banner460
banner128

Bildiğiniz üzere CHP’de 2023 mayıs seçimlerinin ardından bir kongre yarışı oldu, Kemal bey genel başkanlıktan indirildi yerine de Özgür Özel genel başkan oldu. Bu yarışa tüm CHP’liler katıldı. Kimi Kemal bey’i tuttu, kimi Özel’i.. Yarışın en önemli figürlerinden biri de hiç kuşkusuz Ekrem bey idi. Ekrem bey Özgür Özel’i destekledi.

Bu yarış İstanbul başta olmak tüm büyükşehirlerde, küçükşehirlerde, kasabalarda, köylerde yankılandı. Öylesine yankılandı ki şimdi size miniminnacık bir ilçe bir köyünde yaşananları anlatarak durumu ortaya koyacağım.

*

CHP’deki yarışın Malatya ayağında önemli isim Veli Ağbaba idi. Ağbaba bildiğiniz gibi Özel’i destekledi. Bunun ortaya çıkacağının anlaşılmasıyla Malatya İl Kongresi’nde aynı İstanbul’da olduğu gibi Kemal bey’i destekleyecekler ile, Özgür Özel’i destekleyecekler karşı karşıya geldi.  İl Örgütü’nde Veli Bey’in desteklediği ekip kongreyi  aldı.  Malatya’da CHP’nin elinde bulunan üç belediyeden ikisinin başkanı  Ağbaba’nın karşısında idi. Biri Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, diğeri Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ.

*

Ağbaba adaylıklarını engelledi

Seçimleri Kılıçdaroğlu kaybedince, Veli Ağbaba kendi iradesine karşı gelen;  Kızıldaş ve Karadağ’ın adaylığını engelledi. Hekimhan’da Karadağ'ın yerine kim aday gösterildibilmiyorum ama Arguvan’da Ersoy Eren’in aday gösterilmesini sağladı.

Ve ardından da; kardeşin- kardeşle,  akrabanın- akrabayla,  köylünün- köylüyle, partilinin- partiliyle karşı karşıya geldiği çok rahatsız edici bir durum ortaya çıktı.

*

İkisi de arkadaşımız

Ben de o ilçedenim. Hem Mehmet Kızıldaş’ı tanıyorum hem Ersoy Eren’i. İkisi de arkadaşımız. Köylülerimden çoğu Kızıldaş’ı tutuyor. Bazıları da Ersoy’u.  Hepsi uzak yakın akrabam. Hangisinin tercihine karışabilirim ki?  Hepsi orada yaşamlarını sürdürüyorlar, ve O insanları tanıyorlar zaten. Bazı nedenlerden dolayı birisini tercih etsem bile (Oy hakkımda yok. İstanbul’da Silivri’de oy kullanan bir insanım) ikisi de arkadaşım olan iki insan arasında nasıl tercih belirtebilirim ki.  Tanıdığım konuştuğum seçmenlere Söylebildiğim sadece ‘Birbirinizi kırmayın. İkisi de arkadaşımız’ demek kalıyor.

*

Ağbaba ve İlgezdi Arguvan’da

Şimdi ilçenin merkezine bakıyorum. Veli Ağbaba gidiyor Arguvan’a Ersoy Eren’in seçilmesi için destek istiyor. Kendisi de Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı zaten.   İstanbul’dan Battal İlgezdi ve Çekmeköy’de aday gösterilmeyen eski ilçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş (Mehmet bey’in kardeşidir) gitmişler Arguvan’da Mehmet bey’in seçilmesi için çalışıyorlar. Bu arada belirtmeden geçmeyelim. Mehmet bey, CHP aday göstermeyince İşçi Partisi’nden aday olmak istedi, ancak daha önce CHP’den adaylık başvurusu olduğu için işçi partisi’nden aday olamadı ve bağımsız aday oldu.

*

İlgezdi’nin Arguvan’a önemli katkıları oldu

Battal Bey Arguvan’ın komşu ilçe Arapgir’den. Ama Arguvan’a da büyük katkıları oldu. İlçeye çok güzel bir kültür merkezi yaptırdı. Turnam İlgezdi Kültür Merkezi, ilçenin göze çarpan en önemli eserlerinden oldu. Mümkün olduğunca Ataşehir’den Arguvan’a yardımcı olmaya çalıştı. Kendisi İstanbul’da Kemal bey ve ekibini desteklerken Arguvan’da da Mehmet Kızıldaş Kemal bey’i destekliyordu. Birbirlerini desteklemelerinin nedeni bu.

*

Ataşehir'e Arguvanlı aday gösterildi

Ayrıca tabi Özel, Ağbaba  ve İmamoğlu ekibi de Arguvanlıları kırmamak için olsa gerek, Ataşehir’e bir Arguvanlı’yı başkan adayı gösterdiler. Onursal Adıgüzel.  Anlayacağınız bir ilçe paramparça oldu. İstanbul’dan başlayıp Arguvan’a oradan köylerine kadar uzanan yarış.  Kıran kırana bir yarış. Hepsi arkadaş komşu, akraba..

*

İlyas Salman’da meğer köyde seçmenmiş

Öylesine bir yarış ki, Arguvan’ın tüm köylerinde hane hane hepsi tek tek biliniyor taranıyor. Örneğin ben bilmiyordum. Yarışın taraflarından öğrendim. Köyümüzden olan Sevgili İlyas Salman kendi  köyümüzde seçmenmiş. Onu öğrendim. İlyas bey’in oyunun peşine bile düşmüşler. O kadar yani.  Ne siyasetmiş be.. İyi ki Arguvan’da ve köyde seçmen değilmişim..

*

Not: Ekrem Bey'in, Ağbaba ve Kızıldaş ile birlikte görüldüğü ilk resim Ekrem Bey'in İBB Başkanı olduktan sonra Arguvan Belediyesi'ni ziyarettendir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.