banner460
banner128

ABD’de BİDEN DÖNEMİ BAŞLADI

ABD'de 3 Kasım seçimlerini kazanan Joe Biden, ABD Kongresi'ndeki törende yemin ederek ülkenin 46. başkanı oldu.  Biden ile birlikte ABD tarihinde ilk kez bir kadın Kamala Harris te yemin ederek başkan yardımcısı oldu.

ABD'de 3 Kasım 2020'de yapılan seçimleri kazanan Joe Biden, ABD Kongresi'ndeki törende yemin ederek ülkenin 46'ncı başkanı oldu.

Biden, olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı ABD Kongresi'nde, Yüksek Mahkeme Başyargıcı John Roberts'ın huzurunda 1893 yılından beri ailesinde olan İncil'e el basarak yemin etti.

50 yıllık siyasi kariyeri boyunca senatör ve başkan yardımcılığında yemin etmek için de aynı İncil'i kullanan Biden, eski başkan John F. Kennedy'den sonra ABD'nin ikinci Katolik başkanı oldu.

Yemin törenine görev süresi dolan Donald Trump katılmazken, başkan yardımcılığını Kamala Harris'e devreden Mike Pence katıldı.

Törene ayrıca eski başkanlar Barack Obama, George W. Bush ve Bill Clinton da katıldı.

ABD Başkanı Biden, hem kendisini destekleyenler hem de desteklemeyenler için çalışacağını belirterek, “Tüm Amerikalıların başkanı olacağım” dedi.

KAMALA HARRİS YEMİN EDEREK GÖREVİNE BAŞLADI

ABD'nin ilk kadın başkan yardımcısı seçilen Kamala Harris, yemin ederek görevine başladı.

Harris, ABD'nin ilk kadın başkan yardımcısı oldu.

56 yaşındaki Harris, ülkede bu makama seçilen ilk siyah, Hindistan ve Karayip kökenli kadın oldu.

LADY GAGA ve JENNİFER LOPEZ DE KATILDI

ABD Kongresi'ndeki yemin törenine Lady Gaga ve Jennifer Lopez katıldı.

Lady Gaga, törende ABD Ulusal Marşını okudu.

Anahtar Kelimeler:
JOE BİDENKAMALA HARRİS
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.