banner460
banner128

İstanbul’da yağmurlu bir Pazar günüydü.

Yolum Beylikdüzü’ne düşmüştü. Çok sıkta şehir içine çıkmıyorum. Gitmişten Marmara Park Alışveriş Merkezi’ne bir gireyim de belki ekonomik bir şeyler var ise alış veriş yapayım diye düşündüm. Çoktandır bir şey de alıp verdiğim yoktu zaten şükür bu ekonomik sıkıntıda.

Tam Marmara Park’ın girişine yaklaşırken, bir vatandaşın İBB’ye yönelik sesli sitemine tanık oldum.  Çevresine duyarlı bir vatandaş olarak  müdahil oldum.

**

-Hayırdır. Ne oldu arkadaş.İ?

-İstanbulkart’ım iptal etmişler. Şimdi Pazar günü her yer kapalı. Ben bunu nasıl açtıracağım?

-Neden iptal etmişler?

-HES kodunun zamanı dolmuş.

**

  Durum sıkıntılı idi. Pazar günü de kart mı iptal edilir? Vatandaş nere gitsin ne yapsın? İster istemez yardım etmek istedim.  Konuşmaya devam ettik.

-Buralarda İBB ofisi ya da İstanbulkart ofisi yok mu soruşturdun mu?

-Yok abi. Beylikdüzü Meydan’da varmış ama Pazar olduğu için kapalı diyorlar. Avcılar da açık olabilirmiş ama ben şimdi Avcılar’a taksi mi tutayım burdan. Hiç bir araca binemiyorum ki.

-153’ü arasan

Aradık..

-“Bütün elemanlar dolu. Tahmini bekleme süreniz 15 dakika.”

Doğrusu ben bile kızmaya başladım.

-15 dakika da ne kardeşim. Bu yağmurlu günde mi vatandaşın kartını iptal edeceksin bari  yarın Pazartesi her yer açık iken iptal et. Ne bu Pazar günü iptal. Ne yapsın şimdi vatandaş?

15 dakika bir türlü bitmiyor du. Ne telefona yanıt veren var ne de yanıt vereceklerine ilişkin umut.

**

Aklıma takıldı. Bu HES kodu süresi bitmiş ise bir şekilde yenisi öğrenilir telefonla diye düşündüm. HES kodu kontrol edenlere bunu sordum.

-2023’e TC kimlik nonu yazıp mesaj atıyorsun HES kodunun yenisi telefonuna geliyor.

Arkadaş ta 153 ten yanıt alamayınca güvenlikçiden yardım alarak HES kodunun yenisini aldık.

Az da olsa rahatladı ama esas mesele bu HES kodunu istanbulkart’a yüklemekti.

Neyse.  Vatandaş yeniden 153’ü aradı. Yine aynı yanıt.

-“...Tahmini bekleme süreniz 15 dakika.”

Ya sabır.

**

Vatandaş 153’ün yanıt vermesini beklerken “ HES kodu nasıl İstanbulkart’a yüklenir” yazarak google’a sordum. Hemen karşıma bir link çıktı. Takip ettim.

-Adını soyadını yaz. TC’ni yaz. Email yaz. Kart no yaz. Telefonunu yaz. Doğrula.

Vatandaşa 153’ü aramayı bıraktırıp aynen google’ın dediklerini yaptık.

-“HES kodunuz İstanbulkart’ınıza tanımlanmıştır” mesajını görünce vatandaş nerdeyse sevinçten ne yapacağını şaşırdı.

-Abi çok teşekkür ederim ya. Ama hakikaten bu İBB’nin yaptığı da iş değil. Bir çay içelim, bir şeyler yemek istermisin.Lütfen buyrun.

**

Teşekkür edip ayrıldım.

Ayrılırken de, ‘Pazar günleri İstanbulkart iptallerinin yapılmaması için ve de kesin ilgileneceğine de inandığım için’  bunu Ekrem bey’e iletmek, aynı sorunu yaşayabilecek vatandaşlara da çözüm yöntemini sunmak istedim.

Çözümsüz hiç bir sorun yok. Yeter ki yöntemi bilin. Ve yaşadığınız önemli sorunları sitem ve eleştiriye çok yönelmeden yetkililerle paylaşmaya çalışın. Çünkü eminim yüzde yüz sizin yaşadığınız bazı sorunlardan bilgileri yokturdur.

Yani Ekrem İmamoğlu nerden bilsin Pazar günleri İstanbulkart’ların iptal edildiğini. Toplu ulaşım kullanan vatandaşların perperişan sokak ortasında kalabileceğini.

Sayın Başkan İmamoğlu'ndan 'Her ne sebep ile olur ise olsun. Kullanımda olan bir İstanbulkart'ın iptali pazar günü iptal edilmemesini" talep edelim. Büyük olasılıkla gerekeni yapacaktır. 

Güzel bir haftanız olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.