banner460
banner128

Silivri halkı 31 Mart’ta kullandığı oylarla  beş yıllığına Belediye Başkanı olarak CHP’li Bora Balcıoğlu’nu seçti.  Halkın iradesinin üstünde bir güç yoktur buna da herkes saygı duyar. Hayırlı olsun.

2019-2024 yılları arasında Belediye Başkanı olarak görev yapan Sayın Volkan Yılmaz hizmet süresi boyunca Silivri’ye bir çok hizmetin gelmesine vesile oldu. Kendisi yaptığı hizmetler için teşekkürü fazlasıyla hak ediyor.  Yılmaz, beş yıl boyunca nerdeyse hiç tatil yapmadan tüm mesaisini Silivri’ye ayırdı. Öğrencilere katkıdan-sosyal yardımlara; çevre  düzenlemelerinden-yeni belediye binalarına, sağlık ocaklarından- acil sağlık istasyonlarına,  hükümet binasından-Silivri’nin iki yakasını birleştiren üst geçiş projesine,  tarımsal üretimden-çiftçilere desteğe,  pazar yerlerinden- belediyeye ek hizmet binalarına bir çok alanda hizmetlerine tanıklık ettik. 

Seçimde vatandaşın hizmete göre değil, genel ekonomik ve siyasal durumu ön plana alarak oy verdiği bir seçimi yaşadık. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün söyledi. ‘Bu seçimde vatandaş projelerimizle hiç ilgilenmedi. Sosyal yardım paketi var mı, alış veriş çeki var mı? diye sordu. “ Vatandaş, hizmete projeye bakmadı.  Pahalılıktan bunalmış halk iktidara cezayı kesmek istedi ve kesti. Volkan bey’de bundan payına düşeni aldı ve seçimi kaybetti.  Biz de bir gazeteciden öte, Silivri’de ikamet eden bir vatandaş olarak ilçeye yaptığı katkılar için kendisine teşekkür ediyor, bundan sonraki siyasi yaşamında da başarılar diliyoruz.

*

Ve gelelim  Sayın Bora Balcıoğlu’na. Başkan Balcıoğlu’nu da uzun süredir tanıyoruz.  Silivri Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı dönemden de biliyoruz. Meclis üyesi olarak çalışmalarından da.   Genel olarak; sakin, uyumlu, hoşgörülü, dinleyen, sorun çözme gayreti içinde olan bir insan olarak dikkatimizi çekti.

Belediye Başkanlığı ise yukarda görevlerden çok daha yetkili ve kapsamlı bir görev. Şimdi tüm Silivri halkı adına koskoca belediyeyi yönetecek beş yıl. Devletin ve milletin parasını sevk ve idare edecek. Sayın Balcıoğlu’nun tüm iyiniyetiyle Silivri halkının çıkarları için çalışacağını düşünüyorum. Neleri ne kadar başarabilecek bilmiyorum. Türkiye zor bir ekenomik süreçten geçiyor. Vatandaşın en başta barınmadan-karnını doyurmaya; çocuğunun eğitiminden- işine çok önemli sorunları var. 
Ancak birde önemli şansı var Silivri'nin. Önümüzdeki beş yıl Silivri ve Balcıoğlu için, İBB’nin de aynı partiden olması nedeniyle şanslı bir dönem olacak.  Belki merkezi hükümetin yatırımları Volkan Bey zamanındaki gibi gelmeyecek ama buna karşın İBB’nin de yatırımlarının artmasını ,  çok daha dikkat çekici hizmetlerin gelmesini beklemek gerekiyor.

*

Her başkanının başarılı olmasını, iyi hizmetler üretmesini, halkın sorunlarını çözmesini istiyoruz. Bu bağlamda Sayın Balcıoğlu ve arkadaşlarına da başarılar diliyoruz.  Yolları açık olsun.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.