banner460
banner128

Vatandaş cumhuriyetine sahip çıktı

Cumhuriyetin ilanının 99. yıldönümü kutlamaları; insan seline ve renkli görüntülere sahne oldu. Yer yer cumhuriyete yönelik haksız ve ağır eleştirelere halk sokaklara inerek cumhuriyetine sahip çıktı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’da da ilçe belediyelerinin öncülüğünde gerçekleşen yürüyüş ve konserlerde coşkulu görüntüler vardı

***

Büyükçekmece’de Atatürk’ün en büyük eserine yakışır kutlama

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in 99’uncu yıldönümü Büyükçekmece’de binlerce kişinin katıldığı etkinlikler ile kutlandı.Cumhuriyetimizin 99’uncu yıldönümü her yıl olduğu gibi bu yıl da Büyükçekmece’de 7’den 70’e binlerce kişinin katıldığı coşku dolu etkinlikler ile kutlandı.

Görsel bir şölen yaşandı

Büyükçekmece Kordonboyu’nda düzenlenen fener alayına katılan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posteri taşıyarak marşlar söyledi. Fener alayı güzergahındaki işletmelerin ışıklı görsel şovlarla destek verdiği yürüyüş zaman zaman büyük bir coşkuya dönüştü. Büyükçekmece Belediye Kent Meydanı’nda son bulan fener alayının ardından Cumhuriyet Halk Konseri’nde şarkıcı Deniz Seki Sahne aldı. Kutlamalar kapsamında Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Ekber Yeşilyurt ve Güzel Sanatlar Öğrencileri’nin “Atatürk” Resim Sergisi’nin açıldı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün katılımıyla gerçekleşen sergiye katılım yoğun oldu. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 7’den 70’e binlerce Büyükçekmeceliye unutulmayacak bir bayram yaşattı.

“Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız”

Büyükçekmece’de gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sonrasın konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin şan ve şeref yılını kutluyoruz, Büyükçekmece ailemiz ile birlikte. Bu geceyi yaşatan yani Cumhuriyetimizin 99. yılını kutlamamıza vesile olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm silah arkadaşlarını, Kuvayı Milliyecileri ve bu cumhuriyetin yaşaması için bugüne kadar hayatını feda eden kahraman şehitlerimizi minnetle ve şükranla anıyorum. Cumhuriyetimin 99’uncu şan ve şeref yılı tüm ulusumuza, Büyükçekmece ailemize kutlu olsun. Daha çok çalışacağız, daha çok çalışacağız, cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Çağdaş medeniyet düzeyinde muhasır medeniyet seviyesinde ulus olarak yerimizi alacağız. Bundan en ufak bir şüphemiz yoktur. Bir kez daha ulusumuzun tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. 99’uncu şan ve şeref yılı hepimize ***

Yılmaz Silivri’den seslendi:  Vakit ATATÜRK ASRI’nın vaktidir

Silivri Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Türk bayrakları ve meşaleler eşliğinde Atatürk Anıtı’na yürüyen Silivrililerin coşkusu, Sanatçı Mustafa Yıldızdoğan konseriyle doruğa çıktı.

Silivri Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümü kapsamında Cumhuriyet Yürüyüşü düzenledi. Saat 19.30’da Kaymakamlık binası arkasındaki 19 Mayıs Meydanı’nda başlayan yürüyüş, Silivri sahilindeki Atatürk Anıtı’na kadar devam etti. Ellerindeki Türk bayrakları ve meşalelerle belediye bandosu eşliğinde yürüyen Silivrililer, marşlar söyleyerek Türk bayraklarını caddelerde dalgalandırdı. Evlerinde bulunan vatandaşlar pencereleri ve balkonlarına çıkarak Cumhuriyet Yürüyüşüne destek oldu. Konser alanında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet Yürüyüşüne; Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, oda ve dernek başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile binlerce Silivrili katıldı. Yürüyüşün ardından bayram kutlaması, Sanatçı Mustafa Yıldızdoğan konseri ile devam etti. Konser öncesi sahne alan Silivri Dans Ekibinin yöresel halk dansları gösterisi, izleyiciler tarafından büyük beğeni ve alkış topladı.

