banner460
banner128

İsmail Baha Sürelsan konserle anıldı

"Sandal", "Güle Sor Bülbüle Sor" gibi eserleri Türk musikisine kazandıran Devlet Sanatçısı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı kurucusu İsmail Baha Sürelsan, vefatının 23’üncü yılında online konserle anıldı.

1991 yılında "Devlet Sanatçısı" unvanı alan, 1998 yılında Antalya'da hayata veda eden, Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarının kurucusu İsmail Baha Sürelsan için AKM Aspendos Salonu’nda online anma konseri düzenlendi. Şefliğini Aydemir Tuncer’in yaptığı Türk Sanat Müziği İcra Heyetine, konuk sanatçı olarak TRT Ankara Radyosu Ses Sanatçısı Elif Güreşçi de eşlik etti.

DENİZ FİLİZ SÜRPRİZİ

Türk müziğine bilimsel araştırmaları, yayınları, konferansları ve eğitimciliği ile hizmet veren Sürelsan’ı anma konserinde bir sürpriz de yaşandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ Genel Müdürü ve Meclis Üyesi, aynı zamanda İsmail Baha Sürelsan’ın da öğrencisi olan Deniz Filiz seslendirdiği “Ruhumda o mavi bakışın yangını nerde” isimli eserle büyük beğeni topladı.

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

Seyircisiz gerçekleştirilen İsmail Baha Sürelsan Anma Konseri ABB sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı. Konserin sonunda ise Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Önder Bilgin ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Okan Yavuz, konuk sanatçı ve koro şefine çiçek takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.