banner460
banner128

En son 14 Ağustos’ta yazmışım sana “Dünlük”… Dünyada ve ülkedeki öfke veren olaylarla baş edemediğim için öfkemi yatıştırmak üzere “mola” istemiştim senden. Hala haberleri gördüğümde öfkem dört nala kalkmak için saldırsa da bir süredir alıp başını gitmiyor. Ama molayı bitirip dönmek için güzel haberler beklediğimi de itiraf ediyorum. O yüzden bugün instagram’da dolaşırken yazar Bige Güven Kızılay’ın önerdiği bir siteyi görünce “işte bu” demiş olabilirim.

www.pozy.org sitenin adı. Mutlu haber süzgeci diyorlar kendilerine… Neredeyse milyon tane haberi tarayıp sadece “mutlu” haberleri süzgeçten geçirip yayınlıyorlar. Aslında o haberler, gazetelerde, internet sitelerinde çıkan haberler. Ancak diğer moral bozucu, öfke ateşleyici haberlerin arasında kaybolup gidiyorlar. Pozy ise sadece onları yayınlıyor.

Thomas Gray’in ‘Ignorance is bliss’ (Cehalet mutluluktur) sözüne hep temkinli yaklaşmıştım. Ne çekiyorsak, onlardan çekiyoruz diyordum. Ama şimdi belirli sürelerde ‘bilinçli’ cahil olmayı kendim seçiyorum. Onun için de sadece pozitif duyguları uyandıracak haberleri bir arada görmek istiyorum. İşte bu site tam aradığım adres olabilir.

Mesela bugünkü pozy’den üç haber… Üçü de ulusal kanallarda çıkmış, ama herhalde diğer büyük haberlerin arasında gözden kaçırılmış.

  • ABD’li NASA astronotu Megan McArthur, uzay istasyonunda (ISS) deney amaçlı yetiştirdikleri biber fidelerinin çiçek açtığını açıkladı. McArthur, gelecek hafta çiçeklerin yerini küçük biberlere bırakacağını söyledi. Hürriyet’te çıkmış bu haber. Gelecekle ilgili umut verici.
  • Türkiye’nin ilk, dünyanın da en eski kendi 360 derece projection mapping (haritalama) sistemine sahip olan yapısı Şerefiye Sarnıcı, teknolojiyi tarih ile buluşturmaya devam ediyor. Sarnıçta mekanın tarihine odaklanan mapping gösterisi global ölçekte de ödüllerle onurlandırılıyor. Son olarak Şerefiye Sarnıcı’nda yapılan 360 derece mapping gösterisi uluslararası “Muse Award” platin ödülüne layık görüldü. Bu haber de Cumhuriyet’ten…
  • Ordu’da 2 yıl önce emekli olan Hayati İnce, kent merkezinden taşındığı köy evinin çevresini, eski tencere, ibrik, teneke, bidon, şişe gibi malzemelerle saksıları boyayıp diktiği çiçeklerle rengarenk hale getirdi. Bu haber Anadolu Ajansı’nın. Habertürk’ten almış pozy.

Ben bu siteyi yazdım diye para kazanmayacağım. Sadece olur da “Bugün sadece güzel haberler görmek istiyorum” diyorsanız, bakmanız için bir adres öneriyorum. Ben uzun zamandır arıyordum, bir tavsiye sayesinde buldum.

Bir tek pozy’de değil, her kaynakta güzel haberlere ulaşacağımız günlerin gelmesi dileğiyle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.