banner460
banner128

Ortadoğu ülkelerinde kadına verilen değer çok alt seviyelerde olup;kadın hakları hiç dikkate alınmıyor.Kadın yaralama,öldürme ve kız çocukları eğitmeme gibi bir çok negatif eylemler sayabilirim.Ancak konu uzadıkça uzar ve bir köşeye değil bin köşeye sığmaz.

Onun için kadın haklarını ve kadına şiddeti gündemde sıcak tutmak için bir kaç paragrafla geçmek istiyorum.Eğer ortadoğu ülkelerini mercek altına alırda odaklanarak incelersek kadınlara değer verilmediği her tür kötülüğe kadınların maruz kaldığını istatistiki verilerle görmek mümkündür.

Bizim ülkemizde de maskeli ve seviyesiz siyasiler seçim öncesi bu konuları malzeme yaparak su istimal ederek oy avcılığına çıkarlar sınırsız ve mesnetsiz yalanlar atarak konuyu kendi oy oranlarının yükselmesi ve iktidar olma hırsıyla suladıkça sulandırırlar.

Seviyesiz oldukları samimi olmadıklarını nereden ? anlıyoruz.Parlementodaki milletvekilleri arasında kadın vekillerin sayısına baksanız yahut bakanların içinde kaç  kadın bakanımız var rakamlar haklılığımı haykıracaktır.

Oysa ileri demokrasilerde ve kalkınmış ülkelerde kadın astronotlar var doktor olanlar var.Bürokrasinin yahut sistemin en üst seviyelerinde mutlaka kadınlar vardırlar üstelik de fazlasıyla başarılıdırlar da peki bizde ? Ve ortadoğu ülkelerinde???

Kadınları öldürenler kadınlara şiddet uygulayanlar veya yaralayanlar ağır yaptırımlarla cezalandırılıyorlar mı ? pek emin değilim yargılandıklarına inanmıyorum ama inanmayı çok isterdim.

Bir ülkenin ileri demokrasiye geçtiğinin kesin ve olmazsa olmaz kriteri: bana göre o ülkede kadına her anlamda verilen değer ile en üst statüde görev yetkilerdir.Bu saydığım kriterler ben de olmazsa olmazlardır.

Ortadoğu ülkelerinin ortak paydası ve kangrene dönüşmüş en büyük yarasının başında gelen kadına verilmeyen değerdir.Haklarıdır hukuklarıdır.Şu kesin bilinmeli ki kadınlar bu Dünyayı idare ediyor olsalardı bu gezegen bu durumda olamayacaktı.Doğa daha da korunmuş olacaktı.Hayvanlara eziyet edilmeyecekti.Sözün kısası kadın elinin değdiği yerler güllük gülistanlık olacaktı.

Ortadoğu ülkelerinin bir çok konuda bocalıyor olmasının ana nedenlerinden biri de hiç kuşkusuz kadına değer vermemesi oluşturur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.