banner460
banner128

Eğitim ideal bir ülkenin olmazsa olmazıdır.Eğitim denilince elbetteki eğitimin baş mimarları olan öğretmenler akla gelir.Bu yüzden daha da detaylandırmadan önce değerli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en derin saygılarımla kutluyorum.Hayatta olmayan öğretmenlerimizi de saygı ve rahmetle anıyorum.Mekanları cennet olsun.Yaşayan öğretmenlerimize de sağlık ve başarılar diliyorum.

 

Üzülerek belirtmeliyim ki bir kuyumcu edasıyla eğitip mezun ettikleri öğrenciler ne yazık ki beyin göçü dalgasına kapılarak ülkemizi terk ediyorlar.Haklı veya haksız nedenlerle olsa da, kendi ülkemizin ekonomik koşulları mı desek ? Yoksa tercihleri mi bu yönde ? İşte onu siyasiler düşünsünler.İrdelesinler ve sebep-sonuçlarına göre değerlendirme onlara düşer.Ancak yaşanılan beyin göçünün lehimize olmadığı fazlasıyla üzücü ve keşke olmazsa modundayız.

Bir başka realite de şu ki ülkemizde on binlerce daha öğretmene ihtiyaç olmasına rağmen ve atamayı bekleyen yine sayıları on binleri aşan öğretmen adaylarımız var.Bunların atanması halinde hiç olmazsa bu eksiklik giderilmiş olur özellikle de branş öğretmenlerine çok ihtiyaç vardır.

Bir an önce bu atamaların yapılması hem eğitim hem de ekonominin işsizlik ve ekonomiye olacağı istihdam açısından da çok yararlı olur.

Bir köşe yazımda “Bu Milli eğitimi de eğitmek gerek” diye yazmamın en belirgin nedenlerinden biri de; Çok çok önemli olan eğitim sisteminin halen istenilen standartta olmaması ve mezun olan öğrencilerimizin başarı oranları gittikçe azalan bir trend’de oluşudur.

Cumhuriyet tarihinde günümüze değin Milli eğitimi siyasileştirmeden katkıda bulunan ve eğitim standartlarını,yükselten hatta  beyin göçünü minimuma getiren çok güzel çok büyük başarılar elde eden iktidarlar da var.Bu tezimin tam tersine başarısız olanlar da yok değil.Ancak gönlümüz ve dileklerimiz her zaman pozitif ve başarılı bir eğitimden yanadır.Bilime açılan ilk kapı , ve en önemli sihirli anahtar bu değil mi ? O halde saygın ve kutsal bir meslek olan öğretmenlerimize gereken saygıyı ve önemi mutlaka verebilmeliyiz.

Güzel ve çok etkisinde kaldığım extrem bir söz’le bitirmek istiyorum.Büyüklerimiz bizlere şöyle anlatırlardı öğretmenliğin ve öğretmenlerin saygınlığı konusunda… “Eğer Allah bir meslek seçseydi mutlaka öğretmenliği tercih ederdi.”

Bitirirken tekrar 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor ve tüm öğretmenlerin çok daha başarılı ve mutlu olmaları aynı zaman da başarılarının öğrencilerine de yansımasını kalben diliyorum.Önlerinde saygıyla ayağa kalkıp düğmelerimi ilikliyorum.Yaşasın var olsun öğretmenler,öğretmenlerimiz. Ömürleri bereketlensin sayıları hep artsın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.