Yılmaz: Cumhuriyet her Türk vatandaşının ortak varlığıdır

Konser öncesi bir konuşma yapan Başkan Volkan Yılmaz, şu mesajları verdi: “Bugün, geçmişimizden aldığımız güçle, ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla, birlik ve beraberlik içerisinde yürürken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Türk Milletinin Karakterine ve Geleneklerine En Uygun İdare’ olarak ifade ettiği, geleceğimizin teminatı, dirilişin sembolü, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu anlamlı günde, öncelikle; binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca, her dem yeniden doğuşlara ve şanlı yürüyüşlere imza atmış olan, başta; Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, şanlı ecdadımızı, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi; rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, yüce Türk milletinin ve Silivrili hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum. Bilindiği üzere Cumhuriyetimiz; 29 Ekim 1923 tarihinde, yani bundan 99 yıl önce bugün; ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İdare usulü, halkın mukadderatını, geleceğini, bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına dayanır. Türkiye Devletinin hükümet şekli Cumhuriyettir.’ ifadeleriyle ilan edilmiştir. O günden bugüne Cumhuriyetimiz; aziz milletimizin tabiatına ve geleneklerine en uygun, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan, erdemli, faziletli insanlar yetiştiren, yeni ve sağlam esaslarıyla, Türk milletini istikbal yolunda hızla ilerleten, halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, birlik ve beraberlikten, bağımsızlık ve hürriyetten asla taviz vermeyen, çağdaş dünyada hak ettiği onurlu yeri alma kararlılığını, tüm dünyaya gösteren çağdaş bir yönetim şekli olmuştur. Tarih açık bir şekilde göstermiştir ki, büyük Türk milletinin bekasının ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri almasının yegâne biçimi, cumhuriyettir. Yaşadığımız sıkıntılı günlerden sonra, kanla, irfanla kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir ki, bugün haklı olarak büyük bir millet ve devlet olmanın gururunu yaşıyoruz. ”

“Vakit Atatürk asrının vaktidir”

Konuşmasını sürdüren Başkan Yılmaz, “Cumhuriyetimiz, demokrasimiz, gelişmiş ekonomimiz, yaptıklarımız ve yapabileceklerimiz, dostlarımıza güven ve övünç kaynağı olup örnek teşkil etmekte, milletimize düşmanlık hisleri besleyen karanlık güçleri ve vatan hainlerini ise korku ve telaşa düşürmektedir. Yaşadığımız bu kritik coğrafyadaki mevcut tüm olumsuzluklara rağmen; ortak tarih, ortak kader ve amaç birliği ile, vatandaşlık kimliği ilkelerine dayanan temeller üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz sayesinde, bu topraklar üzerinde yaşayanlar, tasada ve kıvançta bir ve bütün olmada, ocağını ve aşını paylaşmada ne kadar kardeş olduğunu ortaya koymuş, dünyanın neresinde olursa olsun; mazlumlara sahip çıkmış, zalimin karşısında olmuş, yakın bölgesine ve ötesine barış, adalet ve refahı yaymaya çalışmıştır. Bugün geldiğimiz noktadan daha aydınlık yarınlara, ancak Cumhuriyetle varabileceğinin bilincinde olan büyük Türk milleti, Cumhuriyet rejimiyle kıvançlıdır. Demokratik, laik, çağdaş, sosyal hukuk devleti olan Cumhuriyetimizin bizleri ulaştırdığı nokta, hepimize heyecan ve ümit vermekte, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmekte, milletçe daha iri ve diri olma azmimizi yenilemektedir. Her yerde ve her ferdimizle, milletçe devletimizin bekası, milletimizin refahı için çalışmaya, dünyanın gelişmiş ülkeleri ile her alanda yarışmaya ve evrensel insanlık değerlerinin savunulmasına öncülük etmeye, mazlumların yanında, zalimlerin ve vatan hainlerinin ise karşısında olmaya, her zamankinden daha fazla azimli ve kararlıyız. Bunun için gerekli olan güce, yeterli akla, birikime ve tecrübeye sahibiz. Bu inançla; büyük kahraman, asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürümeye, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaya, devam edeceğiz. O’nu, kahraman ecdadımızı, aziz şehit ve gazilerimizi, milletimizin kalbinde ve gönlünde ebediyete kadar yaşatacak ve asla unutmayacağız. Biliyoruz ki; ay yıldızlı bayrağımızın altında vakit tek yürek, tek vücut ve tek millet olma vaktidir. Vakit, akıl ve gönül birliği vaktidir. Vakit, ecdattan teslim alınan mirası, geleceğimizin teminatı gençlere en iyi şekilde teslim edebilmek için gayret gösterme vaktidir. Öyle ise Vakit Türk milletinin vaktidir. Vakit Türk devletinin vaktidir. Vakit Türk asrının vaktidir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta; Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anıyorum. Büyük Türk milletinin ve siz Silivrili hemşerilerimin, Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Mustafa Yıldızdoğan’dan unutulmaz konser

