banner460
banner128

Ziraatçisinden-sanayicisine; muhtarından-fırıncısına; HERKESİN SIKINTISI VAR!

Silivri MHP ilçe Başkanlığınca Mega Saray Düğün Salonu’nda düzenlene toplantıya; MHP Genel Başkan Yardımcıları İsmail Faruk Aksu ve Feti Yıldız, Milletvekilleri; Arzu Erdem ve Hayati Arkaz, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, partililer ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile mahalle muhtarları katıldı.Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, seçimin Haziran 2023'te olacağını açıklarken, Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu ise cumhurbaşkanlığı başkanlık sistemi ile ülkenin bölgede etkili ve küresel bir güç olma yolunda ilerlediğini ifade etti. Aksu ayrıca fiyat istikrarında yaşanan sıkıntıların aşılacağını söyledi.  Toplantıda söz alan Silivri  Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer, gübre; Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren kesilen elektrikler nedeniyle BEDAŞ, Sanayii ve İşadamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş yaşadıkları sıkıntıları, fırıncılar temsilcisi un ile ilgili sorunları dile getirdiler.  

"Bahçeli’nin dediğini yaptık halkın belediyesi olduk"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan program İlçe Başkanı Zafer Yalcın’ın açış konuşmasıyla devam etti. Yalçın’ın tüm katılımcılara teşekkür ettikten sonra kürsüye MHP’nin İstanbul’daki ilk belediye başkanı olma ünvanını taşıyan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz geldi.  Konuşmasına  Ziya Gökalp’tan alıntılarla başlayan Yılmaz, daha sonra göreve başlarken Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin kendisine tavsiyelerini hatırlattı. Yılmaz, Bahçeli’nin kendisine, “Reis bey, üç hilali artık yakandan çıkarıyorsun. Sen artık Silivri’nin belediye başkanısın. Herkese;  adil, eşit olarak hizmet edeceksin. “ şeklinde tavsiyede bulunduğunu hatırlatarak, “Sayın Genel Başkanımızın tavsiyesine uyduk. Kimseyi ötekileştirmedik. Herkese eşit mesafede olduk. İnsanı merkeze koyduk.  Çıkar odaklarının değil, halkın belediyesi olduk. Kimseler için değil, herkes için hizmet ettik. “dedi.

"Adalet duygusundan ayrılmadan hizmete devam"

Daha sonra yaptığı çalışmalarla ilgili bazı başlıkları paylaşan Yılmaz, 300 milyonluk belediye borcunun 200 milyonunu, 5 trilyonluk personel alacaklarının tamamını ödediklerini belirtti. Sanayi, tarım, turizmi önceleyerek hizmet ürettiklerini de belirten Başkan Yılmaz, tarımsal destek olarak çiftçilere 7 trilyonluk destek yaptıklarını ifade etti.

Yılmaz sözlerini; adalet duygusundan ayrılmadan, garip gurebabanın hakkını koruyarak hizmet üreteceklerini ve Silivri Belediyesini zorduruma düşerecek hiç bir işe imza atmayacaklarını belirterek tamamladı.

Toplantıda Başkan Yılmaz’dan sonra MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür kürsüye gelerek , Silivri halkına kendilerini adayını başkan olarak seçtikleri için teşekkür etti.

Arkaz: Ya üretir ayakta kalırsınız ya tüketir yok olursunuz

Gür’dan sonra konuşan MHP Milletvekili Hayati Arkaz, Başkan Volkan Yılmaz’ın seçilmesiyle Silivri’ye huzur mutkluluk geldiğini, herkese göz hizasıyla bakıldığını ve herkese eşit hizmet edildiğini söyledi. Silivri mucizesinin milleti ve halkı sevmekle gerçekleştiğini ifade eden Milletvekili Arkaz, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz; en başarılı, en sevilen  belediye başkanlarının başında geldiğini söyledi. Silivri topraklarının iyi işlenmesi durumunda İstanbul’u besleyeceğini söyleyen Milletvekili Yılmaz, ‘Ya üretir ayakta kalırsınız, ya tüketir yok olursunuz. Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz” dedi.

