banner460
banner128

Ertürk: Hıfzısıhha Enstitüsü nasıl kapatılır?

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk,  mevcut iktidarın bilim ve akılla sorunlar yaşadığını ve bu nedenle akılcı çözümler bulmasının mümkün olmadığını belirterek, ‘Hıfzısıhha Enstitüsü nasıl kapatılır?’ diye sordu.

TELE 1 Televizyonu'nda  Namık Koçak'ın hazırladığı , " Forum Hafta Sonu"  programına konuk olan; Tuğamiral Türker Ertürk camilerin siyasetin odağı haline geldiğini belirterek,  coronavirüs önlemi almada camilerin ibade kapatılmasında geç kalındığı ifade etti.

Ertürk, özetle sorular ışöyle yanıtladı.

“İktidar süreci doğru yönetemedi, doğru yönetmesi de mümkün değil. Doğru yönetmek için, bilime , sorgulamaya  ihtiyaç var.  Ama bu ikdidar ne yaptı, aklı ve bilimi itibarsızlaştırdı. Akla ve bilime önem göstermiyor iktidar.

Bu tür salğgnlar, savaşlar; akılla, bilimle kazanılır. Ak sakallı dedelerle, enbiyalarla, dervişlerle, dualarla kazanamazsınız.

Akıl ve bilim ile sorun yaşadığımız için akılcı çözümler bulamıyoruz.

Demokratik ve birleşimci liderlik gerekiyor. Geçmişte hatalar yaparsanız, daha sonra doğru işler yapsanız da makbul değil.

Muhalefete karşı ötekileştirci ayrımcı üslup kullanırsanız Nüfusun yarısından fazlası sizi AKP Genel Başkanı görür. Cumhurbaşkanı olarak sizi görmez.  O zaman Böyle bir krizden de çıkaramazsınız.  Çıkarsınızda oranızı buranızı paralaya paralaya, düşe kalka çıkarsınız.

Evlatlar arasında ayrım yaparsanız o evlatlar size güvenle bakmaz. Güven ve şeffaflık konusunda bu iktidar hatalar yaptı. Doğru bilgi alabilmemizi engellemek için internetin fişini çekti.

Hastanesi olanın sağlık bakanı olması etik değil. Otelleri olanın turizm bakanı olması etik değil. Şimdi diyelim sağlıktı bir önlem alacaksınız. Önlem sizin hastanenize zarar veriyor. Alabilirmisiniz böyle bir kararı.

Sorgulayıcı akla ve bilime karşı düşmanlık var.

Atatürk ne diyor, ‘Akıl ve bilimden başka yol gösterici olamaz’ diyor.  Atatürk döneminde bilimsel akıl yolunda aşama kaydettik. Ama şimdi geriledik. Hıfzısıhha Enstitüsü nasıl kapatılır. ?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.