Silivri Dans Ekibinin yöresel halk dansları gösterisinin ardından sahne alan Sanatçı Mustafa Yıldızdoğan, Cumhuriyet Bayramı’na özel şarkılarını Silivrililer için seslendirdi. Mustafa Yıldızdoğan’ın şarkılarına eşlik eden vatandaşlar, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu doyasıya yaşadı.Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Sanatçı Mustafa Yıldızdoğan’a teşekkür ederek çiçek ve Silivri Yoğurdu takdiminde bulundu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında, Silivri Belediyesi ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü iş birliğiyle Voleybol Şöleni düzenlendi. U14 Kadınlar kategorisinde 6 kulübün kadın voleybol 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Silivri Belediyesi tarafından “Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası” düzenlendi. Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında ayrıca;  “Milli Sır: Cumhuriyet” adlı müzikli ve danslı tiyatro gösterimi gerçekleştirildi,  Cumhuriyete Giden Yıl – Atatürk Fotoğraf Sergisi açıldı. Oğuz Aral Sergi Salonundaki fotoğraf sergisi, 5 Kasım 2022 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

***

Çalık: Cumhuriyet’i yüceltmek boynumuzun borcu

Cumhuriyet’in kuruluşunun 99. yılı Beylikdüzü’nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Beylikdüzü Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Cumhuriyet Yürüyüşü bu yıl da her kesimden vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Yürüyüşün ardından sevilen sanatçı Kalben,  Cumhuriyet Etkinlik Alanı’nda bir araya geldiği sevenleriyle şarkılarını Cumhuriyet için seslendirdi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Cumhuriyet’in 99. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada “Atamızın bize emaneti olan Cumhuriyeti yüceltmek boynumuzun borcudur. Atamızın yolu yolumuzdur. Bu yoldan asla dönmeyeceğiz. Bu yoldan dönersek namerdiz” ifadelerini kullandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bu yıl da Beylikdüzü'nde coşkuyla kutlandı. Kutlamalar, 28 Ekim Cuma günü Beylikdüzü Belediyesi Hüseyin Tütüncü ve Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Gündüz Çocuk Bakımevleri’nde eğitim gören çocukların Cumhuriyet Bayramı için hazırladığı şiir, ritim ve dans gösterileriyle başladı. Ardından Yaşam Vadisi Çanakkale Zafer Meydanı ve Atatürk Anıtı alanında ilçe protokolü tarafından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. 29 Ekim günü ise araç konvoyu ile tüm Beylikdüzü’nü dolaşarak vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, akşam saatlerinde ise Cumhuriyet Yürüyüşü’nde binlerce kişiyle kol kola yürüdü. Yürüyüş boyunca zabıta araçları, motosiklet ve bisiklet grupları ile off-road sürücüleri de araçlarıyla kortej oluşturdu.

