banner460
banner128

  - Bu tür hastalar olmayanı yaşarlar -

Çok dramatik  duygularla kuşatılıp adeta işgal edildim hissi ağır basmaya başladı yine. Ah ! şu engel bulutları olmasaydı eğer ben yıldızlarımı görebilecektim.Aralarında bana en yakın olanını yani pencereme kadar yaklaşan o parlak yıldızımı görecek ve onunla aşkla,sevdayla şiirimsi bir ruh edasıyla doyasıya bakışacak konuşacaktım.

Oysa rüyacı, bana sen onu çok seviyorsun ya o, da seni çok seviyor ve her gece yıldızınla konuşup bakışacaksınız demişti.Ama yok! gelmedi bana,hatta hiç görünmedi bile bu gece.Nasıl uyurum ? Şimdi ben.Üzülerek anlıyorum ki bu gece uykuları hak getire bana.Yine sabahı olmayan ve olamayacak bir gecenin koynundayım,derinliklerindeyim hem de yıldızım olmadan.

Aslında çok para alsa da benden bu rüyacı yanılmazdı.Peki ne oldu da yıldızımı göremedim ?

Başım dönüyor,başım ağrıyor.Sanki bıçak saplıyorlar bedenime değil de ruhuma.Ben nasıl yaşayacağım bu ağrılarla,sızılarla ? Ağlamak istiyorum bu defa da gözyaşlarımın ihanetine uğruyorum.Sanki isyan etmişler bana o sıcak ve beni çok rahatlatan sevgili gözyaşlarım.

Satılık/kiralık rüyalarım var diyen o cambaz adamdan bir daha da rüya kiralamayacağım kandırdı beni.Göremediğim bu insan sesleri de nereden geliyorlar ? Hep aynı sesler ve aynı saatlerde özelliklede başımın ağrıdığı uyuyamadığım sabaha karşı duyduğum o sesler Yine başaladılar takır takır konuşmalara hem de çok yüksek dozajda konuşmalar,çığlıklar kaçmak istiyorum her yerden ve herkesten.

Eğer ben yıldızımı görebilseydim ona kucak kucak güller verecektim ellerimle topladığım ve elimi kanatan o katil gülleri.Bak ! sana kopardım dikenli dallardan hatta ellerimi bile kanattılar diyecektim ona.Ama ben onu görseydim,görebilseydim eğer.

..

 GÜL’LER

Mevsimsiz güller açmış

Dallarında sallanıp duruyorlar

Kimi beyaz, kimi harlı kan kırmızısı

En çok sevdiğim lila renkli olanlar da var

Ben boynu bükük olanları çok seviyorum

Belkide kendime benzettiğim için olmalı

Burası gül bahçesi değil

Burası adeta gülistan olmuş görmeyeli

Bir de yıldızların içinde yıldızımı görseydim ya..

3-Mayıs-1995-‘’Karolinska’’ Stockholm-İsveç

-M.EKMEN

Göz kapaklarım kamyon ağırlığınca ağırlaştılar ama uyuyamıyorum.Elimi belime atıyorum belimde silahım da yok.Acaba nereye kaldırmışım ? Ya bana saldırırsalar nasıl koruyacağım kendimi ?

Biliyorum bir gün çok param olacak ve kurtulacağım bu tavanları damlayan ahşap gecekondu dan.İşte o gün bütün sevdiklerimi yeni evime davet edeceğim onlara ziyafetler vereceğim.Bu yeni aldığım evi beğendiniz mi ? Diye soracağım.Bakın bu ev benim evim diyeceğim bir kaç kere diyeceğim benim olduğunu unutmasınlar diye.

Eğer tesadüfen bile karşılaşmış olsaydım onunla elinde çocuğu ve yanında yerimi almış adama rağmen diyecektim ki : Sen çok kötüsün bırakıp gittin beni.Ama ben seni hiç unutmadım ve bırakmadım da.Her gece bir yıldızla konuşuyorum,bakışıyorum onunla ve senin adını verdim ona.Bak işte ben seni böyle sevdim seviyorum da halen.

                                                                           

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.