banner460
banner128

AK PARTİ'DEN MESAFESİZ KONGRE

AK Parti 7. Olağan Kongresi Ankara Kapalı Spor Salonu'nda başladı. İçerde dışarda mesafeye dikat edilmemesi tepki çekti. Mücahit Birinci ve Bayram Şenocak MYK'ya girdi. 

AKP 7. Olağan Kongresi’nin yapıldığı Ankara Spor Salonu hınca hınç doldu, sosyal mesafe kuralları hiçe sayıldı. MHP’nin aksine seyircili kongre yapmakta ısrar eden AKP’nin çağrısına kulak veren on binlerce partili sabahın ilk saatlerinden itibaren solunun içini dışını doldurdu,

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sizleri kar yağışının tüm mikropları temizlediği anlamlı buluşmada en kalbi duygularla selamlıyorum. Önümüzde 2023 var. 2023’e hazır mıyız? Bugün yapacağımız tüzük tadilatıyla 50 kişilik bir MKYK değil, şimdi 75 kişilik bir MKYK ile yola devam edeceğiz. ‘dedi.

Dikkat çeken isimler

2023 seçimlerine “güçlü kadro” ile gitmeyi hedefleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin 7. olağan kurultayında, MKYK’dan 23 ismi çizerken dikkat çekici isimlere de parti yönetiminde yer verdi.

Listede, “Şeyh Said’in torunu” Abdürrahim Fırat, “Atatürk’e hakaret eden” tarihçi - yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun oğlu Mücahit Birinci, daha önce “Askeri vesayeti bitirmek için biz, cemaat ve ABD ile birlikte ortak çalıştık” ifadelerini kullanan Abdurrahman Kurt, siyasal İslamcı şair Abdürrahim Karakoç’un oğlu Türk İslam Karakoç isimleri dikkat çekti. Eski bakanlar Cevdet Yılmaz, Atilla Kaya, Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, yer almazken, eski Başbakan Binali Yıldırım, Numan Kurtulmuş ile birlikte AKP Genel Başkanvekili oldu.

Çizik yiyenler 

Erdoğan, yeni MKYK’de 23 ismin üzerini çizdi. Bunlardan dikkat çekenlerden biri ise CHP’li Aylin Nazlıaka’nın kendisini TBMM Genel Kurul kürsüsüne kelepçelediği eylemde, Nazlıaka ve CHP’lilerle kavgaya giren Gökçen Özdoğan Enç oldu. Bununla birlikte Ahmet Arslan, Ahmet Sorgun, Cevdet Yılmaz, Erol Kaya, Eyüp Özsoy, Harun Karacan, Hatice Kübra Öztürk Gökkaya, Hatice Merve Toker, İffet Polat, Lütfi Elvan, Mahir Ünal, Mehmet Akif Kalaycı, Metin Bulut, Metin Yavuz, Mehmet Baybatur, Mustafa Ataş, Mahmut Atilla Kaya, Osman Nuri Gülaçar, Tuba Işık Ercan, Vildan Polat, Yavuz Subaşı ve Zehra Taşkesenlioğlu Ban da yeni listede yer almayan isimler oldu.

Alevi kanaat önderi, Ermenı cemaati önde gelen ismi 

Yeni MKYK’de eski milletvekillerine ağırlık verilirken, 75 kişilik listenin 19’u kadın üyelerden oluştu. Listede eski İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’ın yer alması da dikkat çekerken, Şenocak’ın Erdoğan’ın damadı, eski bakan Berat Albayrak ile “yakın olduğu” ifade ediliyor. İYİ Parti’den AKP’ye geçen Tuğba Vural Çokal, Alevi kanaat önderi Metin Tarhan, Türkiye’deki Ermeni cemaatinin önde gelen isimlerinden Seval Sıvacıoğlu, eski Türkiye güzeli Seda Sarıbaş da yeni listenin dikkat çeken isimleri arasında yer aldı. 

'Olmasaydı da olurduk' ilanı veren de listede

Erdoğan, kongre öncesi partisinin yedek MKYK üyeleri için “Onlar da asıl üyeler gibi çalışacaklar” dedi. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü 10 Kasım’da bir gazetede yayımlanan ve tepki çeken “Olmasaydı da olurduk” ilanını veren Eyüp Gökhan Özekin’in yedekler listesine 17. sıradan girmesi dikkat çekti.

Yeni MKYK’da yer alan diğer isimler şunlar: “Abdurrahim Fırat, Ahmet Büyükgümüş, Ahmet Gündoğdu, Ahmet Sami Ceylan, Alaattin Parlak, Ali İhsan Yavuz, Ayhan Salman, Behriye Eker, Belgin Uygur, Burhan Kayatürk, Büşra Paker, Cem Şahin, Cüneyt Yüksel, Çiğdem Karaaslan, Derya Yanık, Efkan Ala, Emine Zeybek, Emre Ete, Erkan Kandemir, Fatih Şahin, Fatma Aksal, Fatma Betül Sayan Kaya, Fatma Güldemet Sarı, Hacı Bayram Türkoğlu, Hamza Dağ, Hasan Sert, Hayati Yazıcı, İbrahim Halil Yıldız, İsa Sinan Göktaş, İsmail Cenk Dilberoğlu, Jülide Sarıeroğlu, Leyla Şahin Usta, Lütfiye Selva Çam, Mehmet Ali Zengin, Mehmet Kasım Gülpınar, Mehmet Özhaseki, Metin Bulut, Metin Külünk, Murat Baybatur, Mustafa Köse, Mustafa Yel, Nurcan Dalbudak, Nurettin Canikli, Orhan Miroğlu, Ömer Çelik, Ömer İleri, Öznur Çalık, Resul Kurt, Sevgi Yiğit, Sumru Altuğ, Sunay Karamık, Şaziye Gündüz, Şebnem Koçaelçi, Tahir Akyürek ve Vedat Demiröz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.