banner460
banner128

Antalya’da uçtan uca 19 Mayıs coşkusu!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Bandırma Vapuru şeklinde düzenlediği mobil etkinlik tırı, ilçe ilçe dolaşarak, vatandaşlara 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu yaşatıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı pandemi döneminde Antalyalılara en güzel şekilde yaşatmak için mobil konserler düzenliyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Bandırma Vapuru şeklinde dizayn edilen mobil etkinlik aracı, ilçeleri dolaşarak, Antalyalılara bayram coşkusu yaşatıyor.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Antalya Büyükşehir Bando ve Orkestrası (ABBO) ile yerel sanatçılarla birlikte Mobil Bandırma Vapuru’nda konserler veriyor. Pandemi döneminde mesleklerini icra edemeyen yerel sanatçılardan oluşan orkestra, marşlar ve şarkılar seslendirerek, hem 19 Mayıs’ı kutluyor hem de kapanma döneminde vatandaşlara moral veriyor.

GAZİPAŞA SOKAKLARINDA COŞKU

Kutlamalara 15 Mayıs günü Gazipaşa’dan başlandı. Etkinlik kapsamında Gazipaşa’ya gelen Büyükşehir Belediyesi’nin Mobil Bandırma Vapuru, verdiği konserle bayram coşkusunu ilçe sokaklarına taşıdı. Gazipaşa caddelerini dolaşan etkinlik aracı, evlere ve balkonlara konuk olup, Başkan Muhittin Böcek’in selamlarını ve bayram kutlamasını iletti.

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Zafer Tan ve İYİ Parti Büyükşehir Meclis Üyesi Mehmet Yüksel’in de katılarak destek verdiği etkinlik büyük ilgi gördü. Başkan Yılmaz, Başkan Muhitin Böcek’e teşekkür etti. 

20 MAYIS’TA SONA ERİYOR

Mobil Bandırma Vapuru’nun ikinci durağı Alanya ilçesi oldu. Yine 15 Mayıs akşam saatlerinde ilçeye ulaşan mobil etkinlik aracı, gece saatlerine kadar cadde cadde dolaşarak Alanyalılara 19 Mayıs coşkusu yaşattı. Yerel sanatçılardan oluşan orkestranın çaldığı müzik ve marşlara vatandaşlar evlerinin balkonundan bayrakları ile eşlik etti

Etkinliğe 16 Mayıs Pazar günü Kumluca, Kemer, Manavgat ve Serik; 17 Mayıs Pazartesi günü Kepez, Demre, Finike ve Konyaaltı; 18 Mayıs Salı günü Kaş, Elmalı, Korkuteli ve Kepez ilçelerinde devam edildi.

Program kapsamında 19 Mayıs akşamı mobil Cumhuriyet Fener Alayı var. Pandemi nedeniyle sadece araçlarla gerçekleştirilecek mobil fener alayı Konyaaltı Varyant’tan başlayacak. Antalyalılar 19 Mayıs coşkusunu evlerden mobil korteje eşlik ederek yaşayacak.

Proram, 20 Mayıs Perşembe günü Gündoğmuş, İbradı, Akseki ve Aksu’daki etkinliklerle sona erecek.

Haber: MUSTAFA KAZIM AYDIN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.