banner460
banner128

Kılıçdaroğlu  kimlerle helalleşeceğini açıkladı

Partisinin grup toplantısında, Twitter hesabından yayımladığı 'helalleşme' videosuyla ilgili eleştirilere yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Helalleşmeyle hukuku karıştıranlar oldu. Kim ne suç işlediyse hukuk onun hesabını soracak. Roboski'yle helalleşeceğiz. Sivas, Maraş mağdurlarıyla, Diyarbakır hapishanesi mahkumlarıyla helalleşeceğiz. Varlık vergileri altında inim inim inleyen azınlıklar, 6-7 Eylül mağdurlarıyla helalleşeceğiz. Ali İsmail Korkmaz'ın ailesiyle, Soma'yla helalleşeceğiz. Ahmet Kaya ile helalleşeceğiz" dedi.

Meclis’teki grup toplantısında gündemdeki konularla ilgiili konuşanh veTürkiye’nin çok sorunu olduğunu ve bunları herkesin bildiğini dile Kılıçdaroğlu, AKP iktidarının son bulacağını ima ederek, “Az kaldı, geliyor gelmekte olan. Buna inanın. İlk yapacağımız iş devleti toparlamaktır” ifadelerini kullandı.

Büyük ahlaki çöküş getirildi 

Kılıçdaroğlu, “Dinden imandan bahseden iktidar, en büyük ahlaki çöküşü getirdi bu ülkeye. Uyuşturucu bataklığı var şu anda. Baronlar el üstünde tutuluyor. Yakalanan baronları yargı serbest bırakıyor. İçişleri Bakanı, ayda 10 bin dolar rüşvet aldığını söylediğin kişi kim? Kim bu? ses yok.

Çöküş başladı. Kültürel çöküş de başladı. Bunların hepsini çözeceğiz. Ahlakımızla çözeceğiz. Rüşvet alanların burnundan getireceğiz. Bu ülkede uyuşturucu satan bütün baronları bu ülkeden sileceğiz. Gencecik fidan gibi evlatlarımıza uyuşturucu alıştırılıyor. Erdoğan ve şürekasının sesi bile çıkmıyor. Kendi genel merkezlerindeki tabloyu görüyorlar mı? O lüks araçların içinde 'pudra şekeri'ni çekerken hiç düşünmediler mi?” diye sordu.

İşte helalleşilecekler

Konuşmasında hafta sonu gündeme getirdiği kimi kesimlerce eleştirilen ‘Helalleşme’ konusada  değinen Kılıçdaroğlu, “Hafta sonu bir videoyla iktidara geliyoruz ama bunun bana yetmediğini anlatmaya çalıştım. Benim için sarayların, konvoyların zerre önemi olmaz. Eğer ülkemizin makus talihini kırabiliyorsam ben iktidar olayım, olayım ki çocuklarımıza bembeyaz bir Türkiye bırakalım. Yaralarımızı sarmamız gerekiyor, yaralar hâlâ açık. Helalleşmeyle hukuku karıştıranlar oldu.

Helalleşmek yüzleşmek, barışabilmek, devam edebilmek demektir. Bunu yarası olan topluluklarına yapacağız. Kim ne suç işlediyse hukuk onun hesabını soracak. Ben bu ülke çocuklarının ardımdan bu ülkeyi barıştırdığımı söylemelerini istiyorum. Açık yaralar var, biliyorum zor olacak ama kesinlikle yapacağız. 28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp helalleşeceğiz, ikna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla helalleşeceğiz. Roboski'yle helalleşeceğiz. Sivas, Maraş mağdurlarıyla, Diyarbakır hapishanesi mahkumlarıyla helalleşeceğiz. Varlık vergileri altında inim inim inleyen azınlıklar, 6-7 Eylül mağdurlarıyla helalleşeceğiz. Ali İsmail Korkmaz'ın ailesiyle, Soma'yla helalleşeceğiz. darbeciler tarafından bir sağdan bir soldan gençlerimiz asıldı, onlarla helalleşeceğiz. Ahmet Kaya ile helalleşeceğiz.”dedi.

Anahtar Kelimeler:
Kemal Kılıçdaroğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.