banner460
banner128

Geçtiğimiz hafta içinde;  farklı günde, farklı zamanda, farklı mekanlarda; CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen ve CHP Silivri Belediye Meclis Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı ile bir araya geldik. 

Kırkıcı ile Beylikdüzü’nde Ekrem İmamoğlu döneminde başlatılan ve yapımı tamamlanmak üzere olan cemevini ziyaret ettik.

Esen ile ise yine İmamoğlu’nun KİPTAŞ programı öncesi CHP İlçe Binası’nda makamında bir araya geldik.

Doğal olarak söz dönüp dolaşıp Silivri’ye,  Silivri Belediyesi’ne, Başkan Volkan Yılmaz’ın çalışmalarına ve hepsinden önemlisi CHP’nin yerel belediye ile ilişkilerine, muhalefetine geldi.

Esen ve Kırkıcı’nın, farklı zamanda, farklı mekanda aynı soruya aynı yanıtları vermiş olması beni hiç şaşırtmadı.

Esen ve Kırkıcı'nın anlatımlarından yorumladığım kadarıyla CHP’nin Volkan Yılmaz’a yönelik temel stratejisinde asla ‘Yılmaz başarısız olsun’ gibi beklenti yok.  ‘Yılmaz’ın önünde durmak” gibi bir niyet yok.  

Hem Süheyl Kırkıcı’nın  hem Berker Esen’in, CHP’nin Volkan Yılmaz ile ilgili düşünceleri şöyle özetlenebilir.

“CHP olarak  asla Yılmaz’ı başarısız kılma gibi bir çabamız, beklentimiz  olmayacak. Volkan Yılmaz’ın başarısız olmasının zararını Silivri halkı öder. Başarılı olması ise tüm Silivri’ye fayda sağlar. Silivri’ye yapılacak her faydalı işin hepimize faydası olur. Bu bakış açışıyla biz Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın; Silivri için, vatandaşlar için iyi projeler geliştirmesini bekliyor ve bunların destekçisi olmayı istiyoruz. Böyle de olacak. Oluşabilecek eksiklikleri ve daha olumlu işlerin yapılması için görüşlerimizi dile getireceğiz. Eleştirilemiz olacak. Önerilerimiz olacak. “

Temel olarak yaklaşım bu. Körü körüne bir muhalefet yok. Kavga yok. Yararlı üretime katkı var, yararlı proje beklentisi var..

Ve Esen ve Kırkıcı’nın altını önemli çizdikleri çok önemli bir konu oldu.  İBB ve Silivri Belediyesi ilişkileri.  CHP’li Esen ve Kırkıcı’nın bu konudaki beklentileri ise özetle şöyle:

‘Büyükşehir Belediyesi ve Silivri Belediyesi’nin birlikte çalışması, uyumlu çalışması Silivri’ye çok ama çok şey kazandıracaktır.  Büyükşehir ile uyumsuzlukların farklı bölgelerde farklı ilçelere neler kaybettirdiğini biliyoruz. Silivri Belediyesi ile İBB’nin burada , Silivri’nin sorunlarını çözecek, köylüye, kente katkı sağlayacak önemli projelere imza atmasını bekliyoruz. Bu uyum kesinlikle Silivri’ye çok şey kazandıracaktır. İmamoğlu bu konuda her bölgeye olduğu gibi bölgemizde de işbirliğine çok olumlu bakıyor.”

Silivri Belediye Başkanı Volkan bey, bu beklentilere niye hayır desin ki. Eminim ki Silivri Belediye Başkanı  Volkan Yılmaz’da Silivri’nin hayrına olacacak her işbirliğine, her projeye canı gönülden evet diyecektir. Silivri’yi bu anlamda önümüzdeki dönemde güzel günler bekliyor dersek yanılmış olmayız.

Geçen hafta içinde İmamoğlu’nun bazı tesisleri ziyareti ve KiPTAŞ 4 temel atma töreninde Başkan Yılmaz ile bir araya gelmesi olumlu görüntüler.  Hele hele İmamoğlu’nun biz sözü var ki, Silivri’ye güzel hizmetler için umutlu olmamızı sağlıyor. ‘Başkanımız Volkan Yılmaz ile birlikte bu sorunların üstesinden geleceğiz’ gibi bir cümle işbirliğine imamoğlu’nun verdiği önemi gösteriyor.  Yine edindiğimiz bilgilere göre, tesislerin ziyaretinde Volkan Yılmaz'ın "Atıkların kaynağında ayrıştırılması ' şeklindeki bir talebinin İmamoğlu tarafından anında değerlendirilmek üzere not edilmesi de işbirliğine verilen kıymetin bir yansıması.

Sorun yeterince var.

Bir yanda virüs, bir yanda deprem, bir yanda ekonomik sıkıntılar.. Önemli olan sorun çözmek.

Ayrılık yeterince var.

 Önemli olan bir araya gelmek, birlikte çalışmak, birlikte üretmek..

Vatandaşın beklediği bu.. İyi haftalar efendim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.