Cumhuriyet yürüyüşü coşkusu

Cumhuriyet için yürüyen her yaştan ve her kesimden vatandaş, 29 Ekim heyecanını hep birlikte yaşadı. Vatandaşlar, Başkan Çalık’a yol boyunca sevgi gösterilerinde bulundu. Başkan Çalık vatandaşların fotoğraf çektirme isteklerini de kırmadı. Marşların eşlik ettiği yürüyüş sırasında evlerinde olanlar da camlardan ve balkonlardan destek oldu.  Yürüyüşün sonunda binlerce kişi Kalben konseri için Cumhuriyet etkinlik alanına geldi. Burada Cumhuriyet Çocukları ile sahneye çıkan Başkan Çalık ve Zehra Çalık, çocukların gösterilerine eşlik etti.

“Beylikdüzü Aklı için Cumhuriyet, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye demektir”

Başkan Çalık konuşmasına, Cumhuriyet sevgisinde buluşarak alana gelenlere teşekkür ederek başladı.

Çalık, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Cumhuriyet, haktır, hukuktur, adalettir, çocuğuyla, genciyle, kadını ve erkeği ile milletin ta kendisidir. Bizim için, ‘Beylikdüzü Aklı’ için Cumhuriyet, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, gençlerimizin gelecek kaygısı yaşamadığı, kadınların şiddete kurban gitmediği, herkesin kardeşçe ve barış içinde yaşadığı bir Türkiye demektir. Cumhuriyet, amasız fakatsız laikliktir. Yurtta barış dünyada barıştır, kimseyi arkada bırakmadan, bütün toplumun kalkınmasıdır.” diye konuştu.

“Yaşasın Cumhuriyet”

Konuşmasında sık sık Atatürk ve Cumhuriyet uğruna şehit olanları anan Başkan Çalık, “İşte biz Beylikdüzü’nde bu eşsiz borcun idraki ile çalışıyoruz. Attığımız her adımda, her projede Cumhuriyet’in ilkelerine sahip çıkıyoruz. 99 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ortaya bir vizyon, bir hayal ve bir akıl koydu. Bizler de bugün bu zor zamanlarda Atamızdan ilhamla, onun izinden giderek bir Beylikdüzü Aklı’nı ortaya koyduk. Zorluklar karşısında asla pes etmeyeceğiz. Çocuklarımızın özgürce hayal kurduğu, gençlerimizin hayallerini gerçekleştirdiği bir ülkede yaşamaları için canla başla çalışmayı sürdüreceğiz. Atamızın bize emaneti olan Cumhuriyet’i yüceltmek boynumuzun borcudur. Atamızın yolu yolumuzdur. Bu yoldan asla dönmeyeceğiz. Bu yoldan dönersek namerdiz. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına hazırlanıyoruz. Özgürlük, hukuk, demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik gelişmeyi içine alan yeni bir Türkiye modelini 2023 yılıyla birlikte hep beraber hayata geçireceğiz. Hep birlikte buna inanalım. Yaşasın Cumhuriyet” ifadelerini kullandı.

Kalben şarkılarını Cumhuriyet için seslendirdi

Binlerce kişiyi tek yürek yapan yürüyüşün ardından, Türk pop müziğinin sevilen ismi Kalben sahne aldı. Sevilen şarkılarını seslendiren Kalben, Beylikdüzü’ne unutulmaz bir gece yaşattı. Konseri izleyen binlerce kişi de şarkılara eşlik etti ve ellerinde getirdikleri Türk bayraklarıyla konser alanını bayram yerine çevirdi. Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da etkinlik alanına gelen, Cumhuriyete sahip çıkan vatandaşlara teşekkür ederek, sanatçı Kalben’e çiçek ve plaket takdim etti.

