banner460
banner128

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'Nİ PROGRAMDAN DIŞLADILAR

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Çevre Koruma Projesi Derin Deşarj Hattı B Tüneli Işık Göründü törenine  davet edilmedi.  Programdan dışlanan  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Belediyemizin davet edilmemesini düşündürücü buluyor ve üzüntüyle karşılıyoruz. “ dedi.

Başkan Albayrak’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

Ergene Çevre Koruma Projesi Derin Deşarj Hattı Projesi kapsamında gerçekleştirilen tören, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantısıyla; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli, Tekirdağ Valisi Sayın Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekili Sayın Çiğdem Koncagül, AKP Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, ilçe belediye başkanları ve AKP teşkilat mensuplarının katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Çevreye duyarlı bir hizmet anlayışı benimseyen ve beş temel vizyonu arasında “sanayi” vizyonu olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin açılış törenine davet edilmemesi, farklı siyasi partilerden seçilmiş belediye başkanları tarafından yönetilen belediyeleri dışlayan bir anlayışın ürünüdür. İktidar partisine mensup ilçe belediye başkanlarının törene davet edilmiş olması, siyasi görüşe göre yapılan ayrımcılığın en somut göstergesidir.

Projeyle ilgili ilanlarda “Ergene Havzası’ndaki yerel yönetimler maalesef senelerce buranın korunması konusunda gereken hassasiyeti göstermedi” ifadelerine yer verilerek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın plansız sanayileşmeden kaynaklanan çevre kirliliğindeki sorumluluğu bölge belediyelerine yüklenmiştir. Unutulmamalıdır ki, sanayi tesislerine ruhsat verme ve denetleme yetki ve sorumluluğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na aittir.

Her zaman ifade ettiğimiz gibi hizmetin siyaseti olmaz. Bu sebeple hizmet süreçlerinde yerel yönetim kurumları dışlanmamalıdır.

Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da büyük ailem olarak gördüğüm Tekirdağ’a her alanda en iyi hizmeti verebilmek adına bakanlıklarımız ve tüm devlet kurumlarımızla iş birliği içerisinde çalışmaya hazır olduğumuzu bir kez daha ilan ediyor ve bu konudaki çağrımı kamuoyu ile saygıyla paylaşıyorum

................................................................................

Erdoğan belediyeleri suçlamıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada belediyeleri suçlamıştı.

Erdoğan “Havzaların korunması öncelikle yerel yönetimlerin sorumluluğudur, fakat bölgedeki yerel yönetimler maalesef senelerce bu havzanın korunması konusunda gereken hassasiyeti göstermedi. Biz kötü gidişatı durdurmak için Ergene Havzası Eylem Planı'nı devreye aldık. İlgili tüm kamu kurumlarının dahil olduğu bu planı yaklaşık 2,5 milyar liralık bir harcamayla ve kararlılıkla hayata geçirdik.

1 milyon 238 bin dekar alanı sulayacak, 25 sulama projesinden 24'ü hizmete girdi. Ergene 1 ve Çorlu 1 Organize Sanayi Bölgesi arıtma tesisleri de önümüzdeki ağustos ayında faaliyete başlayacak. Ergene 2 Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi'ni de inşallah bu sene içinde tamamlayacağız. Projenin diğer tünelinin de tamamlanmasıyla Avrupa'nın en büyük çevre projelerinden birini hayata geçireceğiz.Türkiye, dünyada bu tünel açma makinelerini üretebilen 8 ülkeden biridir. Yaptığımız bu yatırımlarla Ergene Nehri'nin su kalitesini önemli ölçüde iyileştirecek ve suyun temiz akmasını sağlayacağız.

Sanayi tesislerimizin büyük bir kısmı salgın döneminde de üretimlerini sürdürdü. Salgın sürecindeki kayıplarımızı kısa sürede telafi edebileceğimize inanıyorum. Tüm öncü göstergeler, ülkemizin çok ciddi bir sıçramanın eşiğinde olduğuna işaret ediyor. Yatırımdan, üretimden, büyümeden, istihdamdan asla taviz vermeden hedeflerimize doğru yürümekte karalıyız. Mart ayında başlayan, nisanda tüm ağırlığıyla süren, mayıstan itibaren yavaşlayan bu salgın sürecindeki kayıplarımızı kısa sürede telafi edebileceğimize inanıyorum.” Demişti.,

Anahtar Kelimeler:
Kadir Albayrak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.