banner460
banner128

2020 sonu veya  2021  başı iktidar değişecek

SİAD  (Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği)  tarafından düzenlenen toplantıda  konuşan İstanbul Üniversitesi  İktisat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Arif Yavuz,  2020 sonu ya da 2021 başında bir erken seçim olacağını bu seçimde de iktidarın değişeceğini söyledi.

SİAD toplantısında işadamlarına, Türk ekonomisininin durumu ile ilgili bir sunum yapan Prof. Yavuz;  Ekonominin bir kaç ay daha bugünkü seyrini koruyacağını ancak daha sonra hızla aşağı giderek, 2020 sonunda dibe vurduktan sonra, tekrar sıçrama trendine girmesini beklediğini ifade etti. Prof. Yavuz , Çin’de ortaya çıkan Koronavirüs’ün dünya ekonomisini olumsuz etkilediğine de işaret ederek, ‘ Bu virüs ne kadar sürecek bilmiyoruz. Başkan Trump’a göre Nisan gibi biter..  Virüs sürdüğü müddetçe dünya ekonomisi bundan olumsuz etkilenecek.’diye konuştu.  

Türk sanayicisine fırsat çıktı

Çin’in Dünya piyasasına sunduğu ürünlerin alternatifi ürünler üreten sanayici için bu durumun fırsat yaratacağını ifade edten Yavuz, Türk sanayicilerin bu pazarlara acil olarak girmesinin kendilerine fayda sağlayacağını ifade etti.

2020 sonunda ekonomi dibe vuracak

Prof. Yavuz bir kaç ay durumu ekonomimin bugünkü seyrini sürdürebileceğini ancak daha sonra tekrar inişe geçmesini beklediklerini ifade etti. Şu andaki dolar kurunun gerçek kur olmadğını ifade eden Prof Yavuz,  aslında doların daha yüksek olması gerektiğini ancak hükümetin baskıyla doları aşağıda frenlediğini  ifade etti. 2020 yılı sonu gibi ekonominin en dibe vurabileceğine işaret eden Prof. Yavuz tam da bu süreçte iktidarın değişmesini beklediğini ifade etti.

Yeni hükümetle işler düzelecek

 2020 sonu ya da 2020 başı gibi bir erken seçim de beklediğini  ifade eden, bu seçimde Ak Parti’nin iktidardan düşeceğini söyledi.   Türkiye'de kurucu iradenin çok güçlü olduğunu da söyleyen Yavuz, değişmesiyle birlikte, başta AB ülkeleri olmak üzere çevre ile daha olumlu ilişkilerin kurulacağını ifade eden Prof. Yavuz, böylelikle de ekonominin yeniden yükselme sürecine gireceğini söyledi.  Salondaki işadamlarının çok büyük çoğunluğunun Prof. Yavuz'un görüşlerine alkışlarla karşılık verdiği dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.