banner460
banner128

CHP İstanbul İlçe Teşkilatlarında bu hafta sonu kongreler başlıyor.  Bize ulaşan bilgilere göre; yakın ilçelerimizden;  Avcılar, Beylikdüzü, Küçükçekmece 22 Aralık Pazar Günü kongrelerini gerçekleştirilecekler.

Küçükçekmece kongresi;   Yahya Kemal Beyatlı Gösteri  Merkezi’nde,  Beylikdüzü kongresi;  Şah-Cihan Toplantı Salonu’nda,  Avcılar Kongresi ise  Grand Garden Davet Salonu’nda yapılacak.

Yine bir sonraki hafta; 28 Aralık’ta  Büyükçekmece ilçe kongresi World Point Yaşam Merkezi’nde , 29 Aralık’ta Esenyurt ilçe kongresi Güzelyurt Nene Hatun Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Kongrelere sayılı günler kala ilçe başkanlıkları için de heyecan giderek artmaya başladı. Adaylıklarla ilgili duruma geçmeden şu kongre takvimi ile yaşanacak bir sıkıntıdan bahsetmeden geçmek olmaz. Üç ilçenin kongresi gelecek hafta sonu aynı gün aynı saatte. Bir çok bölge milletvekili ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  il başkanı Canan Kaftancıoğlu partililerinin bu önemli günde yanlarında olmak amacıyla,  kongrelere katılmak isteyeceklerlerdir.  Keza basın mensupları olarak bizler de kongrelerdeki heyecanı yakından takip etmek için kongreleri izlemek istiyoruz. İyi de aynı saatte, aynı günde nasıl başarabileceğiz bunu . Kongreleri izlemek isteyenler i gelecek hafta sonu böyle bir sıkıntı bekliyor. Takip edemeyeceğimiz ilçe olursa kimse kusura bakmasın. 

Ve şimdi gelelim ilçelerde son durumlara..  Büyükçekmece’de Hüseyin Remzi Gökbulak en rahat seçime girecek aday olarak gözüküyor. Beylikdüzü’nde Turan Taşkın Özer’de Gökbulak gibi oldukça rahat görülüyor.

Gökbulak , Büyükçekmece’de Belediye Başkanı  Dr. Hasan Akgün ile de uyum içinde başarılı seçimler geçirmiş bir ilçe başkanı. Başarılı olan kendi bırakmadıktan sonra değiştirilmesi de zor. Gökbulak bu dönemde aday ve devam etmek istiyor. Delege seçim sürecinde adaylar çıkmıştı ama, delege seçimlerini Gökbulak ezici bir üstünlükle tamamladıktan sonra adayların kongrede aday olarak çıkıp çıkmayacakları da şüpheli. Muhtemeldir ki Gökbulak kongreye tek aday olarak katılacak.

Beylikdüzü’nde Taşkın Özer , İstanbul’un ilçeleri arasında en şanslı mı desek, en başarılı mı desek , ne desek bilmem ama keyfi en yerinde ilçe başkanı olmalı. İki Başkanlık birden kazandı . Beylikdüzü’nde ilçe belediyesini kazandı, İBB Başkanı İmamoğlu da kendi ilçesinden, ilçe teşkilatının üyesi. Avukat Özer, bu dönemde ilçe başkanlığını sürderecek.

Avcılar’da İlçe Başkanı Erdal Nas aday.  Karşısında Ali Ekber Çelik adaylığını açıkladı.  Her iki isim de CHP’nin önemli isimleri. CHP’de sevilen isimler. Avcılar CHP’nin kalesi.  Bir çok isim var ilçe başkanlığını yürütebilecek. Rahat yer anlayacağınız. Belediye de beş dönemdir CHP’de. Başkan adayları değişse de CHP’li seçmen kim olur ise olsun adayını kazandırıyor.  Böyle bir ilçe. Erdal Nas, yakın zamanda ilçe başkanı oldu. Süreçte Nas’a ilişkin bir sıkıntı da ortaya çıkmadı.  Avcılar’ın kararında sadece adaylar değil, bir çok önemli ismin, çok aktif bir ilçe teşkilatının üyelerinin kararı önemli rol oynuyor.  Geçen dönemde örgüt belediye başkanının adayına karşı bir başka adayı rahatlıkla belediye başkanı seçebilmişti.  Avcılar’da burdan bakınca Sayın Nas başkanlığı sürdürecek gibi gözüküyor. Ama dedik ya ortaya çıkan Çelik te önemli isim. Ve burası Avcılar..

Küçükçekmece’de İlçe Başkanı  Turgay Özcan yeniden aday . Karşısında ise CHP tabanı tarafından bilinen bir isim Kasım İvgen adaylığını açıkladı. Sanki bir çekişme olacak gibi gözüküyor burada.

Çatalca’da bize ulaşan bilgilere delege seçimlerinde Mehmet Çoban, mevcut Başkan Halil Gök’e karşı üstünlüğü sağlamış durumda. Gök , iyi bir parti emekçisi, uzun bir süreçtir Çatalca İlçe Başkanlığını yürütüyor. Şanssızlığı son yerel seçimin kaybedilmesi.  Gök’ü zorlayan en önemli faktör bu.  Mehmet Çoban da dinamik ve etkin bir partili. Gelecek için partiye hizmet edebilecek bir isim. Son sözü Çatalca delegesi söyleyecek ama burada bir kan değişimi olabilecek gibi.

Gelelim iki muğlak ilçeye.. Ser verip sır vermiyorlar adeta. Yorum yapmak mümkün değil. Silivri ve Esenyurt’tan bahsediyoruz.

Esenyurt’ta mevcut ilçe başkanı Duran Keleş, Şahin Aydın, Abdullah Başpınar ‘ın adaylıkları söz konusu. Ama kim bir adım öne çıkar, kim iddialı kestirmek zor.

Silivri’de şu anda Mümin Koçoğlu ile Berker Esen’in adaylıkları söz konusu. Mümün Koçoğlu’nun hem desteği var  hem kendisi saygın bir isim. Berker Esen’de önemli bir destek alıyor.  İyi de burada mevcut ilçe başkanı Suna Göçengil ne yapacak? Aday olacak mı olmayacak mı?  Henüz net bir karar yok.  Ayrıca yine ilçede doğal olarak etkin bir isim olan eski Belediye Başkanı Özcan Işıklar ne yapacak.? Bu da net ortaya çıkmış değil. Silivri ve Esenyurt şu anda en ketum ilçeler gözüküyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.