***

Esenyurt Grup Seksendört’ün şarkılarıyla coştu

*Grup Seksendört’ün şarkılarını binlerce Esenyurtlu hep bir ağızdan söyledi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümü, Esenyurt’ta büyük bir coşkuyla kutlandı. İki gün boyunca sürecek olan etkinliklerin ilk gününde, Yeni Belediye Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı'na 'Fener Alayı' ve bando takımı eşliğinde yürüyüş yapıldı. Ardından sahne alan Grup Seksendört Esenyurtlulara unutulmaz anlar yaşattı.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla Esenyurt’ta birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi. İki gün boyunca devam edecek olan etkinliklerin ilk gününde Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un katılımıyla Yeni Belediye Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na bando takımı eşliğinde Fener Alayı düzenlendi. DJ gösterileri ile başlayan kutlamalarda sahne alan Grup Seksendört'ün şarkılarına binlerce Esenyurtlu hep bir ağızdan eşlik etti.

“Osmanlı da Cumhuriyet de bizim”

Sahnede yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğe vurgu yapan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Çok güzelsiniz. Bugün burada çok güzel bir etkinlikte beraberiz. Bugün önemli bir gün. Cumhuriyetimizin 99. yılı kutlu olsun. Sizlerin huzurunda Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum. Biz öyle güzel bir ülke emanet ettiler ki yapılan bütün engellemelere rağmen 99 yıldır birlikteyiz. Osmanlı da Cumhuriyet de bizim. Hiçbir karanlık bu coğrafyadaki renkleri örtemez. Hiçbir sıkıntı bizim birlik ve beraberliğimize engel olamaz ve el ele tutuştuğumuz sürece hiçbir baskı bizi ayıramaz. Dünyanın en renkli ülkesindeyiz. En çok saygıyı içinde barındıran ataların evlatlarıyız. İnşallah 100. yılda da birlik ve  beraberliğimiz daim olacak” dedi.

“Çok heyecanlıyız”

Grup Seksendört’ün bateristi Serter Karadeniz, “Çok heyecanlıyız, birazdan sahneye çıkacağız. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun” diye konuştu.

Koray Avcı Esenyurtlularla buluşacak

30 Ekim Pazar günü Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda devam edecek olan etkinliklerde DJ gösterisinin ardından 20.30’da sanatçı Koray Avcı sahne alacak.

***

Ataşehir’de onbinler yürüdü

Türkiye Cumhuriyeti'nin 99. yıl dönümü Ataşehir’de on binlerin katıldığı Fener Alayı yürüyüşüyle kutlandı. Doğu Ataşehir Migros önünde yurttaşlar Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

Ataşehir Belediyesi tarafından her yıl Doğu Ataşehir Migros önünde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Fener Alayı Yürüyüşü’ne bu yıl da on binlerce kişi katıldı. Türk Bayrakları ile özenle hazırlanan Cumhuriyet tırından çalınan marşlara ve şarkılara Cumhuriyet sevdalıları eşlik etti.

Coşkulu yürüyüşe, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, birim müdürleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve on binlerce yurttaş ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle hep birlikte Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katıldı.

Yurttaşlar, fener alayı yürüyüşünün ardından bitiş noktası olan Atatürk Mahallesi Ataşehir Bulvarı’nda bulunan Ataşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) önünde sevilen müzik grubu Kurtalan Ekspres ve Haluk Levent konserlerine katıldılar.

“Cumhuriyet, milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir”

Alanı dolduran yurttaşlara seslenen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Değerli Ataşehirliler, bugün burada sizlerle birlikte Cumhuriyetimizin 99. yılını kutluyor olmanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyetimize bağlılığımızı daha gür bir sesle haykırıyoruz bugün. Yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti. Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları. Cumhuriyet, 99 yıl önce bugün yakılan meşalenin adıdır. Cumhuriyet hepimiz için bir aydınlanmanın adıdır. Sevgili Ataşehirliler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktıktan sonra başlatmış olduğu Kurtuluş Savaşımızın zaferle sonuçlanmasının ardından, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimizi ilan etmiştir. Cumhuriyet, milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer, bizlerde milli bir devletin onurlu evlatları olarak vücut bulmuştur. Türk toplumunun millet olma bilincine ulaşmasının adıdır Cumhuriyet” dedi.

