000 kilometre-kare.

Şimdiye kadar Avustrlaya’da yanan alan Ankara ve Konya’nın yüzölçümü kadar bir bölge.

Biraz daha iyi anlayabilmek için İstanbul ilinin yüzölcümü 5,461 kilometre kare. Avustralya’da bu yangın mevsiminde şimdiye kadar yanan bölge, İstanbul’un toplam yüzölçümünün 11 katı. Yangın mevsiminin bitmesine daha aylar var.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.