Tek çözüm idam cezası

“Kadınlara kalkan eller kırılsın’ diyerek konuşmasını sürdüren Arkaz, ‘kadına yönelik şiddet tecavüz, çocuklara yönelik şiddet tecavüz ile vatana ihanet edenler için idam cezasının gelmesi’ gerektiğini savundu.

Erdem:Silivri Türk Birliğinin batı kapısı

Milletvekili Arzu Erdem ise Silivri’nin bugün dünyanın gündemine oturduğunu belirterek, bunu oluşmasını sağlayan Silivri halkına alkış istedi. Erdem, Gazi Mustafa Kemal’in izinde 2023’e yürürken Türk Birliğinin de önemine değindi ve buna uygun şekilde çalıştıklarını ifade etti. Erdem; Silivri'nin Türk Birliğinin batı kapısı olduğunu söyledi. 

Yıldız: Seçim 18 Haziran 2023’te

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ise konuşmasında, bir erken seçim olmadığını,  seçimin 18 Haziran 2023’te olacağını belirtti. Yıldız; MHP’nin yurt düzeyindeki çalışmalarının bir seçim çalışması olmadığını sadece vatandaşın dertlerini dinlemek istediklerini fade etti. Yıldız konuşmasında Türkiye’de çoksayıda parti kurulmasını da eleştirerek, ‘Demokrasilerde iktidarlar seçimle gelir, seçimle gider. Demokratik yarış ise partiler vasıtasıyla olur. Ancak öyle bir hale gelindi ki, 20-30 kişi bir araya gelince parti kuruyor. Adları ve amblemlerinden başka bir şeyleri yok. Bulunduğu yerde ideolojiyi benimsememiş, içinde bulundukları partinin bünyesine uymamış olanlar partilerinden ayrılıyor parti kuruyor. Bunlar demokrasiyi de siyaseti de deforme ediyorlar” Dedi.

Yıldız ayrıca AİHM’in Türkiye’ye yönelik kararlarına da değinerek, ‘Yunanistan’ın Avrupa Birliğinin aldığı çok sayıda kararı uygulamadığını ve birliğin de bu nedenle Yunanistan’a bir şey demediğini’ hatırlattı.

Aksu’dan cumhurbaşkanlığı başkanlık sistemine övgü

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu ise konuşmasında  cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini övdü. Daha önce 79 yılda 51 hükümet kurulduğunu öne süren Aksu, yeni sistemle bu konuda istikrar sağlandığını savundu.  Aksu, yeni sistemle birlikte Türkiye’nin bölgesinde etkili ve küresel güç olma yolunda ilerlediğini öne sürdü. Fiyat istikrarı konusunda yaşanan sıkıntıların önümüzdeki günlerde aşılacağını da bildiren Aksu, daha sonra Silivri ve mahallelerine yönelik yaptıkları çalışmaları anlattı.

Herkes dertli

Programın son bölümünde söz alan Sivil toplum kuruluşu ve meslek kuruluşu temsilcileri ise yaşadıkları sorunları dile getirerek, çözüm bulunması konusunda MHP’lilerden yardım talep ettiler.  Toplantıda söz alan Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer gübre konusunda yardım talep ederken, Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren ise BEDAŞ’tan yakındı. Eren, ‘Geçtiğimiz gün bir lodos fırtına oldu. Bir çok mahallede elektrikler kesildi. Uzunca bir süre elektrik alamayan yerler oldu. BEDAŞ Müdürü olmak koltuğa gömülüp 20 bin lira almak değildir. Müdür dediğin vatandaşın sorununa çare bulacak” diye konuştu.

Silivri İşadamları ve Sanayiciler Derneği Başkanı Hakan Kocabaş ise, kendilerinin bir çok sorunları bulunduğunu bunlardan bazılarının belediye tarafından çözülebileceğini belirterek, işadamlarının sorunlarının çözümü konusunda duyarlılık istedi.

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz söz alarak,  sanayicileri sorunlarının çözümü için en kısa sürede toplantıya çağırdı.

Daha sonra söz alan Fırıncılar Odası temsilcisi de un konusunda bazı taleplerde bulundu.

Basın adına söz alan Fatma Sarıbıyık ta, cumhurbaşkanlığ tasarruf genelgesi ile gazetelere verilen ilan ve reklamların yasaklanmasını eleştirdi ve zaten zor günler yaşayan basının bundan muaf tutulmasını talep etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.