“Cumhuriyet demir ağlarıdır”

“Cumhuriyet, bağımsızlığından ödün vermeyen, dayatmalara boyun eğmeyen, egemenliğine sahip çıkan yiğit Anadolu halkının umudu olarak bizlere emanet edilmiştir” diyen Battal İlgezdi konuşmasına şöyle devam etti: “Cumhuriyet alın terinden akan emektir. Hiç kimseye el açmadan yüzlerce fabrika kurulmuştur ülkemizin dört bir yanında. Cumhuriyet demir ağlarıdır. Bütün ülkenin kalkınmasının, gelişmesinin adıdır. Bizim üzerimize düşen, Cumhuriyet evlatları olarak bu görevi, meşaleyi, geleceğimiz olan çocuklarımızın aydınlık yarınlarına taşımaktır. Bizler, bu toprakların evlatları olarak üstümüze düşün görevi en iyi şekilde yaparak çocuklarımızın aydınlık geleceği için yılgınlığa düşmeden, umutsuzluğa kapılmadan mücadele etmeye devam edeceğiz. Bütün baskılara rağmen buradayız, burada olmaya devam edeceğiz. Bugün Türkiye’ye bu gururu yaşatan başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Cumhuriyetimizin tüm kurucularını saygı ve sevgiyle anıyorum. Cumhuriyetimizin en değerli evlatları olan sizlerin Cumhuriyet Bayramı’nı bir kez daha kutluyorum”

Ataşehirliler tek ses tek yürek Atası için söyledi

Ataşehirliler ellerinde Türk bayrakları eşliğinde marşlar söyleyerek Atatürk Mahallesi Atatürk Bulvarı önünde geçerek AKOM önünde toplandı.

Yürüyüş esnasında 7’den 70’e herkes, tek ses tek nefes, “Cumhuriyet Hepimizin”, “Yaşasın Cumhuriyet!” diyerek; Türk bayrağı taşırken, yurttaşlar da evlerinin balkonlarından çıkarak alkışlarla bayram coşkusuna eşlik etti.

Yürüyüş sonrası AKOM önünde toplanan İstanbullular önce saygı duruşu ve İstiklal Marşı okudular. Sonrasında program sevilen müzik grubu Kurtalan Ekspres’ın konseriyle devam etti. Kurtalan Ekspres konser sırasında söyledikleri “Gülpembe” isimli şarkıyı; yangılarda, depremlerde hayatlarını kaybeden yurttaşlar, şehitler ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için söylediler. Ayrıca Kurtalan Ekspres'in sahnesi sırasında bir sürpriz yaşandı. Değerli sanatçı Haluk Levent sahneye çıkarak sevilen müzik grubuyla ortak bir şarkı söyleyerek müzik grubunun kendisi için ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha dile getirdi.

Ataşehirliler Haluk Levent ile coştu

Gecenin finalinde ise değerli sanatçı Haluk Levent 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümüne özel yurttaşlarla buluştu ve birbirinden güzel şarkılarını Ataşehir’de seslendirerek Bayram coşkusunu zirveye taşıdı. Yaklaşık 1 buçuk saat süren konserde sevilen şarkılarını alandaki dinleyicileriyle birlikte söyleyen Haluk Levent’e yurttaşlar eşlik etti.

***

Avcılar’da Sertab Erener'li kutlama

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yılı Avcılar’da coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet haftası boyunca düzenlenen etkinliklerin ardından ünlü sanatçı Sertab Erener konseri ile vatandaşlar unutulmaz bir gece yaşadı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Avcılar Belediyesi’nin düzenlediği “Cumhuriyet Haftası” etkinlikleriyle kutlandı. Çocuklar için masal dinletilerinden tiyatrolara, konserlerden mahallelerde düzenlenen bando kortejlerine kadar bir çok etkinlikte buluşan Avcılarlılar en büyük bayramın 99. yılını coşkuyla kutladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Hükümet Konağı ve Atatürk Parkı’nda düzenlenen resmi çelenk törenleri ile başladı. Avcılar Firuzköy Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen resmi törenin ardından Merkez Mahallesi Halide Edip Adıvar Parkı’nda buluşan coşkun kitle Avcılar Meydan’da düzenlenen halk konserinde fener alayı düzenledi.

