banner460
banner128

Tarih yaprakları 2017 Eylül’lünün 28’ini gösteriyordu.

Beylikdüzü’nün genç belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu o gün evinden ayrılırken,  başarması imkansız bir sınav onu bekliyordu.

KadirTopbaş İBB Başkanlıından gönderilmişti. İBB Meclisi yeni başkanını seçecekti.  Ak Parti grubunun İBB Meclisinde ezici üstünlügü vardı. CHP muhalefette ve azınlıktaydır. Aradaki fark 50 meclis üyesi dolayındaydı. 

Ak Parti’nin Adayı Başakşehir Belediye Başkanı olan Mevlüt  Uysal gösterildi. CHP’yi ise genç başkan Ekrem İmamoğlu. 

CHP bir mucize bekliyordu.  Olaki Kadir Topbaş’ın gönderilmesine tepkili olacak Ak Partili meclis üyelerinin bazıları CHP’ye oy verebilirdi. Ancak Ak Parti bu duruma karşı bir tedbir almıştı.  Ayrıca AK Partide böyle oy kullanabilecek meclis üyesinin olup olmayacağı bilinmiyordu. Ama yinede oy kullanımında  mühür yerine, el yazısıyla adayların adının yazılması istenmişti.  Bu durumda şu ortaya çıkabilirdi.  Islak yazılardan hangi meclis üyesinin ne oy vereceği bilinebilirdi.

Yapılan üç sayımın ardından CHP Adayı Ekrem İmamolu , AK Parti Adayı Mevlüt Uysal’a karşı mecliste yapılan o seçimi kaybetmişti.

Ekrem İmamoğlu’nun İBB Sevdası muhtemelen o gün başladı.  Ve muhtemel ki, ‘Ben bunu burada bırakmam’ dedi kendi kendine.

Tarih  yapraklar ı  2018  Ocak Ayının 14’ünü gösteriyordu. 

O gün CHP’nin İstanbul İl Kongresi vardı. Ekrem İmamoğl u Canan Kaftancıoğlu ‘nu destekledi. Kongrede CHP’nin  İstanbul’da mevcut 14 belediye başkanından sadece Ekrem İmamoğlu kürsüye çıktı. 

Niye çıktı? 

Eh anlayın artık...

Ekrem İmamoğlu  İstanbul’a hazırlanıyordu.  İyi bir iletişim ekibi kurmuştu. 

Ve O Ekrem İmamoğlu  vakti geldiğinde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.  Takvim yaprakları 17 Nisan 2019’u gösterdiğinde bu kez  halkın oylarıyla seçilmiş bir Belediye Başkanı  olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gitti ve iki yıl kadar önce kaybettiği Mevlüt Uysal’dan bu kez İBB’nin mührünü aldı.

Keser dönmüş sap dönmüş,  meclisin oylarıyla kaybettiğini milletin oylarıyla geri  almıştı.

Bu seçim tarihi bir seçimdir.

Tük siyasi tarihinde 25 yıllık bir gelenek sona erirken, Türkiye demokrasisi  zor bir sınavı başarıyla vermeyi neticelendirmiştir.

Türk demokrasisi kazanmıştır.

AK Parti için ‘Bunlar seçimle  gitmez’ diyenlerin düşünceleri çöpe atılmıştır. Ak Parti açısından da bu anlamda kazançtır. Maltepe’de tekrar tekrar saydırmaları hoş olmadı ama sonuçta millet iradesini kabul ettiler. Gerçi itirazları sürüyor ama artık bundan sonra bu  itirazlardan sonuç çıkacıağını düşünmüyorum.

Demokarsinin işlemesi sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dış güç lere karşı elini rahatlatacaktır. 

-CHP'ye de oylara nasil sahip çıkılacağını öğretmiştir. 

-On yedi günlük sandık mücadelesi muhalefete mücadeleyi öğretmiştir.

Ülkemizde demokrasinin işlediğini görmek büyük bahtiyarlıktır.  Kazanan Türkiye olmuştur.

Hayırlı olsun..

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.