banner460
banner128

Öncelikle tüm insanlarımıza corona virüse karşı sağlıklar, vefat edenlere Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm Sağlık çalışanlarını saygıyla selamlıyorum. Ayrıca Mübarek Ramazan  Ayının hayırlara vesile olmasını, Rabbimin tutulan oruçları, edilen duaları kabul etmesini temenni ediyorum. 

*****

30 Mart seçimlerinin  üzerinden bir yıl  geçti.  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hariç Tüm belediyeleriiz icraatta bir yılı duldurdu.   İBB seçimi tekrarlandığı için bir yıl dolmadı ama İmamoğlu şahsına yönelik i yaşanılanlar bir yıl değil, ömre bedel..

İmamoğlu’nun başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir.  Son bir iki haftadır ise, 23 Nisan nedeniyle yayınlanan bir broşürde Alevi dedesinin yer alması ve Mersin’den İstanbul halkı için aldığı limonlar nedeniyle saldırı ve kumpasların hedefi durumunda.  Bu nedenle İmamoğlu ile ilgili bir yazı yazmanın vaktidir artık.

*****

Öncelikle bazı kör beyinlere hatırlatmak gerekir ki; Ekrem İmamoğlu da nihayeti bir insandır.  Gönderilmiş bir peygamber değildir.  Her insan gibi zaman zaman eksiklikleri ve hataları da olabilir. Her şeyi sizin keyfinize-bizim keyfimize  göre yapacak  ta değildir. Bu bağlamda tabi ki zaman zaman eleştirilerin hedefi olur. Eksikleri ortaya serilir.  Ama insaf be kardeşim. Bu kumpaslar neyin nesidir? Bu linç girişimleri, bu tezgahlar nedir? İnsan düşmanına yapmaz. Ya farklı bir partiden seçim almak suç mudur?  Hainlikmidir?

*****

-İmamoğlu kazandığı seçimi iptal edilen bir başkandır.

Görüyoruz, biliyoruz.

-Geçmişte belde belediyelerinin  kapatılıp ilçe belediyelerine bağlandığı süreçte bu belediyelerin devrinin tamamlanması, organizasyonun yeniden düzenlenmesi , tüm envantere sahip olunması yılları buldu.

-Esenyurt Belediyesi aylarca belediyenin tüm envanterine hakim olamadı. Hesaplarına tam olarak kontrolü sağlayamadı. Bir ilçe belediyesi bu.

-Şimdi  25 yıllık bir AK Parti iktidarının bulunduğu devasa bir belediyesi alıyorsunuz. Böyle bir belediyenin tün envanterine sahip olmak;  yönetimsel olarak, tüm hesaplarına, girdisine-çıktısına, varlıklarına, işlerine hakim olabilmek, artı kendi projelerini hazırlayıp uygulamaya geçebilmek için değil bir ay, değil üç ay, bir yıl bile zor yeter..  

-Bir de karşınıza çıkarılan zorlukları düşünün.

-Daha seçilir seçilmez seçiminizini iptaliyle başlayan durumu düşünün.

-Mecliste tüm hakimiyetin rakip partide olduğunu düşünün.

-Tüm belediye komisyonlarının yine rakip parti hakimiyetinde bulunduğunu düşünün. 

-Boşverin hata yapmanızı kollamayı; bizatihi uygulamalarınızı ters yüz edip, yazılar ekleyip, videolar çekilerek, kumpaslar düzenlenerek  toplum nezdinde  hakkınızda olumsuz  algı oluşturmaya yönelik çabaları düşünün.

-Yardım toplayacaksınız yasak, iş yapacaksınız engel.   Bazı yetkileriniz elinizden alınıyor.

*****

Ve şu son günlerde olana bakın.

İmamoğlu’nun Mersin’den aldığı 100 ton limon için düzenlenen kumpasa bakın. İnsaf be arkadaş. Komiklik olsun diye yapmışmış?

Peki 23 Nisan’ın 100 yıldönümü için hazırlanan 40 sayfalık bir kitapçıkta yer alan bir iki sayfayı alıp üzerine bir de broşürdeki aslında  olmayan yazılar yazıp, oklar eklenerek yapılan o ağır lince ne demeli. ?

Nedir Alevi dedesinden duyulan bu rahatsızlık.  Yani tamam diyelim eleştireceksiniz. Eleştirin ama ‘Savaş çağrısı yapıyor’, ‘Toplumu bölüyor’ gibi saçma sapan suçlamalar neyin nesi? Bir Alevi dedesinin fotoğrafının yer alması niçin savaş çağrısı olsun. ? Nasıl bir saçmalamadır bu.

-Aleviler bu toplumda yaşamıyor mu? Yaşıyor.

-Aleviler bu toplumda askerlik yapmıyor mu? Yapıyor.

-Aleviler bu toplumda vergi vermiyor mu?  Veriyor.

-Alevilerin cemevlerinde diğer mezheplerden farklı bir ritüelde ibadet etmiyor mu? Ediyor.

E kardeşim sıkıntın ne Alevi ile, sıkıntın ne Alevi Dedesi ile?

O fotoğrafın orda yer alması Aleviliği, İslamın dışında bir din olarak ta yorumlatır deniyor. İlk gördüğümde paylaşımları, resimdeki yazılara- oklara bakınca içeriğini kapsamını da bilmeden ‘Neden bu yapılmış ki, pek te gerek yok’ diye düşünmüştün. Ancak broşün 40 sayfa olduğunu, toplumun hoşgörülü ortamına atıfta bulunmayı amaçladığını, öyle paylaşımlarda yer aldığı gibi; oklar, yazılar olmadığnı öğrenince bu fotoğrafın  yapılan ağır suçlamaları hak etmediğini düşünüyorum.  İmamoğlu’nu eleştirelim derken,  Alevilere karşı düşmanca niyetleri ortaya koyuyor bazı paylaşımlar.

Ne demek savaş çağrısı?

*****

Özetle İmamoğlu elbet; hatasız, eksiksiz değildir.  Halkın oylarıyla seçilmiş bir başkana yapılanlar demokratik toplumlarda olabilecek şeyler değildir. Bu saldırılar İmamoğlu’nu da eksiltmez büyütür  bilesiniz.  Yapılan haksızlıklar da böyle gelir yapanın ayağa dolaşır.

 Ne der bir Türk Atasözü. Sen doğru ol eğri belasını bulur..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.