banner460
banner128

29 Mart 2019 yerel seçimlerinin üzerinden nerdeyse üç yılı geçip,  yerel seçime doğru son iki yıla doğru girdiğimiz bugünlerde, "Çoğu gitti azı kaldı: 29 Mart 2019’dan bugüne belediyelere bakış” başlıklı yazı dizimizde bugün İstanbul’un en genç ilçelerinden birini,  Beylikdüzü’nü anlatmaya çalışacağız.

İmamoğlu'nun ceketi çıkardığı, İYİ Parti'nin kuruluş kararının alındığı ilçe

 Ancak ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıyayız. Beylikdüzü: “Nerden başlasam- hangibirini yazsam?”  diye derin derin düşündüren ilçe.  'Türk siyasi tarihinde son dönemde çok önemli rol oynayan- yarın da yine bu rolü oynamaya devam edecek olan Meral Akşener önderliğinde kurulan İYİ Parti’nin kuruluş kararının alındığı toplantının yapıldığı ilçe' diye mi başlasam; yoksa Ekrem İmamoğlu’nun İBB seçiminin iptal edilmesiyle o ceketini çıkararak ‘Gençliğimiz var, yolumuz uzun, heyecanımız yüksek...” diye başladığı tarihi konuşmayı yaptığı ilçe diye mi?

Yoksa; Hem İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilk Belediye Başkanlığı yaptığı ikamet ettiği bir ilçe olması,  hem de  " Şehir Plancısı" bir belediye Başkanının görev yaptığı tek ilçe olması özelliğiyle İstanbul’un şanslı ilçesi mi desem?

-1980’lerde üç minik köyün bulunduğu gepgeniş ve bomboş bir arazi iken bugün;  1980’den bugüne görev yapan yerel yöneticilerin katkılarıyla; çok güzel planlanmış, geniş bulvaları, caddeleri, sokakları , modern konutları, çevre düzenleri, rekreasyon alanları ile İstanbul’un en gözde ilçelerinden biri olmasına mı değinsem.?

Ne desem , nerden başlasam bilemedim. Ama biliyorum ki nerden başlasam, değinmediğim nokta Beylikdüzü’nü anlatmada çok önemli eksikliği oluşturacak. Ama bizim konumuzun ana çerçevesi bugunun yerel yönetimi ve bu yönetimin yaptığı hizmetler.

*

Huzurun kenti Beylikdüzü

 Beylikdüzü Belediyesi’nin üç yıllık hizmet sürecine bakmadan önce ilçeye şöyle bir bakınca; insan öncelikle karşısında hakikaten çağdaş bir şekilde gelişmiş ve gelişmeye devam eden bir kent görüyor.

1980’lerin yerleşik köy statüsündeki; Yakuplu, Kavaklı, Gürpınar dışında bir tek konutun bulunmadığı bomboş bir arazi olan Beylikdüzü, bugün İstanbul’un en modern ilçelerinden biri durumda. Geniş bulvarları, rahat sokakları, parkları, sosyal yaşam alanları, ulaşım olanakları bir çok ilçeye göre çok ama çok modern bir görünümde.

*

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve ekibi de, Beylikdüzü halkı da çok şanslı. Şanslılar çünkü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da bir önceki dönem Beylikdüzü Belediye Başkanlığını yürütüyordu ve ilçenin eksik kalan yönlerini biliyordu. İmamoğlu kuşkusuz hiç bir ilçeyi birbirinden ayırmıyor ama sorunu bilmesi, yakın arkadaşlık ilişkileri de sorunların çözümünde hiç kuşkusuz artı bir etken oluşturuyor.

*

Beylikdüzü ilçesi şanslı çünkü aynı zamanda Belediye Başkanları Mehmet Murat Çalık, Şehir Plancısı. Yani mesleği şehri planlamak. Altyapısı, üstyapısı, sosyal yapısı her açıdan bir kentin gelişiminin planlanması üzerine yapmış yüksek öğrenimini. Eğitimi çok önemseyen bir insanım her alanda. Bu nedenle ilçenin bir başka şansının da bu olduğunu düşünüyorum.

*

Yapılan hizmetleri tek tek anlatmama gerek yok.  Kültürel hizmetler, sosyal hizmetler, ulaşım hizmetleri, spor hizmetleri, kadın ve aileye yönelik hizmetler. Say sayabildiğin kadar. Bir çok alanda başarılı projeler üretiyorlar, çalışmalar yapıyorlar. Sadece bir kaçını yine de not edeyim. Beylikdüzü Belediyesi ilçede 2.5 yıl içinde 65 adet park yaptı. Yakuplu Kent Ormanı hizmete girdi. Yaşam Bahçesi’nde üretilen 120 ton sebze ve meyveyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdılar. Afet anı Koordinasyon ve Lojistik Merkezi ve bu merkez içinde aşevi ve mutfak kurdular. 

Ayrıca; Beylikdüzü’nün yüzünün denize dönmesini de sağladılar. Beylikdüzü sahilinde; kumsalı, şezlonglarıyla, vatandaşların yazın sıcak günlerinde, soğuk içiceklerini içerek denize girebileceği plajı olan Kırlangıç Cafe’yi hizmete soktular. Bu da dikkat çeken  bir hizmetleriydi.

Ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve ekibi yarın;  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katılacağı törenle; yeni tesisler, merkezler, parklar ve kreşler başta olmak üzere 28 projenin açılışını yaparken,  6 önemli projenin de temelini atacaklar.

*

Eksik yok mu diyeceksiniz?

Var.

Basınla ile bilgi paylaşımı konusunda başarılılar.  Etkinliklerini duyurmada başarılılar.  Ama biliyor musunuz, bu kadar başarılı ekip, seçimlerden sonra  bir kere bile basın toplantısı düzenlemedi. Bir kere bile basının karşısına çıkmadılar.? Neden acaba? Hakikaten neden, merak ederim? Oysa konuşacakları o kadar şey var ki?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.