banner460
banner128

PANDEMİNİN MERKEZİ İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Pandeminin merkezi İstanbul’dur. Sokağa çıkma yasağı gerekmektedir. Moskova’da vaka sayısı 1000 iken sokağa çıkma yasağı ilan edildi. “ dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu,  Ayşenur Arslan tarafından hazırlanan ve Halk TV’de canlı yayınlanan ‘Medya Mahallesi’ programına konuk olarak, coronavirüs ile ilgili alınan tedbirler, mücadele ve alınması gereken önlemler konusunda soruları yanıtladı. İmamoğlu, “Pandeminin merkezi İstanbul’dur. Acilen sokağa çıkma yasağı gerekmektedir. Moskova’da vaka sayısı 1000 iken sokağa çıkma yasağı ilan edildi. “ dedi.

Sağlık çalışanlarına teşekkür

“Sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Sağlık Bakanı ile de konuştum. Çok başarılı olmasını istiyorum.  ‘Kendi karantinazısı uygulayın.’dedi.   Daha ne desin. Sağlıkçı gözüyle söylemesi gerekeni söyledi. Tek başına karar alabilse sokağa çıkma yasağı ilan edecek.

30 yıldır iş dünyasının içindeyim. Farklı sayılarda çok sayıda insan çalıştırdım. İnsanların bugünlerde neler yaşadıklarını biliyorum.  Bunun için  dayanışma kampanpyası başlattık. 230 bin aileye  nakit yardım ediyoruz zaten.

Ben sokağa çıkma yasağı istiyorsam bunun tedbirlerini de almak istiyorum. Biz bir ekonomik kurul oluşturuyoruz.

Belediyelere gelir artışı sağlanmalı

İspanya hükümeti en az iki yıl maaş bağlamayı taahhüt etti.  İBB olarak ekstra fona ihtiyacıımız var. Kesinti yapmayacağız.  Tamam kesinti yapmayın da, ekstra fona ihtiyaç var. Beledilere gelir artışı sağlanmalı.

Dünya ekonomisi görülmedik krizi yaşayacak

Türkiye’nin akçelerini, zor günlerde kullanılacak fonları ülkeye açıp, alta ay, altı ay en az bir yıl, dünya ekonomisinin durumu görülüyor. Dünya ekonomisi tarihinde görmediği küçülmeyi görecek. Dünya  turizmi kaç yılı kaybeti. Tamam kaybetti. Düşünün turizmden ekmek yiyenlerin durumunu. Böyle bir ortamda ben anlamadım biz bir hamle yapabiliriz. Mansur bey Ankara’da yapabilir. Adana, kırşehir, Trabzon bir hamle yapabilir. Yapsınlar.  Devlet hepimizi kucaklayabilir.

39 belediye ile koordinasyon oluşturduk

İBB olarak iştiraklar bazında 750 milyon kaybımız var. Bu anlamda destek almamız lazım. Burada yardımlaşma önemli. İstanbul’un tüm alanlarında dezenfekte sürüyor.  100 moktada dezenfekte işlemi yapıyoruz.  Buna 39 ilçe belediyesi de eşlik ediyor. Koondinasyon merkezinde 39 belediye ile koordinasyon kuran bir sistem oluşturduk,

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.