banner460
banner128

Bu başkan başka başkan!

31 Mart’ta CHP’den Hekimhan Belediye Başkanlığı’na seçilen Turan Karadağ , kendi cebinden belediyeye sondaj aracı aldı. İki ayda  Belediye bünyesinde 40 yataklı bir  oteli ilçe halkının hizmetine sundu. Karadağ ayrıcı iki yıldır yapılmayan Ceviz  Festivalini de görkemli bir şekilde gerçekleştirdi.

Türkiye’nin son dönemde yaşadığı ekonomik sıkıntılardan her kurum etkilenirken belediyelerde bu sıkıntıdan önemli pay alıyor. İstanbul’daki ve ülke genelindeki pek çok belediye borç yükü altında ekonomik tasarruf tedbirleri alıyor,  faaliyetlerinden de kısıntılara gidebiliyor.  ‘Kasa tamtakır ‘ sözlerini son dönemlerde daha sık duyar olduk.

Ancak bütün bu olumsuzluklara rağmen;  memlekette iş yapan, üreten de üretiyor.  Malatya’nın Hekimhan Belediyesi de bu anlamda dikkat çeken çalışmalara imza atıyor.   Hekimhan Belediye Başkanı Turan  Karadağ iki ayda dikkat çalışmalara imza atmış.

Cebinden Sondaj aracı aldı

31 Mart’ta CHP’den Hekimhan Belediye Başkanlığı’na Turan Karadağ,  kendi cebinden vatandaşın su sorununu çözmek için belediyeye bir sondaj aracı alarak hibe etti.   Karadağ  ‘Hekimhan Malatya’nın su açısından zengin ilçesidir. İlçe de su sorunu mu var’ sorumuzu   ‘Merkez’de yok ama köylerde var. Seçim çalışmasını yaparken,  bazı köylerimizde vatandaşlar su sorununun çözülmesini istediler. Ben de seçilirsem bir sondaj aracağı alacağımı vaad ettim. Onu da alarak hibe ettik. “ şeklinde yanıtladı.

Başkan Karadağ; ‘Kendi cebinizden almıssınız değil mi?” sorumuzu ise, ‘Evet kendimiz ödedik. Ben İstanbul’da iş yapan bir işadamıydım. Biraz varlığımız var. Memleketime hizmet etmek için geldim.  Sondaj aracını da alıp bağışladım.” Diyerek yanıtladı.

İki ayda 40 yataklı oteli bitirdi

31 Mart’ta seçimi alan Başkan Turan Karadağ iki ay içinde 40 yataklı bir oteli de vatandaşın hizmetine sunmuş..  Karadağ  kısa süre önce açılan otelin hikayesini de şöyle anlattı.

“Erdemir’e ait 120 dönem yer belediyemiz tarafından alınmış, atıl durumda bulunuyordu. Biz iki ay içinde buranın tadilatını yaptırdık.  İlçeye 40 yataklı 3 yıldızlı bir otel kazandırdık. 20 odası var. Kafeteryası  var.    Çok konforlu bir otel. Açılışa CHP Genel Başkan yardımcıları Veli Ağbaba, Onursal Adıgüzel ve Oğuz Kaan Salıcı, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İlçe Kaymakamı Ahmet Özdemir, İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve çok sayıda vatandaş katıldı.”

İki yıldır yapımayan Festival coşkuyla gerçekleştirildi

Belediye Başkanı Turan Karadağ ilçe de iki yıldır yapılmayan Ceviz Festivalini de kısa süre önce bu yıl görkemli bir şekilde gerçekleştirmiş.   İlçenin tanıtımına katkı sunmak amacıyla gerçekleştirilen Ceviz Festivalini;  CHP Genel Başkan Yardımcıları; Oğuz Kaan Salıcı, Veli Ağbaba, Onursal Adıgüzel , Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz  ve on beş bin dolayında vatandaş katılmış.

Bakın kimlerle kardeş!

Hekimhan Belediyesi , diğer belediyelerle sosyal –kültürel anlamda dayanışma içinde bulunmak amacıyla kardeş belediye uygulamasına da  önem vermiş. Bu amaçla İstanbul’da dört belediye ile kardeş olmuş.  Hekimhan Belediyesi;   Kadıköy, Beşiktaş, Ataşehir ve Kartal belediyeleri ile kardeş olmuş. Başkan Karadağ bu konuda  Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın da katkılarından söz etmeden geçmiyor. 

Spor kompleksi ve 10 ddönümlükrekreasyon alanı

Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ’a ‘İki ayda bu kadar iş yaptığınıza göre, beş yılda kimbilir daha neler yapacaksınız. Gerçekleştirmeyi düşündüğünüz bir iki proje hakkında bilgi verirmisiniz ?” şeklindeki sorumuza ise şu yanıtı aldık.

“Çok işimiz var. Çok.. Öncelikle atıl durumda olan bir spor tesisimiz var. Burada yeni düzenlemeler yapacağız. Açık kapalı havuz yapmayı planlıyoruz. 

On dönümlük bir rekreasyon alanı düzenlemesi planlıyoruz. Bunları gelecek yıl bitirmek istiyoruz. Bunlar hedeflerimiz. “

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Veli erbaş 5 yıl önce

Emeklerinize sağlık sayın başkanım