banner460
banner128

781 mahalle yabancı ikametgahına kapatıldı

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı  781 mahallenin yabancı ikametgahına kapatıldığını duyurdu.  Bu kararla birlikte yabancı ikametgahına kapatılan mahaelle sayısı 1.169 a çıktı. Kapatılanlar arasında İstanbul'da da çok sayıda mahalle var. 

İçişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Başkanlığı, 781 mahallenin daha geçici koruma kaydına, uluslararası koruma kaydına, ikamet iznine, geçici koruma veya uluslararası koruma ile ikamet izni çerçevesindeki yabancıların ikamet ili değişikliği yapılması işlemlerine kapatıldığını açıkladı.

Yapılan açıklamada ikamet iznine kapatılan mahalle sayısının bin 169’a çıktığı belirtilerek, “Ülkemizde çeşitli bölgelerdeki yabancı yoğunluğu göz önünde bulundurularak Bakanlığımızca daha önce belirli illerimizdeki 781 mahalle yeni doğan ve çekirdek aile birleşimi dışında geçici koruma kaydına, uluslararası koruma kaydına, ikamet iznine, geçici koruma veya uluslararası koruma ile ikamet izni kapsamındaki yabancıların ikamet ili değişikliği yapılması işlemlerine kapatılmıştır.” Denildi. Acıklamada, 1 Temmuz 2022 itibarıyla kapalı mahalle sayısının  1.169’a çıkarıldığı bildirildi.

İstanbul’da yabancı ikametgahına kapatılan mahalleler şöyle:

Avcılar: Denizköşkler, Merkez ve Gümüşpala mahalleleri

Bahçelieveler: Şirinevler

Başakşehir: İkitelli OSB, Ziya Gökalp

Beşiktaş: Yıldız

Beylikdüzü: Beylikdüzü OSM

Beyoğlu: Kocatepe, Şehit Muhtar, Bülbül, Çukur, Kamer Hatun, Kalyoncu Kkuluğu, Yenişer, Katip Mustafa Çelebi, Bostan, Asmalı Mesçit

Esenyurt: Koza, Yeşilkent, Zafer, Piri Reis, Gökevler, Akevler, Sultaniye, Bağlarçeşme

Fatih: Mimar Kemaletten, Mesihpaya, Saraç istah, Muhsine Hatun, Balamancağa, Mimar Hayrettin, Nişanca, Kemap paşa, Katip Kasım, iskenderpaşa, Molla Güranı, Molla Hüsrev, Akşemsettin

Küçükçekmece: Beşyol, İkitelli OSB, Mehmet Akif

Sarıyer: Maslak

Şile: Meşrutiyet

Şişli:İnönü, Ergenekon, Mecidiyeköy,cumhuriyet,

Tuzla: Aydınlı KOSB

Ümraniye: Dudullu OSB

Zeytinburnu: Maltepe, Yenidoğan, Nuripaşa, Yeşiltepe

*

Erhan KIZILYAR 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.