banner460
banner128

Filmlerde alkol ya da madde bağımlıları, kurtulmak için gittikleri terapi seanslarında ayağa kalkıp “Merhaba, ben bir bağımlıyım” diyor ilk gittikleri gün. Tedaviden sonra ise yine kalkıp “Şu kadar gündür hiç kullanmadım”a dönüşüyor söyledikleri. Hatta kaç gündür temiz olduğuna dair bir de plaket alıyor.

Ben de itiraf ediyorum ki, “dijital bağımlıyım”…. Yanlış anlaşılmasın, oyun falan oynamıyorum. Sadece acaba ülkede benim bilmediğim bir şeyler oluyor da ben kaçırıyor muyum hissiyle her sosyal medya platformuna dakika başı giriyorum.

Malum ülkede kararlar tek bir kişinin elinden, son günlerde de çoğunlukla gece yarısı çıktığı için, neredeyse uyuyana kadar dakika başı kontrol ediyorum. Normal medya kanallarına düşme olasılığı olmayıp twitter’da gördüğüm çok haber oldu. Hoş oradaki troll yorumları daha sonra ruh sağlığımı bozuyor ama “ya bir şey kaçırıyorsam” duygusunu içimden bir türlü atamıyorum. Twitter’ın bozduğu sinirlerimi instagram’daki doğayla ilgili fotoğraflar ya da ilginç bilgiler veren sayfalarda düzeltmeye çalışıyorum.

Geçen hafta yine sosyal medya kanallarından birinde bir haber gördüm. Amerika’da ev teknolojileri geliştiren reviews. org adlı bir şirket, 24 saat boyunca dijital detoks uygulayabilecek kişilere 2 bin 400 dolarlık (yaklaşık 19 bin lira) ödül veriyordu. Son katılım tarihi 29 Mart’tı ve Türkiye’den başvuru kabul etmiyorlardı. Ama etselerdi eminim Türkiye’den çok başvuru olurdu. Malum işsizlik yüzünden 20 kişilik iş alınacak ilanlarına binlerce kişinin başvurduğu günlerdeyiz.

Haberde bir de ilginç ayrıntı vardı. 24 saat boyunca cep telefonu, televizyon, akıllı saat ve akıllı ev aletleri dahil hiçbir teknolojik ürüne ulaşımınız olmayacak. Ama size verecekleri 200 dolarlık Amazon çekiyle kendinize “hayatta kalmaz seti” alabiliyorsunuz. İçinde daktilo, kağıt, boya seti vs olan. Ben de son bir yılda yazarak kendime terapi uyguladığım için daktilo ve kağıt iyi seçenek. Ama ya “Ben şu anda neleri kaçırıyorum” duygusu… Galiba bundan kurtulmak çok zor.

Mesela dün gece yine Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Sağlık bakan yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe görevden alınmış, yerine Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) başkanı Doç. Dr. Tolga Tolunay getirilmiş. Ülkedeki hiçbir şeyin nedenini, niçinini sorgulayamadığımız için bu işlemin de gerekçesini bilmiyoruz. Öyle uygun görülmüş! Son yıllarda her gelen gideni arattığına göre, bunu da yaşayıp göreceğiz!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.