Gün boyu Avcılar’ın dört bir yanında düzenlenen etkinlikler Avcılar Meydan’da düzenlenen büyük konserle devam etti. 7’den 70’e herkesin sevgilisi Sertab Erener’in sahne aldığı geceye katılan binlerce vatandaş unutulmaz bir gece yaşadı.


Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun”

Konser’de bir konuşma yapan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli; “Cumhuriyet Bayramınız, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Cumhuriyeti bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Atatürk’ün dediği gibi; “Cumhuriyeti Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları kurdu ve siz gençlere emanet etti. Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmaya var mıyız? (Coşkulu bir sesle vatandaşlar; Evet!). Bundan 99 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk sizin sahip çıkacağınızı, koruyacağınızı ve güçlendireceğinizi biliyordu ve sizlere emanet etti. Bende sizlere çok güveniyorum. Bu yıl burada bir çok coşkuyu yaşadık. Bir çok güzelliği yaşadık söz bu meydan ve Avcılar daha büyük güzelliklere doyacak hazır olun. Bu gün Sertab Erener bizimle ve ilerleyen zamanlarda yine coşkuyla heyecanla büyük mutluluklar etkinlikler gerçekleştireceğiz.”dedi.

“İyi ki Cumhuriyet var! Yaşasın Cumhuriyet!”

Konsere katılan vatandaşların büyük bir coşkuyla destek bulan konuşmasına devam eden Hançerli; Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesi, Cumhuriyet Anadolu’da bir köy çocuğunun, bir çiftti çocuğu Turan Hançerli’nin Avcılar Belediye Başkanı olmasını sağlayan şey. Cumhuriyet  sizlerin bu ülkenin yönetiminde bir gün yer alma, bu ülkeyi yönetme ihtimali ve şansını sağlayan, Ve özellikle Cumhuriyet bugün kız arkadaşlarımızın, kadınların, annelerin burada yan yana iç içe birlikte coşmamızı, eğlenmemizi sağlayan  değerdir. İyi ki Cumhuriyet var! Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın Cumhuriyet!” Alan hınca hınç dolmuş. Avcılar’a ve Cumhuriyete sahip çıktığınız için sizlere teşekkür ederim.  Sizleri çok seviyorum. Sevgiyle saygıyla bu ülke büyüyecek ve güçlenecek. Ve Özellikle siz gençlere söz veriyorum. Bu ülkeden hiçbir genç başka gitmek istemeyeceği çok güzel günler yakın ve gelecek arkadaşlar. Böyle bir Türkiye’yi mutlaka inşa edeceğiz. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında demokrasiyi, insan haklarını ve eşitliği bu ülkede egemen kılacağız” dedi.

***

Küçükçekmece’de coşkulu cumhuriyet etkinliği

Küçükçekmece’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Küçükçekmece Belediyesi’nin Cumhuriyetimizin 99. Kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlediği Özgürlük Yürüyüşü ve Pinhani konserine binlerce kişi büyük ilgi gösterdi.

Başkan Kemal Çebi: Cumhuriyet’e sahip çıkacak, var gücümüzle çalışacağız

Belediye Başkanı Kemal Çebi 29 Ekim mesajında, “İmkânsızlıklar içinde kazanılan bir zaferin ardından Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletimize kazandırdığı ve emanet ettiği Cumhuriyet tüm değerlerimizin bütünüdür, özgürlüğümüzün nişanıdır. Bize düşen bu emanete sahip çıkmak, Atatürk ilke ve inkılâpları ışığında ülke bütünlüğünün korunması için milli birlik ve beraberliğe değer vermek, yeniliklere açık, bağımsız ve ileri toplum hedefine ulaşmak için durmadan çalışmak ve üretmektir. Özgürlük, eşitlik, hürriyet, barış, demokrasi, bağımsızlık, bilim, eğitim, adalet, laiklik ve egemenlik diyenlerin arkasında Cumhuriyet, Cumhuriyet’in arkasında milyonlar var. Biz de o milyonlar olarak Cumhuriyet’e sahip çıkacak, var gücümüzle çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

