banner128

3 gazeteye yıllık 426 bin TL

31 Mart yerel seçiminde onlarca yıl sonra CHP'ye geçen belediyelerden Kastamonu'da yeni başkan Hasan Baltacı, "tasarruf" tedbirlerine gazete aboneliklerinden başladı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Baltacı, iktidara yakın 3 gazeteye yıllık 426.230 TL ödenen aponelikleri iptal ettiklerini duyurdu.

"Belediye bütçemizden yıllık 426.230 TL abonelik ücreti ödenen gazetelerden Yeni Şafak, Türkiye ve Sabah abonelikleri iptal edilmiştir" diyen Hasan Baltacı, yerel basın aboneliklerinin de yeniden gözden geçirilmek üzere değerlendirmeye alındığını ifade etti.

'GEREKSİZ TÜM HARCAMALARA SON VERECEĞİZ' DEMİŞTİ

Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, görevi devralmasının ardından "Belediye kasasında maaşları bile ödeyecek para kalmamış" açıklaması yapmıştı: "Personelimize bayram öncesi ikramiyeli brüt maaş olarak 84 milyon 941 bin 697 lira ödeme gerçekleştirmemiz gerekirken kasada sadece 52 milyon 977 bin liramız olduğu için personellerimizin maaşlarının tamamını, ikramiyelerinin ise bir kısmını ödedik. Bayram sonrası personellerimizin ikramiyelerinden kalan kısmını hemen ödeyeceğiz. Gereksiz tüm harcamalara son verecek, tüm kaynaklarımızı verimli kullanacak, mali disiplini sağlayacağız."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.