banner460
banner128

Çeşmecioğlu iki kitapla karşınızda

Uzun yıllardır Silivri’de siyasetin içinde olan İbrahim Çeşmecioğlu “ISLIĞIMIN CANINI ALDILAR” ve “ELLERİM YAŞAR MI HİÇ YÜZÜN ÖLÜNCE” adlı kitaplarıyla okurların karşısında.

Kitaplarını okurlara “İnsanlığın binlerce yıldır genişlemeye devam eden kültür ırmağına iki küçük damla da bizden olsun.”sözleriyle sunan Çeşmecioğlu,bu iki kitapta; öykülere, şiir giydirilmiş(!) metinlere yer veriyor.  

 Çeşmecioğlu kimdir?

Yazar İbrahim Çeşmecioğlu, 1966 yılında Silivri Ortaköy ‘de doğdu. İlkokulu dünyaya geldiği yer olan köyünde bitirdi. Orta ve lise öğrenimini Silivri Lisesinde tamamladıktan sonra babasının rahatsızlıkları nedeniyle erken denecek yaşlarda ailesinin sorumluluğunu üstlenerek,fabrikada ön muhasebe,tarım ve daha sonra da küçük çaplı ticaretle uğraşmaya başladı.Uzun yıllar Silivri’nin köylerinden süt toplayıp,İstanbul’un çeşitli semtlerinde satışını yaptı.Böyle olunca dönemin koşullarını,sokağı ve ezilen insanların derin yoksulluğunu da. erken yaşlarda tanımış oldu.İçinde duyduğu rahatsızlıkla çözüm konusunda adımlar atmak için şu anda bulunduğu yaşlara kadar Cumhuriyet Halk Partisinde çeşitli görevler üstlenerek aktif siyasetin içinde olmayı tercih etti. Şimdilerde ise doğduğu yer olan Ortaköy’de gençliğinde olduğu gibi toprağı işleyerek ve kitap çalışmalarını sürdürerek yaşamıma devam ediyor.

Anahtar Kelimeler:
Ibrahim çeşmecioğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.