Özgürlük yürüyüşü ve Pinhani konserine büyük ilgi

Küçükçekmece Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kent genelini Atatürk afişleri ve Türk Bayrakları ile donattı. Kutlamalar, 28 Ekim günü öğlen saatlerinde Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve beraberindeki ilçe protokolünün Halkalı Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. 29 Ekim’de ise Halkalı’da başlayan ve Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’ne kadar süren özgürlük yürüyüşünde yüzlerce kişi ellerinde Türk Bayrakları ve bando takımı eşliğinde coşkuyla yürürken, kortejde renkli görüntüler oluştu.

Yürüyüşün ardından, Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde ise sevilen grup Pinhani sahne aldı. Bugüne kadar gerçekleştirdikleri konserlerin yanı sıra dizi film müzikleri ile de başarılı çalışmalara imza atan grubun söylediklere şarkılara sevenleri hep bir ağızdan eşlik etti. Küçükçekmece Belediyesi Halk Oyunları topluluğu da Cumhuriyet temalı gösterilerini sahneledi.

Kutlamalar kapsamında ilçedeki Gündüz Çocuk Bakımevleri ve Bilgi Evlerindeki öğrenciler de birbirinden renkli etkinlikler hazırladı. Halkalı Stadı’nda düzenlenen etkinliklerde ise öğrenciler, Cumhuriyet Bayramının anlam ve önemini vurgulayan şarkılar söyleyip çeşitli gösteriler sundu.

***

Maltepe, Cumhuriyet coşkusunu Göksel ile yaşadı

Maltepe Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda sevilen şarkıcı Göksel’i Maltepelilerle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı, Maltepe’de Göksel ile kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Maltepe’de pop müziğin sevilen ismi Göksel’in verdiği konser ile kutlandı. Maltepe Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı için hazırladığı özel etkinlik programı, belediye binası önünde başladı. Bayraklarıyla, posterleriyle belediye binası önünde toplanan Maltepeliler, bando eşliğinde Yaşar Kemal Kültür Merkezi’ne kadar yürüdü. Yürüyüşe Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da katıldı.

Kılıç: Cumhuriyeti gençler yaşatacak 

Altayçeşme Mahallesi’nde hizmete giren Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nin yanında verilen konser öncesinde Başkan Ali Kılıç, Cumhuriyet coşkusunu Maltepelilerle paylaştı. Başkan Kılıç, sahnede yaptğı konuşmada, “Cumhuriyet nedir? Eşitliktir, kadına özgürlüktür, eğitimde eşit koşullarda okula gidip okulu tamamlamaktır, sosyal devletiyle kimseyi ötekileştirmeden herkese aynı mesafede yaklaşmaktır, en önemlisi iktidarı, yönetimi, seçilenleri halkın kontrolünde seçebilmektir. Ulu önderimiz Mustafa Kemal,  99 yıl önce mazlum devletler adına Batılı emperyalistlere ilk defa bu topraklarda diz çöktürmüştür. Samsun’dan yola çıkarak,

Mert Palavaroğlu’nun sunuculuğunda gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı konserinde Göksel, sevilen şarkılarını Maltepeliler için söyledi. Maltepelilerle birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Göksel, “Baksana Talihe”, “Günün Birinde”, “Dudaklarında Arzu”, “Sen Orda Yoksun”, “Acıyor” gibi sevilen şarkılarının yanı sıra 10. Yıl Marşı’nı da okuyarak Cumhuriyet Bayramı coşkusunu Maltepe’den yükseltti. Maltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Zeynep Hayman, Göksel’e gecenin anısına bir hediye takdim etti. Göksel konseri ile Maltepe’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla yaşandı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.