banner460
banner128

               ABD Başkanı Bay Trump’ın  tehditlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan neden yanıt vermedi Önemli değil miydi ? Yoksa bu bir tür cevap mıydı ‘’ it ürür kervan yürür ‘’ Ata sözümüzde olduğu gibi.Ama inanıyorum ki Türk kamuoyu ondan net ve tatmin edici bir cevap bekliyordu.

Haydarpaşa Garı ve Sirkeci Garı ihalesinin ; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne verilmemesi ve eften püften bahanelerle Sayın İmamoğlu’nun son derece anlamlı açıklamaları ile sorularının cevapsız kalması akıllara ziyan ihaleyi kazanan ve adeta adrese teslim olayı unutulacak gibi değil. Buna yargı ne yanıt verecek? Bu da ayrı bir soru.

Yine kamuoyunun kafasında kalan başka sorular da yok değil.Eğer demokratik bir ülkeysek, demokrasiyle idare ediliyorsak hayati önem taşıyan konularda kamuoyuna ve basına her anlamda nelerin olup bittiği konusunda detaylı açıklamalar yapılmalıydı iktidar tarafınadan.

Kimse kendini kandırmasın ve kafayı kuma gömmesin.Durum gösteriyorki bir şeyler oldu ama ne oldu ? Çok net olarak anlatılmadı.Bu önemli sorular ve yetersiz kalan açıklamaları tarihe çok önemli notlar düşerecek kadar dikkat çekicidirler.Bekleyip göreceğiz.

Bay Trump’ın tvitleri hem kişisel ruh halini hem de ülkemize bakış açısını çok net olarak sergilemiş oldu.Bu emperyalist ülkeye ve yönetime hak ettikleri cevapları vermemek yahut verememek hepimizi yaraladı.Mevcut iktidar Suriye politikasıyla geçmişte yapmış olduğu eksik ve yanlış politikanın yansımasını tüm ülke ve millet olarak çekmek zorunda bırakıldık.Dış politika ve diplomasi zaaf götürmez.Akılcı ve doğru politikalar ve bu konuda doğru ve gereken adımlar atılmış olsaydı bizler bu negatifleri ve utanç veren eylemleri,yaptırım şantaj ve tehditleri yaşamamış olacaktık.

Hiç kimse perde arkasında yapılan gizli toplantıların içeriğini kendi halkından gizleyemez.Gizleyebildiklerini sananlar aldananlardır.Herkes şunu çok iyi bilmeli ki hiç bir şey zamandan gizlenemez zamanla ve bir şekilde belgelerle ortaya çıkar.Teknoloji sayesinde ve içinde bulunduğumuz bu dijital milenyum çağında sırlar sır olarak sonsuza dek kalamaz.Şartlar ve menfaatler çakıştığında bir çok siyasinin bülbül gibi öttüklerine geçmişte de çok şahit olmuşuzdur.Zaman aşımına uğramayan ve hukuk karşısında mutlaka hesap verilmesi gereken önemli icraatlar vardır.Bu tüm siyasiler için geçerlidir.

Ülke yönetimi anketlerle olmaz.Olmamalı.Bu akılcı politikalarla adaletli karar ve icraatlarla olması gereken önemli hamlelerle olabilir.Gün kaybedilen oy oranını yükseltmeye çalışma ve bunun paralelinde icraat yapma günü ve anı değildir.

Basın kendisine düşen görevi yapmıyor.Basın özgür de değildir taraftır.Ekonomi bir an önce toparlanmalı halk gün gittikçe fakirleşip fiziksel ihtiyaçlarını bile doğru dürüst karşılayamaz duruma geliyor. Ciddi önlemler de alınmıyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.