banner460
banner128

Silivri iki gün üst üste iki önemli etkinliğe evsahipliği yaptı. Birincisi Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da katıldığı törenle açılan Silivri Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi ve Kapalı Yüzme Havuzu, ikincisi ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen Yağlık Ayçiçek Tohumu Dağıtım Töreni.

Her ikisini de izledim.

**

Birincisinde şunlar oldu.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri’ye spor konusundaki katkılarından dolayı  Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, tesise Naim Süleymanoğlu’nu ismini verdirten Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye teşekkür etti.  Başkan Yılmaz; ‘Gittim genel başkanımıza yaptığımız tesise sizin ismini verelim’ dedim. O da bize’Evladım benim ismimi vermene gerek yok. Gençlere sporda örnek olacak senin yören ile de bağlantılı olan Naim Süleymanoğlu’nun ismini koy” önerisini yaptı. İsim babası Devlet Bahçeli oluyor.'dedi.

*

Şimdi burada bir parantez açayım. Esenyurt’ta Ak Partili Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu döneminde de bazı tesislere isimler kondu. Tamam Naim Süleymanoğlu’nun da adı bir tesise verilmiş ama, bakın başka kimlerin adı verilmiş.  Gürbüz Süleymanoğlu Spor Tesisi, Mustafa Akboğa Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi, Necmi Kadıoğlu Stadı. İkisi Ak Partili başkan yardımcısı birisi başkan. Araştırın bakalım sporda ne gibi başarıları var? Ülkeye ne gibi katkıları olmuş. Üstelik Necmi Kadıoğlu Stadı olan yerde 1931 yılında Balkan Şampiyonu olan 4x100 bayrak takımının başarılı koşucularından biri olan Mehmet Ali Aybar’ın adını taşıyan bir tesis vardı. Aybar aynı zamanda 100 ve 200 metre bayrak yarışlarında Türkiye rekorları kırmış bir isim. Aybar’ın ismini taşıyan tesisi kaldırıp, yaptıkları tesise kendi adlarını verdiler. Sanki ülke sporuna katkıları varmış gibi. Ve hala o isimler orada duruyor. Esenyurt Belediye meclisi ve İBB Meclisi umarım bu isimleri yeniden değerlendirir. Devlet Bahçeli kendi ismini verdirmiyor, belediye başkan yardımcıları, belediye başkanı kendi isimlerini vermeden geri durmuyorlar. Anlayış, yaklaşım farkı.  

*

Sonra;

Bulgaristan’dan Naim Süleymanoğlu’nun doğduğu şehir olan Mestanlı’dan gelen Mestanlı Belediye Başkanı İlknur Kazım da hemşehrileri Naim Süleymaoğlu adına böyle bir tesisi yaptırdıkları için Başkan Volkan Yılmaz ve Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür etti.

Ak Parti Milletvekili Tülay Kaynarca; Silivri’de Cumhur İtitfakından Belediye Başkanı seçilen Volkan Yılmaz’a başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Kaynarca , Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Genel Başkan Bahçeli’nin işbirliği ve desteği ile bu güzel hizmetlerin artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.

MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu,  gurur duyulan hizmetler gerçekleştirdiği için Başkan Volkan Yılmaz’a teşekkür etti.  Aksu konuşurken,  Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben aynı zamanda sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ sözünü hatırlattı. Bu hatırlatmayla birlikte izleyiciler arasından alkışlar kopması dikkat çekti.

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise cumhur ittifakının; istikbal, istiklal, ve istikrar ittifakı olduğunun altını çizerek;   cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin; gücü ve pratikliği ile ülkeyi spor tesisleri ile donatmaya devam edeceklerini belirtti. Bakan Kasapoğlu’nun felsefeci bir yönü var gibi.  Kasapoğlu Naim ile örnek olacak güzel bir anıyı aktardı. Paylaşmak isterim.  Bulgaristan Kırcali’de bir yarışma düzenleniyor. Naim de katılsın diye yarışma Mestanlı’ya alınıyor. Ve katıldığı kiloda da Naim tek yarışcı ve şampiyon oluyor.  Şöyle deniyor. ‘Eğer bir çocuğa şampiyon olabileceğini inandırırsanız o her zaman şampiyon olmak mücadele eder’ Uzak yakın böyle bir söz. Çok dikkatimi çekti. Önemli bir yaklaşımdır.

**

Ve gelelim Silivri’de gerçekleşen ikinci önemli etkinliğe. Bu etkinlikte de İBB Silivri’deki vatandaşlara Yağlık Ayçiçek tohumu desteği yaptı.

Törende konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB’nin ilçede tarıma yönelik desteklerinden dolayı İmamoğlu’na teşekkür eti.  Yılmaz, Silivri’de tarıma ve hayvancılığa dönük hizmetlerini hatırlatarak, “Silivri, tarım ve hayvancılık konusunda bu potansiyelin farkında olan bir yönetim tarafından şu an idare ediliyor.”dedi. Yılmaz aynı zamanda TÜRAM’I (Tarımsal Araştırma ve Üretim Merkezi) ve Tarım Lisesi’ni kuran eski dönem Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a teşekkür etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ise konuşmasında “Türkiye'nin tarıma ve çiftçiye geçmişte verdiği önemi yeniden verme zorunluluğumuz vardır. Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünün bize emaneti gibi, sizleri tekrar milletin efendisi yapmak zorundayız. Yoksa aç kalırız” uyarısında bulundu. İmamoğlu da Beylikdüzü Belediye Başkanı iken Özcan Işıklar’ın Tarım konusundaki çalışmalarını dikkatle izlediğini hatırlattı. Işıklar son bir kaç yıldır hiç böyle iltifata mazhar olmamıştı. Çokta iyi gelmiştir mutlaka.. Eh bundan sonra  başrolünü oynadığı  CHP açısından enkaz olan seçim sonrası girdiği şoktan kurtulmuş olup başını kaldırır da çevresine bakar belki..Belki?

Ve İmamoğlu konuşmasını aynen şu sözlerle bitirdi.

-Ayçiçeğinden çıkan yağı böyle sofrada kullanırken aklıma hep Silivrili hemşerilerim gelecek.

**

Bu kadar teşekkür ve iltifat dolu iki program  biterken İmamoğlu'ndan bu sözleri duyunca aldı beni bir gülme!

  “Tatlı söz yılanı deliğinden çıkarır” misali bunca sıkıntı içinde böylesi yaklaşımlara toplumun ve insanımızın ihtiyacı varmı desek,  'Başarı iltifata tabidir mi ' desek, yoksa  ‘Yağ yok diyen Silivri’ye buyursun mu’ desek bilemedim.  Ben iltifatsız ve güzel sözsüz kalmayın derim.

Yunus Emre’nin dörtlüğü ile noktalayalım.

‘Söz ola kese savaşı  

Söz ola kestire başı

Söz ola ağulu aşı

Yağ ile bal ede gönül”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.