banner460
banner128

İzmir Seferihisar'da 6,9 büyüklüğünde deprem

İzmir Seferihisar'da 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk açıklamalara göre 4 kişi hayatını kaybetti, 120 dolayında kişi enkaz altında..  Bakan Kurum enkaz altında kalanlar olduğunu açıkladı. Bakan Soylu 6 ilk belirlemelere göre 6 binanın yıkıldığı ihbarını aldıklarını, Başkan Soyer ise 20 dolayında yıkım ihbarı aldıklarını açıkladı.

AFAD, merkez üssü Ege Denizi'nin İzmir Seferihisar açıkları olan 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. 

Deprem İzmir’in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne’de de hissedildi. Depremle birlikte vatandaşlar yakınlarına bilgi vermek isteyince, operatörlerde yoğunluk oluştu. Hastaneler, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri, alarm durumuna geçti.

İzmir’de Buca ve Bayraklı’da yıkılan binaların olduğu öğrenilirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yaptı.

Soylu, 6 binanın yıkıldığı ihbarını aldıklarını belirterek şunları söyledi:

“Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı’da 6 bina yıkılma ihbarı geldi

Uşak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydın ve Muğla’da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir

Ekiplerimiz sahada tarama ve müdahalelerine devam etmektedir. Geçmiş olsun.”

TUNÇ SOYER: 20'YE YAKIN YIKIM İHBARI ALDIK

CNN TÜRK canlı yayına bağlanarak açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bornova Bayraklı bölgesinde yıkılan binalarımız var. Can kayıpları olabilir ama henüz net bir bilgi yok. 20'ye yakın binada yıkım ihbarı aldık" dedi.

VALİDEN İLK AÇIKLAMA

İzmir Valisi Selim Koşger yaptığı ilk açıklamada, "Bize intikal eden can ve mal kaybıyla ilgili henüz bilgi yok. Kriz merkezine geçeceğiz, gelen bilgiler neyse aktaracağız" diye konuştu.

BUCA VE BAYRAKLI'DA BİNA YIKILMALARI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreteri Buğra Gökçe:

Buca ve Bayraklı'da bazı binaların yıkıldığı ihbarına aldık.

TRAFİK UYARISI

Vali Köşger, kurtarma ekiplerinin olay mahallerine rahatlıkla ulaşabilmesi için sivil araçların gerekli olmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer'de yurttaşları trafik oluşturmaması konusunda uyardı.

BAKAN KURUM: ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

Canlı yayında açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum; "Bornova ve Bayraklı'da 5 bina yıkıldı. Enkaz altında vatandaşlarımız var." ifadelerini kullandı. Son dakika bilgisine göre Seferihisar'da 4.8 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi! AFAD, depremin merkez üssünün Seferihisar olduğunu açıkladı. İzmir'in Bayraklı ilçesi 1593 Sokak'ta deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazından 3 kişi yaralı çıkarıldı.  AFAD'tan deprem sonrası uyarı geldi: "İzmir açıklarında meydana gelen deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.