banner460
banner128

Alanya Triatlonu, rekor katılımla tamamlandı

Alanya Belediye’sinin ev sahipliği ile düzenlenen ve 29 Eylül Çarşamba günü başlayan 30. Alanya Uluslararası Triatlonu, 3 Ekim Pazar günü yapılan 30. Yıl Nostalji Triatlon yarışları, Mixed Relay yarışları ve ödül törenleriyle sona erdi.

30’uncu yıl nedeniyle beş gün olarak düzenlenen triatlonun ilk gününde yarışçılara bisiklet parkuru tanıtıldı ve kit dağıtıldı. 30 Eylül Perşembe günü yarışlar başladı.

YILDIZLARIN YILDIZLARI SEÇİLDİ

Triatlonda ilk mücadele olarak Kadınlar ve Erkekler Yıldızlar Festivali Yarı Final Yarışları yapıldı. Yarış, Galip Dere Plajı’nda Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Avrupa Triatlon Federasyonu Başkanı Dünya Triatlon Kurulu Avrupa Temsilcisi Renato Bertrand ve Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Bayram Yalçınkaya verdiği işaretle başladı.

Rakiplerini geride bırakan ilk 20 sporcu, Yıldızlar Festivali Finalleri’nde yarışmaya hak kazandı.

GENEL TANIMAYANLARIN YARIŞI

1 Ekim Cuma günü Paratriatlon Dünya Kupası yarışları yapıldı. Saat 10.00’da başlayan yarışta, engel tanımayan 41 sporcu kıyasıya mücadele etti. Paratriatlon Dünya Kupası yarışları, saat 14.00’de Alanya Belediye Binası arkasındaki etkinlik alanında gerçekleştirilen ödül töreniyle sona erdi.

YILDIZLAR FİNALİ NEFES KESTİ

30. Alanya Uluslararası Triathlon Yarışları’nın üçüncü günü olan 2 Ekim’de Yıldızlar Festivali Final Yarışları yapıldı ve yarı final yarışlarında ilk 20’ye giren sporcular mücadele etti.

Yıldızlar Festivali Final yarışlarında kadınlarda birinci Mara Krombach, erkeklerde ise Fiorenzo Angelini oldu.

Yıldızlar Festivali Final yarışlarında kadınlarda galip 0:31:22 süre ile Lüksemburg’ dan katılan Mara Krombach oldu. İkinciliği 0:31:27 süre ile İtalya’ dan katılan Rachele Laschi, üçüncülüğü 0:31:28 süre ile Hollanda’ dan katılan Sonja De Koning kazandı.

Yıldız Festivali Erkek finallerinde ise 0:27:29 süre ile İtalya’dan katılan Fiorenzo Angelini birinci, 0:27:31 süre ile Portekiz’den katılan João Nuno Batista ikinci ve 0:27:38 süre ile Rusya’dan katılan Mineev Roman üçüncü olarak kürsüye çıkmaya hak kazandı. Dereceye giren sporculara ödüllerini Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Avrupa Triathlon Federasyonu Başkanı Dünya Triathlon Kurulu Avrupa Temsilcisi Renato Bertrandi ve Federasyonu Başkan Vekili Ali Baş verdi.

YARIŞ ÜSTÜNE YARIŞ GÜNÜ!

3 Ekim Pazar, triatlonun en yoğun günü oldu. Saat 08.30-10.30 arasında Yaş Grupları Türkiye Şampiyonası Finalleri yapıldı. Saat 11.30-12.30 arasında Alanya 30. Yıl Nostalji Triatlonu, 13.30-14.30 arasında Ulusal Yarışlar Ödül Töreni, 16.00-17.00 Yıldızlar Festivali Karışık Bayrak Finali (Mxed Relay) yapıldı. Bu yarışta 34 takım mücadele etti ve katılımda bir dünya rekoru kırıldı.

Mücadeleler, yaş grupları kısa mesafe yarışları ile başladı. Yaş grupları kısa mesafede 20-24 erkek/kadın, 25-29 erkek/kadın, 30-34 erkek/kadın, 35-39 erkek/kadın, 40-44 erkek/kadın, 45-49 erkek/kadın, 50-54 erkek/kadın, 55-59 erkek, 60-64 erkek, 65-64 erkek, 65-69 erkek, 70-74 erkek kategorilerinde yarışıldı. Bitiş noktasına ilk gelen isim 57 dakika 26 saniye ile Gergö Dobı oldu.

EN YAŞLI SPORCU BIDI, HAYRAN BIRAKTI

Yaş grupları kısa mesafe erkek 70-74 yaş gruplarına katılan ve "demir adam" olarak tanınan 72 yaşındaki Ali Bıdı, bitmek bilmeyen enerjisi ve sergilediği performansla izleyenleri hayran bıraktı. 1 saat 32 dakika 12 saniye ile rakiplerini geride bırakan Ali Bıdı kendi kategorisinde birinci olarak gençlere taş çıkarttı.

BAYRAK YARIŞLARINDA DÜNYA REKORU

Mixed Relay yarışlarında bir dünya rekoru kırılarak ilk kez 34 takım yarıştı. Birinci Macaristan Takımı (Romina Nadas, Zolin Hobor, Lili Dobi,Kolos Trungel-Nagy) oldu. İkinci İtalya Takımı (Sara Crociani, Miguel Espuna Larramona, Rachele Laschi, Fiorenzo Angelini) ve üçüncü Rusya takımı (Inna Sysoeva, Karpeev Dmitrii, Daria Zakharova, Mineer Roman) oldu. Dereceye giren sporculara ödüllerini Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Avrupa Triatlon Federasyonu Başkanı Dünya Triatlon Kurulu Avrupa Temsilcisi Renato Bertrandi, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan ve yetkililer verdi.

BAŞKAN YÜCEL’DEN TEŞEKKÜR

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, triatlon ile ilgili yaptığı değerlendirmelerde, “Dünyada bu etkinliği 30 yıldır aralıksız sürdüren ülkeler arasında sadece Almanya ve Türkiye var. Bizde Alanya’mızda 30 yıldır aralıksız sürdürmenin haklı gururunu yaşıyoruz’’ dedi ve özetle şunları söyledi:

‘‘Alanya'ya marka değeri katan, Alanya'nın eşsiz tarihi güzelliklerine, vizyonuna ve misyonuna katkı sağlayan bir organizasyonun 30. yılında hep birlikteyiz. Triatlon denilince gerek ülkemizde gerekse uluslararası alanda akla ilk Alanya geliyor. Dünyada bu etkinliği 30 yıldır aralıksız sürdüren ülkeler arasında sadece Almanya ve Türkiye var. Bunu da Alanya'mızda gerçekleştiriyoruz. 8 yıl önce aldığımız bayrağı en üst seviyeye taşımak için yerel yönetim, bölgemizdeki tüm kurumlar, federasyon ve sporcularla bu geleneği devam ettirmeye çalışıyoruz. Emeği geçen herkese, bizi kırmayıp elen tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum.’’

41 ÜLKEDEN SPORCU GELDİ

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, "Burada olmaktan mutluyuz ve Alanyalılar gibi gururluyuz’’ dedi ve şöyle konuştu:

‘‘Triatletler yurt dışında Alanya'yı ülke zannediyorlar. Triatlon denilince akla Alanya geliyor. Alanya da triatlon her birimin içine işlemiş ve her şey tıkır tıkır işliyor. 41 ülkeden sporcu ve aile yakınları ile 2000-2500 kişi Alanya'da oldu. Spor turizmi açısından da oldukça güzel bir organizasyon.’’

Haber: MUSTAFA KAZIM AYDIN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.